سایت ملیون ایران

زنگ نماز مدارس بر پایه منویات رهبر جمهوری اسلامی؛ گفت‌وگو با جلال ایجادی و فروغ کنعانی

بر پایه بخشنامه وزارت آموزش و پرورش، زنگ نماز به مدت ۳۰ دقیقه، در متن برنامه رسمی روزانه مدارس در همه دوره‌ها و پایه‌های تحصیلی گنجانده می‌شود. رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به «الزامی» بودن اجرای «روزانه» زنگ نماز در همه مدرسه‌ها، گفت که این امر بر پایه اولویت دادن به «تقویت و توسعه فرهنگ اقامه نماز» و با توجه به «منویات» رهبر حکومت جمهوری اسلامی در بیانیه «گام دوم انقلاب» صورت گرفت. رادیو بین‌المللی فرانسه در این راستا با جلال ایجادی و فروغ کنعانی، به گفت‌وگو نشست.

فروغ کنعانی در بخشی از گفت‌وگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه می‌گوید که جمهوری اسلامی در قالب یک حکومت خودکامه و دیکتاتور، در تلاش است تا با آموزش‌های ایدئولوژیک، از رخداد دوباره آنچه که در «انقلاب زن زندگی آزادی» روی داد، پیش‌گیری کند. او گفت که اما از هم‌اکنون می‌توان دید که این ایده، شکست می‌خورد.

این پژوهشگر و کنشگر مدنی از نسل خود یاد می‌کند که تحت آموزش‌های اینچنینی در جمهوری اسلامی قرار داشت، اما اکنون «تمام قد به‌ضد ماهیت و هویت جمهوری اسلامی می‌ایستد، مبارزه می‌کند و خواهان رفتنش است».

خانم کنعانی همچنین با اشاره به متناقض بودن مفاهیمی که در مدرسه و درون خانواده‌ به کودکان و نوجوانان ارائه می‌شود، افزود: اینکه در مدارس دانش‌آموزان تحت آموزش‌هایی قرار گیرند که درون خانواده‌ها پذیرفتنی نیست، مایه تاسف است.

جلال ایجادی در این گفت‌وگو با اشاره به اینکه حکومت جمهوری اسلامی همه ابزار از جمله رسانه، سیستم آموزشی، مسجد، کوچه و بازار و از این دست را برای تبلیغ ایدئولوژی در خدمت خود گرفته است، گفت با این حال رژیم حاکم بر ایران دریافته که نمی‌تواند بر خانواده‌ها غلبه کند.

این جامعه‌شناس افزود «خانواده‌ها و افراد مختلف در بخش‌های گوناگون جامعه، روان جست‌وجوگر جامعه» و عواملی از این دست، مقاومتی اجتماعی و فرهنگی را تولید می‌کنند که مخالف با خواسته‌های جمهوری اسلامی است.

جلال ایجادی همچنین گفت: «آنچه که حکومت جمهوری اسلامی به عنوان معنویت ارائه می‌کند، از نظر بخشی بزرگ در جامعه انحطاط فرهنگی شمرده می‌شود و مقاومت‌زا است».

بر پایه بخشنامه‌ای که روز یکشنبه پیشین در ایران ابلاغ شد، وزارت آموزش و پرورش تغییر کاربری «نمازخانه‌های مدارس» را نیز ممنوع اعلام کرد.

همچنین به گفته رضا مرادصحرایی، اداره‌های آموزش و‌ پرورش و مدارس باید برای «جذب و هدایت خیرین برای ساخت و تجهیز نمازخانه و اقامه نماز» اقدام کنند.

در همین راستا، حضور امام جماعت در برنامه نماز مدارس نیز اجباری اعلام شد. وزارت آموزش‌ و پرورش پیش‌تر در راستای همکاری با حوزه‌های علمیه شیعی از استخدام ۲۱ هزار طلبه خبر داده بود.

در سال پیشین حمیدرضا حاجی‌بابایی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق آموزش‌وپرورش، اعلام کرده بود که آموزش‌وپرورش ایران با کمبود ۳۰۰ هزار «معلم» مواجه است.

در دور تازه اعتراضات در ایران که از پایان تابستان ۱۴۰۱ با جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد سرگرفت، دانش‌آموزان حضوری چشمگیر داشتند.

شماری بسیار از دانش آموزان، با حضور در گردهمایی‌های خیابانی و نشر مطلب در شبکه‌های اجتماعی، به حکومت جمهوری اسلامی اعتراض کردند و تعدادی از آن‌ها نیز توسط ماموران حکومتی کشته شدند.

گفت‌وگوی کامل شهاب عموپور با فروغ کنعانی و جلال ایجادی از طریق پیوندهای ویدئو و صدا در دسترس است.

 

 

خروج از نسخه موبایل