یکی از نمایندگان مجلس ایران به نطقهای وقتٰگیر و عوامانه در صحن مجلس اشاره کرده و گفته است که میزان مطالعه نمایندگان کم است و برای این که در جریان اخبار باشند باید برخی برنامههای خود را تغییر دهند.
زمانی که حسن روحانی در جمع روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، منقتدان توافق ژنو (توافق هستهای ایران با گروه ۵+۱) را کمسواد خواند، با موجی از اعتراض روبرو شد. شدیدترین اعتراضها از سوی برخی از اصولگرایان تندرو مجلس صورت گرفت که خود را مخاطب اصلی رئیس جمهور یافته بودند.
اما میزان کمسوادی یا بیسوادی نمایندگان مجلس به واقع چقدر است و وقت این نمایندگان در ساعات کاریشان به چه میگذرد؟
غلامعلی جعفرزاده، نمایندهی مجلس نهم در مورد میزان مطالعه نمایندگان در مورد طرحها و لوایحی که در دستور کار مجلس قرار میگیرد، به سایت “تابناک” گفته است: «برخی نمایندگان بر اساس علایق شخصی مطالعاتی انجام میدهند اما در مجموع نمایندگان فرصتی برای مطالعه ندارند».
او به “کاستیها و کمبودهای زیاد” و بحثهای وقتگیر در صحن علنی مجلس اشاره کرده که موجب بازدهی کم “خانه ملت” هستند. به گفتهی او مطالعه عمومی و تخصصی نمایندگان کم است و «برخی نمایندگان مجلس بر این عقیده هستند که باید بافت مجلس را ازحالت سنتی خارج کرد».
MPT
خبرگزاری دانشجویی “ایسنا” در بهمن گذشته با اشاره به نطق حسن روحانی در میان روسای دانشگاهها، دست به انتشار فهرستی زد از “سواد دیپلماتیک” ۲۴ نماینده مجلس. از این عده ۸ نفر تحصیلات حوزوی دارند. از میزان تحصیلات برخی از آنها هیچ اطلاعی در دست نیست.
خبرگزاری ایسنا دربارهی دو نفر از این لیست نوشت: «در این فهرست البته افراد شناختهشدهای چون مهرداد بذرپاش که توسط محمود احمدینژاد به عنوان الگوی جوانان به جامعه رونمایی شد و موضوع دکترای پر حرف و حدیث و ماجرای فوق لیسانساش به ضربالمثل تبدیل شد یا جواد کریمی قدوسی نماینده فرهیخته مشهد که طرح علیه تیم مذاکرهکننده نوشت و NPT را با اعتماد به نفس فراوان MPT خواند».
انتقاد از کمسوادی یا بیسوادی البته تنها به نمایندگان مجلس ختم نمیشود. گاه با بالا گرفتن اختلافها، جناحهای رقیب درباره مدارک تحصیلی یکدیگر دست به افشاگری میزنند. جنجال بر سر تقلبی بودن مدرک دکترای هادی مقدسی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، یا تقلبی بودن مدرک تحصیلی ارسلان فتحیپور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، از این نمونهاند. یکی از جنجالبرانگیزترین موارد نیز بر سر جعلی بودن مدرک تحصیلی علی کردان، وزیر کشور محمود احمدینژاد بود که حتی به رسانههای خارجی نیز راه یافت.
از: دویچه وله