ایران وایر
در دو روز گذشته بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی، پرستاران و ماماهای کشور، کارگران تازه استخدامی صنعت نفت، کارگران شاغل در پتروشیمی، تجمعات اعتراضی خود را برگزار کردند.
حوادث کاری هم باعث جانباختن و مصدومیت گروهی از کارگران شده است.
حکم دو سال حبس تعلیقی کامیار فکور فعال کارگری و رپر معترض نیز به اجرا گذاشته شد.
تجمعات اعتراضی بازنشستگان کشوری
روز سهشنبه۷آذر۱۴۰۲، بازنشستگان کشوری مطابق روال هر سهشنبه تجمعات اعتراضی خود را در شهرهای مختلف برگزار کردند.
بازنشستگان حاضر در تجمع اعتراضی روز گذشته بار دیگر نسبت به «عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان (اجرا نشدن ماده سیام قانون برنامه ششم توسعه) با تجمع مقابل دفاتر صندوق بازنشستگی کشوری در استانهای: «اردبیل (شهر اردبیل)، فارس (شهرهای شیراز و ممسنی)، کردستان (شهرسنندج)، کرمانشاه (شهر کرمانشاه)، مرکزی (شهر اراک)، همدان(شهر همدان)، یزد(شهر یزد) تجمع خود را برگزار کردند. در شهر اهواز هم این تجمع بصورت مشترک با بازنشستگان تأمین اجتماعی استان خوزستان در مقابل استانداری برگزار کردند.
مهمترین شعارهای سر داده شده از سوی این گروه بازنشستگان؛ «لشکری، کشوری، تامیناجتماعی، پرستار؛ اتحاد، اتحاد»، «بازنشسته دادبزن، حق تو فریاد بزن»، «کشور پردرآمد، چه برسر تو آمد»، «ایران پردرآمد، چه برسر تو آمد»، «دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته»، «دولت ورشکسته، وعده وعید بسه»، «دولت شش کلاسه، وعده وعید بسه»، «نه مجلس، نه دولت، نیستند بفکر ملت»، «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم»، «عدالتی ندیدیم، ما دیگه رای نمیدیم»، «حسین، حسین، شعارتان؛ دروغ و دزدی کارتان»، «صندوق و غارت کردند، ما رو بیچاره کردند»، «صداوسیما کجاست، فریاد ما بی صداست»، «وعدههای دروغین، برنامه مسئولین»، «ای بر کرسی نشسته، دروغ و وعده بسه»، «دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست»، «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه»، «زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم، در ره آزادگی؛ مرگ بر این بردگی، مرگ براین بردگی»، «اتحاد اعتراض علیه فقر و فساد»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد»، «ما بازنشستگانیم فراموش شدگانیم» بود.
همزمان با تجمع بازنشستگان در اهواز، کارگران شهرداری اندیکا هم با برگزاری یک تجمع اعتراضی، نسبت به «عدم پرداخت ماهها حقوق خود» مقابل استانداری خوزستان اعتراض خود را علنی کردند.
اعتراضات پرستاران کشور
پرستاران کشور نیز در اعتراض به «سطح نازل حقوق»، «عدم پرداخت بهموقع مطالبات، کمبود نیرو و شرایط سخت کاری»، روز سهشنبه با برپایی تجمع در اهواز مقابل استانداری خوزستان و سر دادن شعار «لشکری کشوری تامین اجتماعی پرستار اتحاد اتحاد» تجمع کردند.
در ادامه اعتراضات کادر درمان و بهداشت کشور، «پرستاران پیشبیمارستانی اورژانس ۱۱۵دانشگاه علوم پزشکی مشهد» نسبت به «سطح نازل حقوق» و »شیفتهای اضافه کار اجباری»، روز سهشنبه۷آذر مقابل ساختمان معاونت درمان مرکزیت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجمع کردند. این گروه از پرستاران با در دست داشتن نامههایی، از انجام شیفتهای اضافه کار اجباری انصراف دادند.
این گروه از پرستاران نسبت به «عدم تعریف بسته خدمتی برای خدمات پرستاران پیش بیمارستانی»، «عدم اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری در حوزه پیش بیمارستانی»، «پرداخت مبالغ بسیار پایین و ناچیز تحتعنوان تعرفه پرستاری»، «پایین بودن مبلغ اضافه کار و اجباری بودن آن»، اعتراض دارند.
آنها معتقدند: «پرداخت بخش کوچکی از درآمد حاصل از تعرفهگذاری پرستاران بیمارستان، تحتعنوان سه درصد به پرستاران پیش بیمارستانی -که بیش از دهدرصد پرستاران کشور را تشکیل میدهند- به هیچ عنوان عادلانه نیست و خودشان باید بسته خدمتی مستقل داشته باشند تا، ارزش واقعی خدماتشان مشخص شود.»
این گروه از پرستاران به رسانهها گفتهاند: «وزارت بهداشت بهبهانه رایگان بودن خدمات اورژانس بیمارستانی، از تعریف بسته خدمتی برای پرستاران پیشبیمارستانی سر باز میزند. درحالیکه میتواند بسته خدمتی تعریف کرده و ارزش نسبی آن را از محل بودجه عمومی یا سرانه سلامت پرداخت کند. تا به این شکل هم تعرفهگذاری برای پرستاران پیشبیمارستانی، بهدرستی اجرا شود و هم خدمات پیش بیمارستانی، مثل گذشته برای مردم رایگان باشد.»
خواسته اصلی آنها باتوجه به ارائه بستههای خدمتی پیشنهادی توسط انجمن فوریتهای پزشکی خراسان رضوی؛ «تصویب این بستهها در شورای عالی بیمه و قرار گرفتن آن در آییننامه اجرایی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در بودجه سال آینده» اعلام شده است.
به گفته پرستاران پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، «مبلغ هر ساعت اضافه کار پرستاران بسیار ناچیز است.»
آنها اعلام کردهاند: «تا زمانی که بستههای خدمتی برای پرستاران پیشبیمارستانی در بودجه ۱۴۰۳ تصویب نشود و مبلغ پایین اضافه کار بهصورت اساسی اصلاح نشود، هیچگونه همکاری در جهت انجام شیفتهای اضافه کاری نخواهیم داشت.»
در ادامه اعتراضات کادر درمان، «ماماهای کشور» هم با برگزاری یک تجمع اعتراضی،، به تضعیف جایگاه این رشته در بحث بهداشت و سلامت خانواده اعتراض کردند. این تجمع مقابل وزارت بهداشت با شعار«کرامت مامایی، احیا باید گردد» برگزار شده است.
براساس گزارش منابع ایرانوایر، این چندمین بار است که ماماها در اعتراض به عملکرد مسوولان وزارت بهداشت در هشدار به خطرات پیش روی جمعیت و تضعیف جایگاه مامایی، دست به تجمع میزنند: «اعتراض جمعیت مامایی کشور به عدم اجرای مواد ۴۶ و ۴۹ و ۵۰ قانون جوانی جمعیت و تغییر نام ماما به «مراقب ماما» در شبکه بهداشت است.» به گفته این منبع، دانشجویان مامایی شرکتکننده هم با در دست داشتن پلاکاردهایی از «عدم اجرای عدالت آموزشی» و «اسف بار بودن شرایط بخشها» و «نداشتن دفاتر مستقل آموزشی مامایی در بیمارستان» اعتراض خود را اعلام کردند.
به گفته این منبع، «سوال ماماها این است که چرا وزارت بهداشت بهجای تقویت و استفاده بهینه از پتانسیلهای این رشته در اجرایی شدن قوانین جمعیتی و ایجاد تشکیلات جمعیتی در زیرمجموعه مامایی و بهداشت باروری، دست به حذف مامایی در سطح مدیریت زده است.»
سهشنبههای اعتراضی کارگران تازه استخدامی صنعت نفت
کارگران تازه استخدامی صنعت نفت هم در اعتراض نسبت به «سطح حقوق و مطالبات حداقلی» با بر پایی تجمع در چند منطقه عملیاتی، خواهان اصلاح کف حقوق شدند.
اعتصاب و تجمع کارگران پتروشیمی گچساران
کارگران پتروشیمی گچساران هم در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی خود و استانی شدن استخدام در این شرکت، روز سهشنبه۷آذر، دست از کار کشیده و تجمع کردند. پیشتر در آگهی استخدامی پتروشیمی گچساران آمده بود که «فقط نیروهایی که در این شرکت سابقه کار دارند، می توانند ثبت نام کنند.» این موضوع با واکنش مسوولان این استان روبهرو شد و دستور به استانی شدن استخدام دادند.
اجرای حکم دو سال حبس تعلیقی کامیار فکور
حکم دو سال حبس تعلیقی «کامیار فکور»، فعال کارگری و رپر معترض به اجرا گذاشته شد. این حکم درحالی به اجرا در آمده که دو روز پیش، حکم هشت ماه زندان او به پایان رسیده بود و او باید آزاد میشد. براساس این گزارش، کامیار فکور که قرار بود ۴آذرماه و با پایان محکومیت از زندان آزاد شود، همچنان در زندان باقی خواهد ماند.
«عرفان کرمویسی»، وکیل مدافع کامیار فکور و «سرونار احمدی»، در حساب کاربری خود در «ایکس» (توییتر سابق)، با اعلام این خبر نوشت: «شعبه نهم دیوان عالی کشور بهدلیل منطبق ندانستن تقاضای اعاده دادرسی، با هیچکدام از بندهای ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری، این درخواست را رد کرده است.»
حوادث محیط کار
یک کارگر ساختمانی سیو یک ساله مقابل شهرداری اصفهان با ریختن بنزین بر روی خود، اقدام به خودسوزی کرده است. افراد حاضر در آن محل بلافاصله برای نجات او، این کارگر را به درون حوض آب مقابل شهرداری انداختند. این کارگر پس از آن بهدلیل سوختگی، به بیمارستان منتقل شده است.
در حادثه دیگری بر اثر تصادف خودرو حامل کارکنان شبکه بهداشت شهرستان رابر در استان کرمان در هنگام ماموریت، سه زن و یک مرد ۲۴ تا ۳۲ ساله جان خود را از دست دادند. دو زن و یک مرد ۳۲ تا ۴۵ ساله هم مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند. حال یکی از مصدومین وخیم گزارش شده است
کارگر یک میوه فروشی تهران هم هنگام استراحت در اتاقک کارگری در خیابان توس تهران، جان خود را از دست داده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، دلایل مرگ این کارگر اطلاعی منتشر نشده است.