سایت ملیون ایران

«تعطیلی» کافه‌های اطراف دانشگاه تهران؛ یک سایت حکومتی: کافه‌ها محل شبکه‌سازی علیه جمهوری اسلامی است

در پی «تعطیلی» کامل تعدادی از کافه‌ها در تهران به ویژه در محدوده اطراف دانشگاه تهران، یک مقام این دانشگاه گفت که «ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه‌های تهران» در حال اجراست و همزمان یک سایت وابسته به زیرمجموعه‌های ستاد کل نیروهای مسلح ایران، «کافه‌ها» را متهم کرد که به «مراکزی برای شبکه‌سازی» «علیه امنیت ملی و جمهوری اسلامی»، تبدیل شده‌اند.

با آنکه «پلمب کافه‌ها» در تهران و شهرهای مختلف ایران به ویژه از فروردین ماه سال جاری تاکنون به عنوان یکی از اقدامات حکومتی برای مقابله با سرباز زدن زنان از حجاب اجباری به اجرا گذاشته شد، اما در هفته‌های اخیر گزارش‌های مکرری از تعطیلی کامل تعدادی از کافه‌ها به ویژه در تهران منتشر شده است.

تعداد قابل توجهی از کافه‌های تعطیل شده از جمله کافه کتاب ایما، کافه سکو، کافه باراکا و شمار دیگر از کافه‌ها در خیابان‌های اطراف پردیس مرکزی دانشگاه تهران قرار داشته‌اند.

کافه گُدار، که نیکا شاکرمی تا پیش از کشته شدن در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در آن کار می‌کرد، نیز یکی از این کافه‌هاست که علاوه بر تعطیلی آن از چند ماه قبل، در روزهای اخیر گزارش‌هایی از تخلیه محل آن منتشر شده است.

در همین حال علی مبینی‌دهکردی، مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، روز جمعه ۷ مهر ماه تایید کرد که تعطیلی این کافه‌ها بخشی از اقداماتی است که به خواست محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، در دستور کار قرار گرفته و تحت عنوان « طرح ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران» در حال اجراست.

این مقام دانشگاه تهران افزود که بخشی از املاک اطراف دانشگاه تهران تحت عنوان وقف یا با بودجه‌های تخصیص یافته طی دو دهه گذشته با هدف توسعه دانشگاه تهران و تبدیل آن به «شهر دانش» خریداری شده است اما در گذشته به‌طور موقت به بعضی از افراد اجاره داده شده است که بهره‌برداری آن‌ها متناسب با مأموریت‌های دانشگاه نبوده است.

مبینی‌دهکردی تاکید کرد که با و بر اساس سیاستگذاری‌های جدید محمد مقیمی به عنوان رئیس دانشگاه تهران «اجاره‌داران گذشته که فعالیت‌ها و بهره‌برداری‌هایی غیرمرتبط با نهاد علم داشته‌اند، اعم از سکونت، استفاده به عنوان واحد‌های اداری، شرکت‌ تجاری و کافه‌تریا‌ها، باید تخلیه می‌شد.

این مقام دانشگاه تهران همزمان گفت که پس از تخلیه این کافه‌ها قرار است «همه دارایی‌ها و اماکن و املاک دانشگاه تهران در محدوده شهر دانش به واحد‌هایی متناسب با ماموریت‌های دانشگاه از جمله برای فعالیت‌های علم و فناوری و نوآوری، منتقل شود.

همزمان حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با حمایت از تعطیلی کافه‌ها در مناطق مختلف به ویژه در اطراف دانشگاه تهران، گفت: «ما اعتقادمان این است که اطراف دانشگاه باید مرکز تحصیل علم و دانش باشد.»
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: «اطراف دانشگاه باید دارای محیط امنی برای تحصیل باشد نه برای کسب و کارها» و «اطراف دانشگاه باید کتابخانه و نشست‌های علمی باشد، این‌ها ارزش دارد.»

در همین حال سایت خبری «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس»، بنیادی وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، شامگاه جمعه ۷ مهر ماه با انتشار یادداشتی «کافه‌ها» را «مراکزی برای شبکه‌سازی علیه امنیت ملی» خواند و افزود: «کافه‌ها قارچ‌گونه در حال روییدن هستند» و «وقتی نظارتی بر نحوه عملکرد آن‌ها وجود نداشته باشد یا این نظارت ضعیف باشد، به محل و پاتوقی برای اعمال خلاف امنیتی و شرعی» تبدیل می‌شوند.

این سایت حکومتی همچنین ادعا کرد که بسیاری از معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی، به خاطر حضور «در کافه‌های مناطق مرکزی تهران» و یا «گیمرهایی» بوده‌اند که حین «بازی‌های ویدئویی» در برخی کافه‌ها و از طریق «چت روم» این بازی‌ها با یکدیگر آشنا و «سازماندهی» شده‌اند.
در این یادداشت عنوان شده است که در زمان آغاز اعتراضات در شهریور ۱۴۰۱ «در مناطق مرکزی تهران یعنی اطراف دانشگاه تهران، بلوار کشاورز و پارک هنرمندان، بیش از ۱۵۰ کافه» وجود داشته است.

این سایت وابسته به زیر مجموعه‌های ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در ادامه با بیان اینکه «بیش از ۵۰ درصد این کافه‌ها صرفه اقتصادی نداشتند ولی همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دادند»، ادعا کرد که «بخشی از هزینه‌های این کافه‌ها توسط سفارتخانه‌های اروپایی» تامین می‌شده است.

از سوی دیگر روزنامه هم‌میهن طی یادداشتی در شماره پنجم مهر ماه خود در واکنش به موج تعطیلی دستوری کافه‌ها، نوشت: «نامه زده‌اند که کافه‌های اطراف دانشگاه را ببندید. آن هم به بهانه جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی.»

این روزنامه با برشمردن فهرستی از محدودیت‌های و اقدامات اجباری که جمهوری اسلامی در تحمیل آن به مردم شکست خورده است، نوشت: «ممنوعیت نوار کاست راه به جایی نبرد. حرام بودن ویدئو شکست خورد.جمع‌آوری ماهواره به سیرکی مضحک بدل شد و تمام دست‌اندرکاران جمع‌آوری ماهواره زودتر از دیگران ماهواره نصب کردند» و پس از آن نیز «مضحکه فیلترینگ و فیلتر شکن» راه افتاد.

روزنامه هم‌میهن خطاب به مقام‌های حکومتی افزود: «چرا اینقدر لقمه را دور سرتان می‌چرخانید، برپایی حکومت توسط [طالبان] کشور دوست و همسایه دل‌ودین از کف‌تان ربوده؟ خب شما هم تعارف را کنار بگذارید و چنان کنید که برادران‌تان کردند. خانم‌ها را از بیرون‌آمدن منع کنید. در دانشگاه را هم ببندید و خلاص.»

این روزنامه خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت: «ریش‌تراشی، موسیقی و آستین‌ کوتاه هم که مجازاتش مشخص است. سینما هم که کفر محض است. مرگ یک‌بار، شیون هم یک‌بار. تکلیف خودتان را با مردم و مردم را با خودتان برای همیشه مشخص کنید.»

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی؛ ش.ر

از: رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل