صدای آمریکا
رسانههای ایران از برگزاری تجمع اعتراضی «کلاه زردها» در مقابل سازمان امور استخدامی کشور بخاطر معطل ماندن طرح طبقهبندی مشاغل خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاری «ایلنا» جمعی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق سراسر کشور در اقدامی هماهنگ مقابل سازمان امور استخدامی تجمع کردند.
این افراد به دنبال این تجمع اعتراضی خواستار تصویب و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل شدند چرا که به گفته آنها این طرح از سال ۹۹ در سازمان امور استخدامی معطل مانده است و به تصویب نمیرسد.
بنابر اعلام تجمع کنندگان عدم تصویب این طرح موجب شده تا ۹ هزار کارگر وزارتخانه نیرو و برق مناطق کشور بلاتکلیف بمانند.
پرداخت حقوق معادل مدرک سیکل به افراد دارای لیسانس و بالاتر نیز از نتایج این تصویب نشدن این طرح است.
اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل یکی از رخدادهای کارگری در شهرهای مختلف است بهطوریکه ۲۰ آذر ماه کارگران ابنیه فنی دورود نیز در اعتراض به این موضوع اعتراض کردند.
کارگران ذوب آهن اصفهان نیز در اعتراض به این موضوع و همچنین در اعتراض به وضعیتِ حقوق و دستمزد در روزهای یازدهم و دوازدهم آذرماه دست به تجمع اعتراضی و اعتصاب زدند.
بررسی گزارشهای منتشر شده در رسانهای ایران نشان میدهد که کارکنان شرکت نورد و لوله اهواز نیز پنجم آذرماه در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و میزان کم حقوق و مزایای خود مقابل این شرکت تجمع کردند.
براساس طرح طبقه بندی مشاغل، باید کارکنان با رعایت شرایط احراز پیش بینی شده در شناسنامه شغلی از گروه و مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند.
بر اساس این طرح برای سادهترین کار ضریب یک در نظر گرفته میشود و شغلها با توجه به پیچیدگی و مهارتهای مورد نیاز ضرایب بیشتری میگیرند.
همچنین هرچه سابقه فرد بیشتر شود گروه شغلی او بالاتر میرود که یعنی نسبت به حقوق سادهترین کار باید درصد بیشتری حقوق بگیرد.
در سالیان اخیر، اعتراضهای کارگران در مناطق مختلف ایران، از جمله از طریق اعتصاب، تجمع و راهپیمایی گسترش یافته است. در این ارتباط، حکومت تلاش کرده است تا با تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی مانع این اعتراضها شود ولی این برخوردها موفقیتی برای حکومت نداشته است.
با گسترش اعتراضات معیشتی در ایران شماری از اقتصاددانان از جمله مسعود نیلی، داوود سوری، و زهرا کاویانی از شیوه حکمرانی اقتصادی جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته انتقاد کردند و آن را موجب افزایش جمعیت زیر خط فقر در ایران دانستند.
همچنین، فرشاد مومنی، اقتصاددان، با تکیه بر «دادههای رسمی» گفته تقریبا یک نفر از هر سه ایرانی «به معنای مطلق، فقیر» است و برای نخستین بار در ۱۰۰ سال گذشته، در زمان کمتر از سه سال، جمعیت فقیر ایران دو برابر میشود.