رادیو فردا
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اعلام کرد که هر سال ۵۰ هزار هکتار به «کانونهای بحرانی گردوغبار» در این استان افزوده میشود.
ابوطالب امینی روز پنجشنبه ۲۲ تیر همچنین از وجود ۱۰ هزار هکتار «کانون فوق بحرانی» گردوغبار در شرق اصفهان خبر داد.
این مقام مسئول به کم شدن «اعتبارات بیابانزدایی» در شرق اصفهان اشاره کرد و گفت در حالی که این اعتبار در سال ۱۳۸۸ حدود ۲۰ میلیارد تومان بوده، در سال ۱۴۰۰ به حدود ۷.۵ میلیارد تومان سقوط کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، او افزود در حالی که کانونهای بحرانی گردوغبار این استان سالانه ۵۰ هزار هکتار افزایش مییابد، از این مبلغ فقط «سه میلیارد تومان» به این اداره داده شده است.
آقای امینی همچنین خبر داد وسعت کانونهای گردوغبار این استان در سال ۱۳۸۱ برابر با ۷۰۰ هزار هکتار بود که حالا به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
بحران خشکسالی و بهدنبال آن ایجاد کانونهای گردوغبار در اصفهان در سالهای اخیر موجب شده که تالاب گاوخونی «صد در صد» خشک شود و شاید دو یا سه درصدِ قسمت شمالی آن «کمی مرطوب» باشد.
اصفهان با بحران فرونشست زمین نیز مواجه است و روزنامه «هممیهن» ۱۷ خرداد خبر داده بود که بهدلیل خشکسالی و کمشدن سطح آبهای زیرزمینی، پدیده فرونشست با سرعت بیشتری پیشروی میکند و به مرکز شهر اصفهان رسیده است.
این روزنامه نوشته بود «تمام مناطق» این شهر درگیر مشکل شده و به نزدیکی آثار تاریخی اصفهان رسیده و بناهایی تاریخی مانند مسجد حکیم و عتیق، بقعه شهشهان، درب امام، حمام وزیر، مسجد و حمام علی قلیآقا و مسجد سید درگیر فرونشست شدهاند.