صدای آمریکا
کارگران پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی و نیز کارگران مجتمع فولاد پارس هفتتپه در شوش روز شنبه ۱۶ دی، اعتصاب و تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی در این اعتراض صنفی خواستار «بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، تغییر سیستم اقماری نیروهای اداری پشتیبانی به ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و ساماندهی وضعیت رانندگان» شدند.
این کارگران در اوایل آذر سال جاری نیز در اعتراض به تحقق وعدههای مقام های این مجتمع برای اجرای مطالبات شان اعتصاب و تجمع کرده بودند.
ایلنا در خبر دیگری نوشت که کارگران مجتمع فولاد پارس هفتتپه در انتقاد به بیتوجهی کارفرما به مطالبات خود، و در ادامه اعتراضات روزهای گذشته شان، صبح روز شنبه اعتصاب و در مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند.
یکی از کارگران این شرکت به ایلنا گفت: «بعد از گذشت چند روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیج مسئولی در کارخانه حاضر نمیشود و پاسخگوی مطالبات مان نیست.»
او با اعلام این که کارگران خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نزدیک کردن حقوق کارگران مجتمع به دیگر شرکتهای فولادی هستند، گفت: «چندین سال است ما کارگران شرکت فولاد پارس هفتتپه، واقع در شهرک صنعتی شوش، درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی داریم اما تغییری در شرایط شغلی و مزایای دریافتی ما ایجاد نمیشود.»
به گفته وی، سطح حقوق کارگران شاغل در مجتمع فولاد پارس هفتتپه به نسبت کارگرانی که در سایر کارخانههای تولیدکننده آهن و فولاد فعالیت دارند، پایینتر است.
در این حال، به گزارش ایلنا ، تعدادی از کارگران رسمی شرکت نیشکر هفتتپه با اشاره به اینکه طرح طبقهبندی مشاغل در این شرکت سالها پیش تدوین شده و یک بار هم در اسفند سال قبل در آن بازنگری شد، افزودند: مطالبه اصلی کارگران این مجموعه تولیدی و کشاورزی، بازنگری درست در طرح طبقهبندی مشاغل است زیرا از سالها پیش تاکنون این طرح تغییری نکرده است و کارایی ندارد.
بر اساس این گزارش، کارگران در پیگیری مطالبات صنفی خود برای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل، بارها دست به تجمع صنفی زدهاند و تا زمانی که طرح طبقهبندی مشاغل به شکل درست بازنگری نشود، به پیگیرهای خود ادامه میدهند.
آنها اشاره کردند که درآمد کارگران به اندازهای نیست که معاششان تامین شود به همین دلیل خواستار بازنگری درست در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل هستند تا همه بتوانند از مزایای اجرای این قانون استفاده کنند.
در سالیان اخیر، اعتراض های کارگری بسیاری در ایران بر سر مواردی مانند پرداخت به موقع دستمزدها، افزایش دستمزدها، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و مخالفت با خصوصی سازی انجام شده است.