سایت ملیون ایران

گسترش فقر و کاهش دسترسی به اقلام ضروری؛ دارو هم یارانه‌ای شد

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ادعا می‌کند که موانع کمبود دارو را رفع کرده است.

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ادعا می‌کند که موانع کمبود دارو را رفع کرده است.

در پی افزایش قیمت اقلام ضروری از جمله دارو و کاهش دسترسی مردم به خدمات شبکه بهداشت و درمان؛ سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از اختصاص یارانه دارو به بیماران خبر داد.

علی عسگری شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که قرار است از مهرماه یارانه دارو به جای نهاد‌های بیمه گر به مصرف کننده نهایی اختصاص پیدا کند.

عسگری یارانه دارو را ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جاری اعلام کرد و گفت که رویکرد جدید، پرداخت مستقیم یارانه به مردم است.

دارو در ایران در ماه‌های اخیر با بحران تامین و افزایش قیمت همراه بوده است. خبرگزاری «مهر» در بیستم تیرماه به این موضوع اشاره کرد و در گزارشی نوشت که سه ماه از سال ۱۴۰۲ گذشت و بازار دارویی کشور، خیلی زودتر از سال گذشته وارد بحران شد.

چالشی که قابل پیش بینی بود، زیرا؛ دست اندرکاران صنعت دارو در ایران، در مورد وقوع آن «هشدار» داده بودند.

برهمین اساس محمد عبده‌زاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، که سال گذشته مدعی شده بود بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی «دارویاری» فقط برای ۳ ماه از سال کفایت می‌کند؛ در تیرماه عنوان کرد که کمبودهای دارویی به بیش از ۲۰۰ قلم رسیده است.

در ادامه بحران‌های حوزه دارو وب‌سایت «الف» در سی‌ام خرداد ماه از «تعلل» مقامات این حوزه انتقاد کرد و نوشت که هشدارهای داده‌ شده در خصوص بروز بحران دارو برای امسال از سوی متولیان امر جدی گرفته نشد تا کمبودهای دارویی به بیش از ۲۰۰ قلم برسد.

این موضوع واکنش محمدباقر قالیباف را نیز به دنبال داشت. رئیس‌مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سی‌ام خرداد امسال گفت که «این پذیرفتنی نیست که بگوییم دارو کم شده پس همه این اشکالات به سیستم مدیریتی برمی‌گردد.»

بحران دارو سال گذشته نیز به یکی از مشکلات اساسی بیماران تبدیل شد، به‌طوری‌که روزنامه اصولگرای «همشهری» زمستان سال قبل در گزارشی مجبور به پذیرش وجود بحران در کشور شد و در مورد وضعیت داروها در سال گذشته نوشته بود که «کمبودهای دارویی به خصوص آنتی‌بیوتیک در سراسر کشور از تیرماه امسال شروع شد و در آبان به اوج خود رسید.»

در آن زمان ذخایر دارویی یک‌ماهه کشور در «وضعیت قرمز» قرار گرفت و داروهای در دسترسی همچون شربت سرفه، سرم، شربت استامینوفن کودکان، قرص ایبوپروفن، قطره‌های چشم و … در برخی داروخانه‌ها نایاب شد.

همین موضوع باعث شد تا وزیر بهداشت در جریان تصویب بودجه سال ۱۴۰۲ نسبت به ناکافی بودن بودجه بهداشت و درمان اعتراض کند.

روزنامه «هم‌میهن» نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته بود و به نقل از همایون سامه‌یح‌نجف‌آبادی، عضو این کمیسیون بهداشت مجلس، از نامه این کمیسیون به علی خامنه‌ای خبر داده و گفته بود که این نامه باعث شده تا بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه با «انعطاف بیشتری نسبت به تامین ارز دارو اقدام کنند، هرچند همه این اتفاقات در حد مُسکن است.»

پیش از این علی رمضانیان، روزنامه‌نگار در گفتگو با صدای آمریکا گفت: مافیای دارو و فساد مقامات باعث تشدید بحران دارو در ایران شده است.

 

 

از: صدای آمریکا

خروج از نسخه موبایل