سایت ملیون ایران

فدراسیون روزنامه‌نگاران خواستار آزادی روزنامه‌نگاران زندانی شد؛‌ سرکوب رسانه‌ای محکوم است

نیلوفر حامدی / الهه محمدی / فرخنده آشوری / نازیلا معروفیان / مارال دار آفرین / ریبوار سیدمحمدی / کامیار فکور

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ضمن به روز‌رسانی فهرست روزنامه‌نگاران زندانی در ایران بار دیگر تاکید کرد که روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای زندانی را آزاد کند.

این سازمان روز پنجشنبه ۲۹ تیر در وب‌سایت خود ضمن ابراز نگرانی نسبت به تداوم بازداشت روزنامه‌نگاران، سرکوب رسانه‌ای در ایران را شدیدا محکوم و به نقل از دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اضافه کرد: «حبس روزنامه‌نگاران علامت هشدار‌دهنده‌ای در سطح بین‌المللی است. ما بار دیگر اتهامات بی‌اساس علیه همکاران خود را محکوم می‌کنیم و از مقامات ایران می‌خواهیم که از همه اتهامات علیه آنها صرف نظر کنند.»

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با نام بردن از هفت تن از خبرنگاران دربند جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری «نیلوفر حامدی، الهه محمدی، فرخنده آشوری، نازیلا معروفیان، مارال دارآفرین، ریبوار سیدمحمدی و کامیار فکور» شد.

همزمان کفیل سیاسی الهه محمدی، روزنامه‌نگار زندانی، در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا خواستار آزادی او شد و گفت: «مقامات جمهوری اسلامی تاکنون به درخواست‌های او در مورد الهه محمدی هیچ پاسخی نداده‌اند.»

هایدی رایشینک نماینده پارلمان آلمان روز ۲۹ تیر و در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا در مورد وضعیت الهه محمدی گفت: «به نظرم حاکمیت در ایران می‌خواهد قدرت‌نمایی کند. الهه محمدی یکی از اولین کسانی بود که در مورد کشته شدن مهسا امینی گزارش داد و هیچ کار خطایی نکرده و فقط فعالیت حرفه‌ای خود را انجام داد. گزارش داستان مهسا بود که به دست حاکمیت کشته شد و آن‌ها دلشان نمی‌خواست این داستان در اختیار مردم قرار گیرد.»

نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامه‌نگارانی بودند که در ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، به دلیل تهیه گزارش و خبر از نحوه مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همچنین مراسم خاکسپاری او، از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

همچنین سفیر ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل ۲۸ تیرماه، هم‌زمان با سیصدمین روز بازداشت نیلوفر حامدی، خواستار آزادی این خبرنگار روزنامه شرق، الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، و همه روزنامه‌نگارانی شد که برای پوشش خبری کشته شدن مهسا امینی زندانی شده‌اند.

پیشتر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارش داده بود که از یکم اوت ۲۰۲۲ تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ بیش از ۷۰ روزنامه‌نگار از جمله ۲۵ زن در ایران بازداشت شده‌اند و ۱۶ روزنامه‌نگار هنوز در زندان به سر می‌برند.

خروج از نسخه موبایل