عصر ایران؛ فرزانه احمدی _ ناموجود. پیامی که این روزها بسیاری از متقاضیان بلیط هواپیما با آن مواجه میشوند. باز و بسته کردن سایتهای فروش هم فایده ندارد.
گزارش را ببینید
پیدا کردن بلیط برای تاریخهای نزدیک بسیار سخت یا ناممکن شده. درواقع اگر کسی در مسافت دور برایش کار فوری پیش بیاید باید ساعتها سایتهای فروش بلیط را بگردد و احتمالا راهی فرودگاه شود به امید که آنجا بتواند بلیط فوری پیدا کند، در نهایت ممکن است نتواند روی صنعت هواپیمایی کشور حساب باز کند. با این حال شرکتهای هواپیمایی میگویند مقصر کمبود بلیط نیستند.
این شرکتها میگویند عرضه و تقاضای بلیط با هم تناسب ندارد. به طور کلی ۵۵۰ هواپیما در کشور نیاز است اما در حال حاضر ۳۳۰ فروند هواپیمای ثبت شده وجود دارد. ۱۹۱ فروند از آنها فعالند، یعنی از نصف نیاز کشور هم کمتر.
عمر زمینگیری ۱۳۹ فروندشان از دو سال به بالا است و رییس سازمان هواپیمایی کشور گفته تعدادی از آنها به صلاح و صرفه نیست که به ناوگان برگردد. اما چرا هواپیما کم است؟ باز هم مثل همیشه پای تحریمها وسط است.شرکتهای هواپیمایی ارتباط مستقیم با سازندگان هواپیما ندارند و میگویند با واسطه میتوانند چند فروند هواپیما وارد کنند.
این چند هواپیما هم کمبودها را جبران نمیکند. شرکتها میگویند هزینه تعمیرات هم زیاد است. شرکتهای هواپیمایی به دنبال این بودند که بلیط را امسال صد در صد گران کنند اما دولت به آنها اجازه داد ۲۹ درصد روی قیمت بلیط اضافه کنند.
بعد از این ماجرا عدهای کمبود بلیط را به گردن شرکتهای هوایی انداختند. گفتند بلیط را کم عرضه میکنند تا نایاب شود و بتوانند آن را گران کنند. این شایعات به خصوص وقتی بازار سیاه بلیط شکل گرفت، بیشتر شنیده شد. انتقاداتی که شرکتها آن را رد میکنند.با این حال کارشناسان انتقاداتی را به شرکتهای هواپیمایی وارد میدانند که در کمبود بلیط در این ماهها بیتاثیر نبوده است.