سایت ملیون ایران

حال وخیم الهام مدرسی؛ “ترکیه اهداکننده کبد را تایید نکرد”

ناهید مدرسی در گفت‌وگو با دویچه وله فارسی می‌گوید که حال خواهرش، الهام مدرسی، روز به روز وخیم‌تر می‌شود و ترکیه، فرد اهداکننده کبد را تایید نکرده است. الهام مدرسی در خیزش “زن، زندگی، آزادی” بازداشت شده بود.

تصویری از الهام مدرسی بر تخت بیمارستان در ترکیه که به صورت اختصاصی به دویچه وله فارسی رسیده است عکس: Privat

ناهید مدرسی، خواهر الهام مدرسی در همین زمینه به دویچه وله فارسی گفت: «قانون دریافت عضو از فرد غریبه در ترکیه و خیلی از کشورها بسیار سخت است؛ افرادی که برای اهدای کبد به الهام اعلام آمادگی کرده بودند، از سوی کمیته اخلاقی در ترکیه مورد قبول واقع نشدند چون ما مدارک کافی برای اثبات این موضوع نداشتیم که با فرد اهداکننده، آشنایی قبلی و طولانی‌مدت داریم.»

ناهید مدرسی می‌گوید که حال خواهرش روز به روز وخیم‌تر می‌شود. او از همه نهادهای حقوق بشری خواست تا برای نجات جان خواهرش، دست به اقدام عملی بزنند.

الهام مدرسی، ۳۲ ساله، ۱۱ آبان ۱۴۰۱ در جریان خیزش سراسری “زن، زندگی، آزادی” در کرج بازداشت شد. او سرانجام روز ۲ بهمن‌ماه با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی از زندان آزاد گردید و به دلیل فشارها و تهدیدهای امنیتی، ایران را ترک کرد و در حال حاضر در ترکیه زندگی می‌کند.

این زندانی سیاسی پیشین همچنان نیاز فوری به پیوند کبد دارد.

ناهید مدرسی پیشتر در صفحه شخصی خود در اینستاگرام با اشاره به وخامت حال خواهرش نوشته بود که “پای مرگ و زندانی یک انسان در میان است.”

روایت الهام مدرسی از انواع فشارها و شکنجه‌ها در زندان

الهام مدرسی، اوایل آبان‌ماه گذشته در صفحه شخصی خود در اکس (توییتر سابق) شرحی از  شیوه دستگیری، شکنجه‌ها و فشارها در دوران بازداشت خود را منتشر کرد.

او از جمله نوشت: «دوازده نفر از ماموران سرکوب به منزل‌مان یورش آوردند، مادرم را با خشونت هل دادند، روی سر مادر و برادرم اسلحه (کلت) گذاشتند، به من چشم‌بند زدند و بردند.»

مدرسی با اشاره به اینکه در زمان بازداشت، “تمام مدت تحت شدیدترین شکنجه‌های جسمی” قرار داشته، درباره شکنجه‌های روحی نیز افزوده بود: «به دروغ می‌گفتند که برادرم در اتاق مجاور تحت شکنجه ماموران است یا مدام من را تهدید به تجاوز می‌کردند و تلاش برای گرفتن اعتراف اجباری که بگویم اسحله داشته‌ام و عضو حزب کومله‌ کردستان هستم.»

از: دویچه وله

سه مطلب در مورد الهام مدرسی:

خروج از نسخه موبایل