سایت ملیون ایران

سازمان حفاظت محیط زیست: پتروشیمی میانکاله مجوز ما را ندارد

سازمان حفاظت محیط زیست: پتروشیمی میانکاله مجوز ما را ندارد – DW – ۱۴۰۲/۴/۱۲

فلامینگوها در تالاب بین‌المللی میانکاله

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که هیچ مجوز زیست محیطی برای پتروشیمی میانکاله صادر نشده است. به گفته او توان اکولوژیک منطقه میانکاله برای احداث صنایع سنگینی مثل پتروشیمی مناسب نیست.

در ادامه مناقشه بر سر احداث پروژه پتروشیمی میانکاله، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که هیچ گونه مجوزی در هیچ زمانی برای احداث پتروشیمی میانکاله صادر نشده است. او گفت: «اگر کسی ادعایی مبنی بر صدور مجوز زیست محیطی برای این پروژه دارد، آن را منتشر کند.»

سعید کریمی با توضیح وضعیت پروژه پتروشیمی میانکاله از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون، اعلام کرد که در آن زمان گزارش ارزیابی‌های زیست محیطی پروژه پتروشیمی میانکاله به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد و اصلاحات لازم به مجری پروژه منتقل شد.

او افزود که سازمان حفاظت محیط زیست موافقتی با اجرای این پروژه نداشت و آنچه که درباره صدور چنین مجوزی ادعا می شود، کذب است.

 

کریمی با اشاره به این که سازمان حفاظت از محیط زیست، مدتی پیش گزارش‌هایی مبنی بر آغاز عملیات اجرایی این پروژه  و فنس‌کشی در اطراف محوطه و شروع عملیات بتن‌ریزی دریافت کرد افزود که در پی این اقدامات به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران ابلاغ شد که این پروژه مجوز ارزیابی زیست محیطی ندارد و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران باید اقدامات حقوقی لازم را برای توقف آن انجام دهد

به گفته او پس از آن که مجری پروژه به این خواسته ترتیب اثر نداد، مکاتبات با نهادهای ذیربط به منظور پیگیری حقوقی از سوی اداره شهرستان و سپس اداره کل استان نیز صورت گرفت.

 

کریمی مبنای مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای پروژه پتروشیمی در منطقه میانکاله را “حساس بودن این منطقه از نظر اکوسیستمی و زیست محیطی” عنوان کرد و دلیل آن را وجود پناهگاه حیات وحش و همچنین تالاب در این ناحیه دانست.

او یادآور شد: «توان اکولوژیک منطقه میانکاله برای توسعه کشاورزی و گردشگری و این دست از کاربری‌ها مناسب است نه احداث صنایع آن هم صنعت سنگینی مثل پتروشیمی.»

سعید کریمی با اشاره به اینکه اجرای پروژه پتروشیمی میانکاله توجیه زیست‌محیطی ندارد، این ادعا را که با احداث پتروشیمی، ۳۰۰ شغل در منطقه ایجاد می شود، زیر سوال برد و گفت، اجرای پروژه‌های دیگر از جمله گردشگری می‌تواند اشتغال‌زایی به مراتب بیشتری داشته باشند: «احداث پروژه پتروشیمی با توجه به اینکه محصول آن قرار است با خط لوله به دامغان منتقل شود، توجیه اقتصادی هم برای منطقه ندارد.»

به گفته او یکی دیگر از مسائل پیش رو این است که احداث این پروژه، آب شیرین‌کن نیاز دارد و در صورتی که تلخابه آب شیرین‌کن به یک اکوسیستم بسته مانند دریای خزر بریزد این مسئله ممکن است  به وارد شدن آسیب جدی به این اکوسیستم منجر شود.

مجری پتروشیمی میانکاله” ۵۸میلیون یورو بدهی بانکی دارد

 معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور” پیش‌تر اعلام کرده که مجری پروژه میانکاله یکی از بدهکاران بزرگ بانکی است.  غلامعباس ترکی به رسانه‌ها گفته که این شرکت از سال ۱۳۹۴ تا کنون مبلغی بالغ بر ۵۸میلیون یورو از بانک صادرات شعبه ساری تسهیلات دریافت کرده و هنوز آن را پس نداده است.

او با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست، “سه بار مجوز ارزیابی” این پروژه را رد کرده، افزوده که رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خواستار توقف این طرح و اعاده “اراضی ملی” شده بود.

غلامعباس ترکی واگذاری حدود ۱۰۰ هکتار زمین به منظور ساخت این پتروشیمی، این اقدام را “غیرقانونی” نامید و با اشاره به دو پروژه پتروشیمی دنا و سبلان اعلام کرد که  زمین‌های واگذار شده به این دو پروژه مشابه، “کمتر از ۱۰ هکتار” بوده‌اند.

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل