سایت ملیون ایران

گزارش کانون نویسندگان ایران از یک هفته سرکوب

اخبار روز

کانون نویسندگان ایران وضعیت «آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۳ تا ۲۰ بهمن ۱۴۰۲)» را چنین شرح داده است:

جمعه ۱۳ بهمن

‌ــ در یک کنسرت موسیقی در اصفهان از حضور و اجرای نگار اعزازی، دف‌نواز، جلوگیری شد.

ــ سازمان دفاع از گردش آزاد اطلاعات (DFI) که در زمینه‌ی نقض حقوق روزنامه‌نگاران فعالیت می‌کند، در گزارش ماهانه‌ی سرکوب روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها در ایران نوشت که جمهوری اسلامی در یک ماه اخیر برای ۲۵ روزنامه‌نگار و ۱۳ رسانه پرونده‌ی قضایی تشکیل داده است.

شنبه ۱۴ بهمن

ــ به گزارش کانال‌های دانشجویی، دست‌کم پنج دانشجوی دانشگاه هنر سوره «بدون برگزاری کمیته انضباطی و طی رویه‌ی قانونی»، پیش از آغاز نیم‌سال جدید، از تحصیل تعلیق شده‌اند.

ــ محمد سعیدی‌ ابواسحاقی، فعال صنفی معلمان لردگان (چهارمحال ‌و بختیاری)، به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی و همراهی با خانواده‌ی جان‌باختگان، اجرای مضامین هنری در قالب موسیقی و آواز در هم‌دردی با معترضان و حضور در اعتراضات فرهنگیان، از آموزش و پرورش اخراج شد.

یکشنبه ۱۵ بهمن

ــ نسرین حسنی، روزنامه‌نگار، پس از مراجعه به اجرای احکام بجنورد، برای تحمل دوران حبس هفت‌ماهه‌ی خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

ــ هیرش سعیدیان، روزنامه‌نگار و خبرنگار اقتصادی، به دادسرا احضار و به اتهام‌های «نشر اکاذیب»، «توهین به مقامات و مامورین» و «افترا» بازجویی شد.

ــ وفا احمدپور دامناب (وفادار)، خواننده‌ی رپ اعتراضی، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

دوشنبه ۱۶ بهمن

ــ خبرنگاران سایت «فردای اقتصاد» در محل کار خود بازداشت شدند و وسایل ارتباطی شخصی آن‌ها توقیف شد.

ــ احمد شکرچی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، با انتشار نامه‌ای در صفحه‌‌ی شخصی‌اش خبر داد که با عدم‌تمدید قراردادش از این دانشگاه اخراج شده است.

ــ سیدمحمود کاشانی، سیدمهدی کریمی فارسی و ابوذر نصرالهی، سه وکیل دادگستری، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند.

سه‌شنبه ۱۷ بهمن

ــ انجمن قلم (پن)، شاخه‌ی امریکا، با انتشار بیانیه‌ای بازداشت وفا احمدپور (وفادار)، خواننده‌ی رپ اعتراضی، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری او شد.

ــ مرتضی پروین‌جدا، بازیگر تئاتر، که بارها به دلیل فعالیت‌های مدنی خود طعم بازداشت و حبس و شلاق را چشیده است، بار دیگر در اردبیل بازداشت شد.

ــ مهدی افشارنیک، خبرنگار اقتصادی، احتمالا از ۱۱ بهمن، در بازداشت است. از دلیل این بازداشت و نهاد مسئول آن هنوز اطلاعی در دست نیست.

ــ خسرو علیکُردی، وکیل دادگستری، که پیش‌تر در پرونده‌ای دیگر به یک سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بود، با گشایش پرونده‌ای تازه به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروه‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی» به دادسرای مشهد احضار شد.

ــ طاهر نقوی، وکیل دادگستری، در کرج بازداشت شد. از دلایل بازداشت و مکان نگه‌داری او اطلاعی در دست نیست.

چهارشنبه ۱۸ بهمن

ــ سیامک ابراهیمی و شاهرخ احمدی، که به اتهام‌های «اجتماع و تبانی»‌ و «تبلیغ علیه نظام» به‌ترتیب به ۵ سال و ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند، بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شدند.

ــ وسیم‌علی بلوچ، خواننده‌ی بلوچ، پس از پانزده روز بازداشت از زندان چابهار آزاد شد. هنوز از دلایل بازداشت و نحوه‌ی آزادی او اطلاعی در دست نیست.

ــ رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کنند، با وجود وضعیت وخیم جسمی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده‌اند.

پنجشنبه ۱۹ بهمن

ــ مهرداد عسگری، نیکان خبازی، علی تسنیمی و بهزاد بهمن‌ نژاد، خبرنگاران سایت «فردای اقتصاد» به‌همراه مدیران مالی این رسانه از سه روز پیش که بازداشت شدند هم‌چنان در ساختمان محل کار خود محبوس مانده‌اند.

ــ نرگس فداکار، دانشجوی دانشگاه ارومیه، ۴ ترم از تحصیل تعلیق شد.

ــ انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور، عزیز قاسم‌زاده، تیمور باقری و طهماسب سهرابی (اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان) و غلامرضا اکبرزاده باغبان، علی نهالی، محمدجواد سعیدی و جهانبخش لاجوردی (فعالان صنفی فرهنگیان گیلان) به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت و برگزاری تجمعات صنفی» و «تمرد» به دادگاه انقلاب اسلامی رشت احضار شدند.

خروج از نسخه موبایل