سایت ملیون ایران

معادله چند مجهولی یک رشته توییت، بازداشت خبرنگاران و مدیران گروه کیان

سینا قنبرپور

 
در روزهای نخست حمله نیروهای امنیتی انتظامی به ساختمان گروه مالی کیان، نام علیرضا نوریان ، مسعود ملک‌پور و حسین روح‌اللهی به عنوان افراد بازداشت‌ شده مطرح شد اما اینک بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند یکی دیگر از مدیران گروه مالی کیان، یعنی «امیررضا روحانی» نیز در بازداشت به سر می‌برد
در روزهای نخست حمله نیروهای امنیتی انتظامی به ساختمان گروه مالی کیان، نام علیرضا نوریان ، مسعود ملک‌پور و حسین روح‌اللهی به عنوان افراد بازداشت‌ شده مطرح شد اما اینک بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند یکی دیگر از مدیران گروه مالی کیان، یعنی «امیررضا روحانی» نیز در بازداشت به سر می‌برد

بی‌خبری از وضعیت اعضای بازداشت شده تحریریه «فردای اقتصاد» و مدیران «گروه مالی کیان» در حالی ادامه دارد که گمانه‌زنی درباره علت این دستگیری‌ها و بازداشت «مهدی افشارنیک»، روزنامه‌نگار اقتصادی با انتشار یک مجموعه توییت گره‌خورده است. 

دست‌کم ۱۴ روز از زمان بازداشت در محل کار و سپس حبس اعضای تحریریه فردای اقتصاد و گروه مالی کیان سپری شده و هنوز اتهام این افراد مشخص نشده است. این در حالی است که علاوه بر بازداشت چهار عضو تحریریه فردای اقتصاد، چهار تن از مدیران گروه مالی کیان نیز در بازداشت به سر می‌برند که هیچ اطلاعی از وضعیت آن‌ها در دست نیست. 

****

علاوه بر این، از ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ که مهدی افشارنیک، روزنامه‌نگار اقتصادی بازداشت شده نیز هیچ توضیحی درباره علت دستگیری او ارایه نشده‌ است. 

پی‌گیری‌ «ایران‌وایر» نشان می‌دهد «مسعود ملک‌پور» معاون مالی گروه مالی کیان، «علیرضا نوریان» عضو هیات مدیره و مدیر ارشد دپارتمان مدیریت دارایی، «امیررضا روحانی» مدیر مارکتینگ و «حسین روح‌اللهی» مدیر زیرساخت (دوآپس)، چهار عضو گروه مالی کیان هستند که در این مدت در بازداشت به سر برده‌اند. 

در روزهای نخست حمله نیروهای امنیتی انتظامی به ساختمان گروه مالی کیان، نام علیرضا نوریان ، مسعود ملک‌پور و حسین روح‌اللهی به عنوان افراد بازداشت‌ شده مطرح شد اما اینک بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند یکی دیگر از مدیران گروه مالی کیان، یعنی «امیررضا روحانی» نیز در بازداشت به سر می‌برد. 

نگاهی به ساختار و فعالیت گروه مالی کیان نشان می‌دهد این افراد در پست‌های کلیدی این مجموعه مشغول به فعالیت بوده‌اند. 

«مجید زمانی»، موسس این گروه مالی در پاسخ به «ایران‌وایر» درباره این که تا چه اندازه این افراد را می‌شناسد، گفت: «پس از خروج از کیان، من با این افراد حتی یک بار هم صحبت نکرده‌ام اما به واسطه کار حرفه‌ای، سه نفر از آن‌ها را می‌شناسم. همه مدیرند و مدیران خبره‌ای هم هستند. تنها چیزی که از بازداشت و دستگیری این افراد می‌شود فهمید، این است که آن‌ها فقط می‌خواهند به فعالیت گروه مالی کیان ضربه بزنند.» 

بی‌خبری از وضعیت این افراد در حالی ادامه دارد که رسانه‌های ایران نیز درباره وضعیت آن‌ها و پی‌گیری شرایط‌‌شان خبر و گزارشی منتشر نکرده‌اند. تنها پرسش یک خبرنگار از وضعیت بازداشت مهدی افشارنیک باعث شد «مسعود ستایشی»، سخن‌گوی قوه قضاییه در جلسات هفتگی خود بدون ذکر نام، توضیحات مبهمی بدهد و بگوید: «به طور قطع و یقین هیچ ارتباطی با فعالیت رسانه‌ای ندارد. یک موارد با اهمیتی، مهمی مطرح است و  پرونده در تحقیقات مقدماتی است و به همین دلیل نمی‌توانیم اطلاع‌رسانی کنیم.»

به جز اظهارنظر ستایشی، آن هم بدون ذکر نام، خبرگزاری «میزان»، ارگان رسانه‌ای قوه قضاییه نیز بدون اشاره به نام، به موضوع  بازداشت افشارنیک پرداخت. همین سبب شد تا این پرسش مطرح شود که اگر بازداشت این فرد به طور قانونی و طبق رویه آیین دادرسی کیفری و با دستور بازپرس یا مقام قضایی رخ داده است، چرا قوه قضاییه همین موضوع را به صراحت با ذکر نام به زبان نمی‌آورد؟

این در حالی است که «انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران» نیز که در مورد هجوم نیروهای امنیتی به دفتر فردای اقتصاد موضع‌ گرفت و در اطلاعیه‌ای بر «لزوم شفاف‌سازی وضعیت تحریریه فردای اقتصادی» تاکید کرد، هیچ واکنشی در مورد بازداشت افشارنیک بروز نداده‌ است. 

گفتنی است این انجمن در پی‌گیری چرایی ادامه بازداشت چهار عضو تحریریه فردای اقتصاد هم موضعی نگرفته است. 

این در حالی است که درست یک روز پس از حبس اعضای تحریریه فردای اقتصاد در محل کارشان، انتشار یک رشته توییت توسط کاربری از توییتر که خود را «فسادیاب» معرفی کرده است، گمانه‌زنی دیگری را دراین‌باره رقم زد. او در بخشی از این رشته توییت ادعا کرده که انتشار برخی از کلیپ‌های منتشر شده در فضای مجازی درباره دور زدن تحریم‌ها را به نهادهای امنیتی اطلاع داده است. 

جمله «در شرایط تحریم، لو دادن هویت فروشندگان نفت خیانت بزرگی به کشور است» در  مجموعه توییت این کاربر، یادآور توضیحی است که به هنگام ورود ماموران امنیتی به ساختمان گروه مالی کیان مطرح شده بود. آن‌ها گفته بودند انتشار یک ویدیوی نامطلوب از آی‌پی این شرکت و ساختمانش، دلیل حضورشان برای بازرسی است. 

همین وضع سبب شد این پرسش مطرح شود که آیا ارتباطی بین سازندگان ویدیویی درباره فروش نفت با بازداشت مهدی افشارنیک و هجوم نیروهای امنیتی به تحریریه فردای رسانه و گروه مالی کیان وجود دارد؟ 

تلاش «ایران‌وایر» برای کسب اطلاع‌ از رابطه چنین رشته‌توییتی با بازداشت این افراد بی‌نتیجه ماند. نویسنده این رشته توییت به سبب «عذر از مصاحبه با رسانه‌های خارج از ایران»، به پرسش‌ «ایران‌وایر» پاسخ نداد. هنوز مشخص نیست آیا نهادهای امنیتی با گرایی که یک کاربر توییتر داده است، سراغ تحریریه یک رسانه رفته‌ و مدیران مالی یک مجموعه اقتصادی و یک خبرنگار با سابقه را بازداشت کرده‌اند یا خیر؟

از: ایران وایر 

خروج از نسخه موبایل