سایت ملیون ایران

آفتاب نیوز: شریان، پایداری، رائفی‌پور، دولت و موتلفه؛ همه علیه قالیباف؛ ماجرا چیست؟

رئیس مجلس جدیدترین نامزد تصفیه و خالص‌سازی

اخیراً نوروزی از چهره‌های روحانی منتسب به جبهه پایداری و عضو کمیسیون قضایی مجلس مدعی شد که یک شخصی که خود را مشاور قالیباف می‌خواند در بند‌های مختلف مصوبه حجاب دستکاری کرده «او مگر چه کاره است که چنین می‌کند!» با توجه به اینکه مصوبه حجاب برای هسته سخت نظام از اهمیت خاصی برخوردار است، متهم کردن طیف قالیباف به کارشکنی در این باره نوعی تخریب و به اصطلاح عامیانه «زیرآب‌زنی!» او محسوب می‌شود.
شریان، پایداری، رائفی‌پور، دولت و موتلفه؛ همه علیه قالیباف؛ ماجرا چیست؟
 
آفتاب‌‌نیوز :

بنابر برخی ادعاها، رسانه خبرآنلاین ناچار شد نتایج مربوط به نظرسنجی یک نهاد نزدیک به دولت در مورد میزان مشارکت را از سایت خود حذف نمایید، نتایجی که برآمده از حذف گسترده بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب و اعتدالی است و انتخابات را تا حد زیادی تنها به عرصه رقابت درون‌گروهی خود اصولگرایان تبدیل کرده است. در این بین به نظر می‌رسد هرچه به زمان انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، اختلافات درون‌گروهی اصولگرایان سنتی و جبهه پایداری و طیف‌های تندرو بیشتر عیان می‌شود، از گروه رائفی‌پور، جبهه پایداری و جریان شریان همه حملات خود را متوجه یک جریان کرده‌اند؛ طیف قالیبافی‌ها!

بسیاری بر این باور هستند که ماجرای سیسمونی نیز یکی از همین تلاش‌ها بود تا جایگاه قالیباف را در شطرنج آتی سیاسی کشور هرچه بیشتر متزلزل سازد. چند ماه قبل صادق محصولی، زعیم جریان پایداری به تندی از قالیباف انتقاد کرد و با توجه به اظهارات وی که «سهم‌خواهی را حرام» دانسته بود، اظهار کرد که آن‌ها در شعار و عمل دچار تناقض هستند و باعث بر هم خوردن «ائتلاف» اصولگرایان شده‌اند. وی گفت: جبهه پایداری معتقد است انتظاراتی که از مجلس انقلابی به ریاست قالیباف وجود داشت، برآورده نشده است. محصولی پیش از این نیز در مورد قالیباف گفته بود: بهتر است کسی که به ریاست مجلس انتخاب شده برای ریاست جمهوری اقدام نکند.

قالیباف نیز پیش از آن با رمز واژه «سوپرانقلابی‌ها» به جبهه پایداری تاخت و آن‌ها را متهم کرد، در حین اینکه بی‌عمل هستند «از همه نیز طلبکاراند». محمد مهاجری فعال رسانه‌ای تجمع ۴۰۰۰ نفری یاران قالیباف را «نوعی رجزخوانی برای جبهه پایداری» در جریان وزن‌کشی جریانات مختلف اصولگرایی تفسیر کرد. منصور حقیقت‌پور نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصولگرا نیز تقابل جریان قالیباف و جبهه پایداری را بسیار جدی دانست و در این مورد اظهار کرد: قالیباف خود جزء جریان خالص‌سازی بود، اما خالص‌سازی اکنون به خود او رسیده و همان جریانی که طیف لاریجانی و ناطق نوری را حذف کرد، خود او را نیز تحمل نمی‌کند و با فشار به او با اهرم‌های مانند لایحه حجاب درصدد حذف او هستند.

اخیراً نوروزی از چهره‌های روحانی منتسب به جبهه پایداری و عضو کمیسیون قضایی مجلس مدعی شد که یک شخصی که خود را مشاور قالیباف می‌خواند در بند‌های مختلف مصوبه حجاب دستکاری کرده «او مگر چه کاره است که چنین می‌کند!» با توجه به اینکه مصوبه حجاب برای هسته سخت نظام از اهمیت خاصی برخوردار است، متهم کردن طیف قالیباف به کارشکنی در این باره نوعی تخریب و به اصطلاح عامیانه «زیرآب‌زنی!» او محسوب می‌شود.

قالیباف علاوه بر جریانات فوق، با حزب موئتلفه اسلامی نیز چندان میانه خوبی ندارد، وی از دو چهره شاخص این جزب یعنی مصطفی میرسلیم و بیژن نوباوه رسماً شکایت کرد.

۵ جریان اصولگرایی متفرق

در حال حاضر و در آستانه انتخابات چند جریان از سوی اصولگریان تشکیل شده است. شورای ائتلاف که متعلق به قالیباف، حداد عادل و محسن رضایی است امیدوار است که بتواند متحدانی برای خود در میان اصولگرایان معتدل بیابد، اما تا کنون چندان موفق نبوده‌اند، جبهه پایداری تمرکز خود را بر هیات و مساجد گذاشته و ظاهراً بر این باور هستند که متدینین به هر حال به آن‌ها رای می‌دهند و با توجه به عدم تمایل گروه‌های خاکستری برای شرکت در انتخابات چرا باید صندوق را با دیگر اصولگرایان تقسیم کنند.

چهره‌هایی مانند بذرپاش، وزیر مسکن و شهرسازی و حمید رسایی نیز جریانی به نام شریان را تاسیس کرده‌اند، شریان به جبهه پایداری نزدیک است، اما از نظر تشکیلاتی از آن‌ها مجزا محسوب می‌شوند. دولت امیدوار است طیف پایداری و شریانی‌ها اکثریت را در مجلس در دست بگیرند و با کنار زدن قالیباف، از انتقاد‌های گاه و بیگاه آن‌ها از عملکرد دولت رهایی یابند.

اصولگرایان سنتی نیز مانند باهنر، منوچهر متکی و پیروان خط رهبری، شورای به نام «وحدت» را تشکیل داده‌اند، این بخش هرچند به قالیبافی‌ها نزدیک‌تر هستند، اما موضع‌گیری علیه پایداری‌ها انجام نمی‌دهند و امید دارند که در میانه این اختلافات بتوانند سهم خود را از کیکی آتی قوه مقننه دریافت کنند.

در این بین افرادی مانند رائفی‌پور نیز با برند عدالتخواهی و شعار‌های مانند «این بار فرق می‌کند» به اصطلاح به تازگی از گرد راه رسیده‌اند و امیدوار هستند در بین بزرگان اصولگرایی جای برای نشستن پیدا کنند، این به اصطلاح عدالتخواهان نیز مانند استراتژی احمدی‌نژاد در سال ۸۲ که مرکز ثقل فعالیت‌های خود را به انتقاد از هاشمی رفسنجانی اختصاص داده بود، با پرهیز از انتقاد از پایداری‌ها، به سختی از قالیباف و یاران او انتقاد می‌کنند.

ماه عسل سیاسی سرد و نه چندان عاشقانه رئیسی و جبهه پایداری

منصور حقیقت‌پور فعال اصولگرا در تشریح اختلافات درون گروهی اصولگرایان گفت: نقد جبهه پایداری به قالیباف از انتقاد گذشته و شکل اعتراض پیدا کرده و بعید است آن‌ها با قالیباف به توافق برسند. هرچند سید ابراهیم رئیسی و جبهه پایداری اکنون در ماه عسل سیاسی به سر می‌برند، اما صادق محصولی در نشستی ضمن حمله به قالیباف و لاریجانی نهیبی نیز به دولت زد و عنوان کرد که  این طیف چک سفید امضاء به هیچکس نداده و حمایت آن‌ها مشروط است. رئیسی در جابجایی‌های کابینه سعی کرد برخی نزدیکان خود را جایگزین چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری کند، اقدامی که با واکنش تلخ این جریان مواجه شد.

در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ انتخاب جبهه پایداری سعید جلیلی بود، ۲ ماه مانده به انتخابات آن‌ها در بیانیه‌ای از سید ابراهیم رئیسی حمایت کردند، آقاتهرانی دبیرکل وقت این جبهه اما به این بیانیه واکنش نشان داد و گفت که این خبر رسمی نیست و تنها استنباطی بوده، او وعده داد که در زمان خودش «فرد اصلح» را انتخاب خواهند کرد. وی پس از این اظهارات از دبیرکلی این جبهه کنار رفت. به نظر می‌رسد که در درون جبهه پایداری نیز مانند هر جبهه سیاسی دیگری اختلاف‌نظر‌های وجود دارد و همه بر حمایت از رئیسی متفق‌القول نبوده‌اند.

یک گروه رادیکال درون پایداری با کلید واژه «انتخاب اصلح» و عقاید خاص‌آخرالزمانی حتی رئیسی را نیز ۱۰۰ درصد منطبق با معیار‌های خود نمی‌دانند و دلبسته چهره‌های، چون سعید جلیلی هستند.

جنگ توییتری همه علیه قالیباف

این روز‌ها  و با نزدیک‌تر شدن به زمان انتخابات، مشاوران و نزدیکان سیاسی قالیباف در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور سخت مشغول پاسخگویی به حملات مختلف درون جریانی اصولگرایان هستند. سعید محمد رئیس سابق قرارگاه خاتم الانبیا، مدعی شد که در ماجرای وزیر نشدندش «قالیباف ۱۰۰ درصد دخالت داشت و در زمانی که ریاست سازمان مناطق آزاد را برعهده داشت بسیار از سوی نمایندگان مجلس آزار دید. برخی تحلیلگران اصولگرا نیز مدعی شدند که سعید محمد انتخاب اول رئیسی برای وزارت راه بود اما با فشار طیف قالیباف کنار گذاشته شد.

روزنامه صبح نو نزدیک به قالیباف در پاسخ به این اظهارات، محمد را متهم «به سیاسی کاری» کرد و مدعی شد که وی به خاطر عملکرد ضعیفش کنار گذاشته شد، این سردار سابق نیز اخیراً به طیف منتقدان رنجیده از قالیباف پیوست و دیداری با علی‌اکبر رائفی‌پور برگزار کرد. شخصی که به تازگی در نوک پیکان حملات به قالیباف قرار گرفته و با عنوان کردن پول‌پاشی در مجلس و مسئله عدم شفافیت آراء در مجلس، آن‌ها را به چالش کشیده است.

محمد سعید احدیان، مشاور سیاسی و رسانه‌ای قالیباف در توییتر رائفی‌پور را متهم کرد که: «از دوستانش سفارش کار دریافت کرده» است.  وی  همچنین آن‌ها و دیگر منتقدان اصولکرای قالیباف را متهم به «فرقه‌سازی نمود».

حجت الاسلام جلیل محبی دیگر چهره نزدیک به قالیباف هم حمید رسایی از چهره‌های جریان شریان را متهم به «نشر اکذیب نمود». رسایی نیز در پاسخ محبی نوشت: «نمی‌دانم بخندم یا گریه کنم ظاهراً تیم قالیباف سر شما (محبی) هم کلاه گذاشته است» مجادله این دو به ویژه در مسئله شکایت قالیباف از نوباوه اوج گرفت.

در این مجادله امیر حسین یزدان‌پناه رئیس اداره اخبار مجلس شورای اسلامی در تویتی نوشت: «آقای رسایی حواستان هست دارید به رهبر انقلاب دروغ می‌بندید، وقتی می‌خواهید متن صریح صحبت‌های رهبر انقلاب را بپیچانید، نتیجه این می‌شود که رطب و یابس را با هم مخلوط می‌کنید، آقا هم گفتند انقلابی و هم گفتند یکی از انقلابی‌ترین‌ها، پیچاندن چنین حرف صریحی خنده‌دار است». این سخنان پاسخی بود به انتقاد رسایی که طیف قالیباف را متهم کرد «با چماق مجلس انقلابی» سعی دارند منتقدان را ساکت کنند.

سید علی موسوی نیز در انتقاد از وحید اشتری که ماجرای سیسمونی گیت را منتشر کرد به کافه بسیار گران‌قیمت این مهره رسانه‌ای در اندرزگو اشاره کرد و  آرزو کرد که‌ ای‌کاش «به جای عدالتخواری کمی هم عدالتخواهی» داشتند.

در میانه این دعوا‌ها برخی از تحلیلگران اصولگرا بر این عقیده هستند که به احتمال زیاد قالیباف در طولانی‌مدت نخواهد توانست در برابر این حملات همه‌جانبه طاقت بیاورد و پست ریاست مجلس وی حداکثر بیش از ۱ سال دیگر به طول نخواهد انجامید. منتقدان قالیباف همچنین وی را متهم می‌کنند که گوشه چشمی نیز به همکاری اصلاح‌طلبان دارد، اتهامی که به سختی از سوی مشاوران او رد شده است. با این شرایط معلوم نیست که آیا قالیباف خواهد توانست در آینده به پاستور برسد و یا ناچار خواهد شد به حذف شدگانی همچون لاریجانی و ناطق نوری بپیوندد.

 

خروج از نسخه موبایل