سایت ملیون ایران

انتقادها از اجرای جنجالی سرود «یار دبستانی من»‌ در صداوسیما

نمی توان انتظار داشت که رسانه های دیگر، در مواقع حساسی - در حد شب انتخابات- که صداو سیما داوطلبانه میدان رقابت را تقدیم می کند، برای در اختیار گرفتن آن تردیدی داشته باشند

رادیو فردا

تلویزیون جمهوری اسلامی به مناسبت روز دانشجو سرود نمادین جنبش دانشجویی ایران، «یار دبستانی من» را به شکل «طنز» و با متنی متفاوت، در برنامه «سید خندان» اجرا کرده که واکنش‌های زیادی را برانگیخته است.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با «عجیب» توصیف کردن این اقدام نوشته‌اند تلویزیون ایران این ترانه اعتراضی و نمادین را «مسخره» کرده و این برنامه حتی «طنز» هم نبوده است.

برخی کاربران هم نوشته‌اند که جمهوری اسلامی همواره از این سرود، «هراس» داشته و در کنار «سرود دزدی‌ها»، دست به اجرای «مبتذل» این ترانه ماندگار زده است.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز نوشته‌اند که جمهوری اسلامی با هزینه‌های کلان در امور «فرهنگی»، ناتوان از تولید یک سرود «اصل» بوده و تنها دست به «کپی‌کردن» آثار دیگران می‌زند.

شعر این اجرا به این صورت آغاز می‌شود که «یار دبستانی من، ببین چقدر گنده شدی، چند ساله دانشگاه می‌ری خیلی پژوهنده شدی. هک شده اسم من و تو تو لیست ترم مشروطی‌ها، شامپوی خوابگاه می‌خوریم، ماهی تن با لوبیا.»

سینا جهانی، روزنامه‌نگار، محمدرضا شهبازی، مجری این برنامه را «عصاره خالص بی‌خلاقیتی، بی‌استعدادی، ‌چاپلوسی و قاشق خورده به ته دیگ در سیاست فرهنگی حاکمیت»‌ خوانده است.

آقای جهانی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشته که جمهوری اسلامی از «درک مفهوم» این ترانه اعتراضی «عاجز» است.

«یار دبستانی من» سروده منصور تهرانی، ترانه‌سرا و آهنگساز، یکی از معروف‌ترین سرودهای انقلابی و اعتراضی در ایران محسوب می‌شود.

این سرود در دوره‌های مختلف تاریخی در ایران به عنوان یک سرود اعتراضی خوانده شده است.

اجرای «تمسخرآمیز» این سرود نمادین در صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حالی صورت گرفته که گروهی از دانشجویان شش دانشگاه بزرگ ایران روز ۱۶ آذرماه در پیام مشترکی، جمهوری اسلامی را به «توحش مرتجعانه» علیه دانشجویان متهم کردند و خواستار هماهنگی دانشجویان معترض با «اصناف و خیابان» شدند.

همچنین علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی نخبه زندانی، در پیامی از زندان اوین به مناسبت روز دانشجو، تأکید کردند که «پتانسیل و نقش تاثیرگذار دانشجویان… مایه هراس حکومت شده و تیغ سرکوب را علیه دانشجویان و اساتید تیزتر کرده است».

اعتراضات دانشجویی در سال گذشته نقش مهمی در اعتراضات «زن،‌ زندگی، آزادی» داشت.

جمهوری اسلامی پس از سرکوب گسترده اعتراضات، اقدامات بیشتری را برای کنترل دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور آغاز کرده است.

خروج از نسخه موبایل