سایت ملیون ایران

کانون نویسندگان ایران: «تحمیل حجاب اجباری» نخستین گام حاکمیت اسلامی در سرکوب زنان بود

کانون نویسندگان ایران

صدای آمریکا

کانون نویسندگان ایران در آستانه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در ۴ آذر، در بیانیه‌ای از «زن‌ستیزی نظام‌مند» و «تحمیل حجاب اجباری» به وسیله حاکمیت اسلامی در ایران انتقاد کرد.

این کانون در بیانیه‌ای که روز جمعه ۳ آذر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده، «سلب آزادی پوشش با تحمیل حجاب اجباری» نخستین گام «حاکمیت اسلامی» برای سرکوب زنان و مجوزی «برای تشدید انواع ستم‌ها بر زنان» برشمرده شده است.

کانون نویسندگان ایران در این بیانیه با اشاره به سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تاکید کرده که «زن‌ستیزی» حکومت ایران «در مقابله با جنبشی که با شعار زن، زندگی، آزادی سر برآورد درنده‌خویی خود را به غایت نشان داد.»

 

اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در پی کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و شماری از زنان در اعتراض به حجاب اجباری، روسری‌ها خود را آتش زده و گیسوانشان را بریدند.

در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان ایران، «اعتراض به حجاب اجباری» در هفدهم اسفند ۵۷، نخستین گام علنی «جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان» پس از «استقرار حاکمیت اسلامی» ذکر شده است.

کانون نویسندگان ایران، «قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی» را سبب «شعله‌ور» شدن «جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان» و تبدیل آن به «جنبشی عمومی» خوانده است.

در این بیانیه، اقدامات جمهوری اسلامی برای مقابله با این جنبش عمومی و «کنترل خشم و اعتراض زنان و مطیع‌سازی آنان»، «سرکوب پیوسته معترضان در سراسر کشور»، «بازداشت‌های گسترده»، «صدور احکام سنگین زندان»، «بهره‌گیری از حربه‌ی دیرینه تجاوز»، «مسموم‌سازی در مدارس و خوابگاه‌های دخترانه» و «دیوانه‌انگاری‌ها و خودکشی‌سازی‌ها» ناموفق ارزیابی شده است.

بر پایه این بیانیه، اقدامات حکومت ایران «روز‌به‌روز به این جنبش عمق و گستره‌ی بیش‌تری داده‌اند.»

کانون نویسندگان ایران در بخشی از این بیانیه، با تاکید بر «حق آزادی بیان و حق اعتراض همگانی» خواستار همراهی «آزاداندیشان» با «زنان و مردان آزاده و دلاوری» شده که در ایران و جهان در این راه گام برمی‌دارند.

کانون نویسندگان ایران همواره با دفاع از حق آزادی بیان به انتقاد از سیاست‌های حکومت ایران در سرکوب معترضان پرداخته است.

خروج از نسخه موبایل