سایت ملیون ایران

کاهش بی‌سابقه مخاطبان صداوسیما جمهوری اسلامی با ۲۴ هزارمیلیارد تومان بودجه

 
«سید خندان» یکی دیگر برنامه‌های تلویزیونی با اجرای محمدرضا شهبازی است. یکی از مجریان نزدیک به حکومت که باز هم حدود ۷ درصد از مخاطبان صدا و سیما را به خود جلب کرده است.
«سید خندان» یکی دیگر برنامه‌های تلویزیونی با اجرای محمدرضا شهبازی است. یکی از مجریان نزدیک به حکومت که باز هم حدود ۷ درصد از مخاطبان صدا و سیما را به خود جلب کرده است.

روزنامه «فرهیختگان» روز شنبه ۲۸بهمن۱۴۰۲ در گزارشی نوشت که براساس تازه‌ترین آمار و نظرسنجی‌ها،میزان مخاطبان برنامه‌های مختلف صداوسیما ازجمله برنامه‌های تلویزیونی، به‌شکلی بی‌سابقه کاهش یافته است.

این درحالی‌ست که سازمان صدا‌وسیما به‌عنوان یکی از نهادهایی که به‌صورت مستقیم زیرنظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود، سالانه بخش عظیمی از بودجه کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

گزارشی که فرهیختگان منتشر کرده نشان می‌دهد تعداد مخاطبان صداوسیما طی چهارساله گذشته با روندی نزولی همراه بوده است.

فرهیختگان برخی از برنامه‌های سرگرم کننده را مثال زده و ازجمله به  برنامه «پاورقی» با اجرای «محمدرضا شهبازی» اشاره کرده است که در ماه‌های گذشته کمتر از ۷ درصد مخاطب داشته است. «سید خندان»، یکی دیگر برنامه‌های تلویزیونی با اجرای محمدرضا شهبازی است. یکی از مجریان نزدیک به حکومت که باز هم حدود ۷ درصد از مخاطبان صداوسیما را به خود جلب کرده است.

برنامه «فوتبال برتر»، ویژه برنامه جام ملت‌های آسیا با حدود ۲۴ درصد بیننده، به‌عنوان پرمخاطب‌ترین برنامه تلویزیون جمهوری اسلامی در ماه گذشته انتخاب شده و بعد از آن برنامه «اعجوبه‌ها»‌ با ۱۷ درصد و برنامه مذهبی «سمت خدا» با اجرای «نجم‌الدین شریعتی»، با ۱۵ درصد بیننده، تعدادی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های صداوسیما بوده‌اند.

براساس فهرستی که روزنامه فرهیختگان منتشر کرده است، برنامه‌هایی همچون «جام آرزوها»، «خوش‌نمک»، «سرنخ» و «بگوبخند»، مخاطبانی بین ۲ تا ۷ درصد داشته و در یک ماه گذشته، کمترین میزان جلب نظر مخاطبان صداوسیما را در کارنامه دارند.

کاهش مخاطبان برنامه‌های تولیدی صداوسیما در حالی رخ داده است که براساس آنچه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، بودجه این سازمان نسبت به سال قبل بیش از سه برابر افزایش یافته و به ۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

«پیمان جبلی»، رییس سازمان صداوسیما که که از منصوبان رهبر جمهوری اسلامی است، پیش‌از این افزایش بودجه گفته بود: «بودجه سازمان کفاف هزینه‌ تولید محتوای با کیفیت را برای این تعداد شبکه نمی‌دهد.»

«اقتصاد ۲۴» نیز آذر امسال در گزارشی با انتقاد از نحوه عملکرد بزرگترین رسانه حکومتی در جمهوری اسلامی نوشت صداوسیما اینک در میان ۱۷ شرکت و موسسه زیان‌ده بودجه ۱۴۰۲ و به‌عنوان زیان‌ده‌ترین مجموعه انتفاعی کشور ظاهر شده، که زیان آن از بودجه عمومی تامین می‌شود.

از: ایران وایر 

خروج از نسخه موبایل