ایران وایر
ضیا نبوی، فعال دانشجویی که به همراه هستی امیری در پروندهای سیاسی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است گفته اجرای حکم آنها توسط سرپرست دادسرای اوین به حالت «تعلیق» درآمده است.
ضیا نبوی، زندانی سیاسی سابق و فعال دانشجویی، همراه با هستی امیری، فعال دانشجویی، به جرم «تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان علامه در اعتراض به مسمومسازیهای سریالی دانشآموزان مدارس به «تبلیغ علیه نظام» متهم و محاکمه شده بودند.
این دو دانشجوی دانشگاه علامه تهران در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به یک سال زندان محکوم شدند.
ضیا نبوی، روز شنبه ۲۰ آبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که وقتی او خانم امیری برای اجرای حکم یک سال حبس خود به زندان اوین رفته بودند، به آنها گفته شد که به دلیل ابهاماتی در پرونده و تا بررسی و اعلام نظر فعلا آزاد هستند.
سرپرست دادسرای اوین در پاسخ به این سوال ضیا نبوی و هستی امیری که وضعیت اجرای حکم آنها چه زمانی مشخص میشود و چه تضمینی برای عدم بازداشت آنها در این مدت وجود دارد گفته زمان مشخصی وجود ندارد. وی اما به این دو دانشجو اطمینان داده که بازداشت آنها بدون حکم او صورت نخواهد گرفت.
امروز شنبه من و #هستی_امیری با همراهی وکیلم آقای رئیسیان برای اجرای حکم یکسال حبس تعزیری به اجرای احکام زندان اوین رفتیم و بعد از دو ساعت انتظار در راهروهای دادسرا و دم دفتر اجرای احکام بالاخره به ما اطلاع دادند که آقای قناعتکار سرپرست دادسرا میخواهند با شما حرف بزنند.
— Zia Nabavi (@ZiaNabavi1) November 11, 2023
۱/۳
امروز بیش از ۱۰۰ تن از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علامه طباطبایی تهران در بیانیهای به احکام یک سال زندان برای ضیاء نبوی و هستی امیری، دانشجویان معترض به مسمومسازیهای سریالی در مدارس ایران، اعتراض کردند.
آنها در این بیانیه از جمله نوشتند که این دو دانشجو در سالیان اخیر «تلاش های بسیاری در راستای تحقق حقوق بنیادین انسانی چون حق حیات و حق تحصیل» کردهاند.
ضیا نبوی از چهرههای سرشناس جنبش دانشجویی در دهه هشتاد است که پس از «ستارهدار» شدن و محرومیت از تحصیل، در ۲۵خرداد۱۳۸۸ بازداشت شد و نزدیک به ۸ سال را در زندان گذراند.
هستی امیری نیز از دانشجویان است که پیشازاین بهخاطر فعالیتهایی مانند شرکت در مراسم هشتم مارس، «روز جهانی زن» و همچنین فعالیتهایش برای لغو حکم اعدام، بازداشت و زندانی شده بود.
خانم امیری آخرین بار در تاریخ ۹مرداد۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی او بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۸بهمن۱۴۰۱، در راستای اعمال بخشنامه «عفو» قوهقضاییه آزاد شد.