سایت ملیون ایران

حمله راکتی حماس به تل‌آویو؛ ۲۰ بیمارستان غزه از کار افتاد

آژیرهای هشدار حملات راکتی بعد از ظهر جمعه در تل آویو و چندین شهر دیگر اسرائیل به صدا درآمد. سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت اکنون ۲۰ بیمارستان در غزه به طور کامل از کار افتاده‌اند.

بر اثر حمله راکتی حماس، دو نفر زخمی شدند که حال یکی از آنان وخیم است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که اسرائیل باید به استفاده از چنین سلاح‌هایی در این منطقه پرجمعیت پایان دهد.

بر اساس گزارش‌ها، نیمی از جمعیت دو میلیون و سیصد هزار نفری غزه به دلیل جنگ از ماه گذشته تاکنون آواره شده‌اند.

روز جمعه مارگارت هریس، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت که بیمارستان الشفاء در غزه «در معرض بمباران قرار گرفته است».

هریس در پاسخ به سوالی درباره ادعای وزارت بهداشت غزه مبنی بر حمله اسرائیل به حیاط بیمارستان گفت که جزییاتی در مورد این حمله ندارد اما اطلاع یافته «که آن‌ها در معرض بمباران هستند».

تداوم حملات در مرز لبنان

یک موشک هدایت شونده ضد تانک از لبنان به سمت مواضع ارتش اسرائیل در نقاط مرزی شلیک شد.

ارتش اسرائیل گفت در پاسخ، منبع شلیک موشک را گلوله‌باران کرده است.

حزب‌الله لبنان نیز روز جمعه بدون نام بردن از زمان یا مکانی خاص، اعلام کرد تیراندازی نیروهای اسرائیلی به کشته شدن هفت تن دیگر از اعضای این گروه منجر شده است.

حزب‌الله در هفته‌های اخیر ده‌ها حمله موشکی به نقاط مرزی در شمال اسرائیل انجام داده است.

سقوط اقتصاد فلسطین

سازمان ملل با انتشار گزارشی از وضعیت اقتصادی فلسطینی‌ها پس از آغاز جنگ در هفت اکتبر، نوشت ۴۰۰ هزار نفر طی بیش از یک ماه اخیر فقیر شدند.

برنامه توسعه و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای غرب آسیا روز پنج‌شنبه نخستین ارزیابی خود را درباره تاثیر مخرب جنگ اسرائیل و حماس بر وضعیت اقتصادی فلسطینیان منتشر کردند.

بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی کرانه باختری و غزه طی ماه نخست جنگ چهار درصد کاهش یافت و بیش از ۴۰۰ هزار نفر را در فقر فرو برد.

طبق ارزیابی سازمان ملل اگر جنگ در ماه دوم ادامه پیدا کند تولید ناخالص داخلی فلسطین ۸.۴ درصد و در ماه سوم ۱۲ درصد کاهش می‌یابد.

در این صورت تعداد افلسطینی‌هایی که فقیر می‌شوند به ۶۶۰ هزار نفر می‌رسد.

چنین سقوطی در مقایسه با جنگ و تنش‌های اخیر در دیگر کشورها امری بی‌سابقه است.

اقتصاد سوریه در اوج درگیری‌ها ماهانه یکدرصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست می‌داد و در جنگ اوکراین یک سال و نیم طول کشید تا ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست بدهد؛ یعنی به‌طور متوسط ​​ماهی حدود ۱.۶ درصد.

حماس که بر غزه حکومت می‌کنند، در هفت اکتبر حمله‌ای غافلگیرکننده به اسرائیل آغاز کردند و حدود هزار و ۴۰۰ نفر که عمدتا غیرنظامی بودند را کشته و حدود ۲۴۰ نفر دیگر را ربودند.

بیش از دو سوم جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه از هفته‌ها پیش که اسرائیل حملات هوایی و زمینی شدیدش را آغاز کرد، خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت حماس، از زمان آغاز حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه تاکنون دست‌کم ۱۰ هزار و ۸۱۲ نفر از جمله چهار هزار و ۴۱۲ کودک کشته شده‌اند.

کشته شدن چند عضو حماس

ارتش اسرائیل خبر داد که در حملات زمینی، چندین عضو حماس از جمله اعضای برجسته گروه «نخبه» را کشتند که در کشتار هفت اکتبر شرکت داشتند.

نخبه یک نیروی تکاور دریایی و عضوی از گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس است.

به گفته ارتش اسرائیل در این حملات احمد موسی فرمانده گروهان نخبه و عمرو الهندی فرمانده جوخه نخبه را که در جبالیا پنهان شده بودند، کشتند.

محمد خلوت، رییس گروه تک‌تیرانداز حماس در تیپ شمال غزه از دیگر کسانی است که با حمله نیروی زمینی اسرائیل کشته شد.

در حمله‌ای دیگر، به گفته ارتش اسرائیل ۱۹ تن از عوامل حماس کشته شدند.

در جریان حملات زمینی به غزه یکی دیگر از سربازان اسرائیل کشته شد و شمار تلفات نیروهای نظامی این کشور از هفت اکتبر تاکنون به ۳۵۴ نفر رسید.

واکنش‌های جهانی

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه روز جمعه گفت وزیر خارجه این کشور با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود درباره افزایش تعداد کامیون‌های امدادرسان به غزه گفت‌وگو کرده و این کامیون‌ها روزانه به حداقل پانصد دستگاه رسیده است.

اردوغان همچنین به خبرنگاران گفت که آنکارا با همکاری سایر کشورها برای تهیه آمبولانس، غذا، آب و دارو به غزه اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

ولیعهد عربستان سعودی نیز روز جمعه بر ضرورت برقراری آتش‌بس تاکید کرد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر صبح امروز روز جمعه ۱۹ آبان عازم قاهره، پایتخت مصر شد.

به گفته رسانه‌ها، این سفر احتمالا بر مذاکره‌های آزادی برخی از اسیران تحت کنترل حماس متمرکز خواهد بود.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگوی تلفنی با همتای قطری خود گفت که به دلیل گسترش شدت جنگ علیه ساکنان غیرنظامی غزه، اکنون «گسترش دامنه جنگ اجتناب‌ناپذیر شده است».

در مقابل، امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان تاکید کرد تهران قصد گسترش این جبهه جنگی را ندارد.

او همچنین گفت ایران دخالتی در «هیچ یک از حملات علیه نیروهای آمریکایی در منطقه» ندارد.

ایروانی یادآور شد هیچ «گفت‌وگوی مستقیمی» درباره درگیری در اسرائیل با همتای آمریکایی خود در سازمان ملل نداشته است.

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از احتمال گسترش درگیری‌های به سایر نقاط خاورمیانه، سخنگوی ارتش حوثی‌های یمن اعلام کرد که حوثی‌ها دسته‌ای از موشک‌های بالستیک را به سمت اهداف مختلفی در اسرائیل شلیک کرده‌اند.

ارتش اسرائیل از حمله به مواضعی در سوریه خبر داد که از آن یک پهپاد به سمت شهر ایلات در جنوب اسرائیل پرتاب شده و به یک مدرسه اصابت کرده بود. ارتش اسرائیل گفت دولت سوریه مسئول هرگونه حمله تروریستی از خاک این کشور علیه اسرائیل است.

در حالی که گزارش‌ها از درگیری‌های سنگین اسرائیل و حماس در نوار غزه خبر می‌دهد، درگیری متقابل شبه‌نظامیان منطقه با آمریکا و اسرائیل نیز ادامه دارد.

در همین حال، کاخ سفید اعلام کرد اسرائیل از روز پنج‌شنبه وقفه‌های روزانه چهار ساعته در حمله به شمال غزه را آغاز می‌کند.

وزیر خارجه آلمان هم پیش از سفر خود به خاورمیانه از کشورهای عربی خواست تا روی یک ابتکار مشترک برای راه حل دو کشوری کار کنند آنالنا بربوک گفت:فرصت تاریخی اسرائیل برای صلح با همسایگان عرب خود نباید از بین برود. زیرا این دقیقا هدف تروریست ها است

از: ایران اینترنشنال

خروج از نسخه موبایل