در میان اسناد قوه قضاییه که در نخستین روز اسفند ۱۴۰۲ توسط گروه هکری «عدالت علی» منتشر شده است، نام فردی از معتمدان جمهوری اسلامی به چشم میخورد که طی سالهای اخیر، همراستا با ایدئولوژی نظام حاکم بر ایران، ضمن سفرهای دور دنیا و راه داشتن به سازمانها و نهادهای حکومتی، مروج پوشش اسلامی مورد نظر این نظام بوده است.
طبق این اسناد منتشر شده در خصوص پرونده «محمدجواد صدقآمیز»، در پی شکایت سازمان حفاظت اطلاعات سپاه از این فرد در سال ۱۳۹۸ مبنی بر استفاده شخصی به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان از بودجه این نهاد در جهت «تبلیغ حجاب و عفاف»، هیچ خبری مبنی بر رسیدگی به پرونده او توسط قوه قضاییه وجود ندارد.
محمدجواد صدقآمیز برای سالهای متمادی با سپاه پاسداران در ترویج حجاب و پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی فعالیت داشته است.
محمدجواد صدقآمیز، همکار سپاه و متهم این پرونده کیست؟
***
بنا بر اسنادی که گروه هکری «عدالت علی» منتشر کرده، موضوع استفاده شخصی محمدجواد صدقآمیز به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان مربوط به بودجه قرارگاه فرهنگی اجتماعی «بقیهاللهالاعظم»، وابسته به سپاه پاسداران است. هدف همکاری صدقآمیز با این قرارگاه سپاه، «ارایه الگو و تبلیغ سبک ایرانی اسلامی» عنوان شده است.
محمدجواد صدقآمیز مدتها به عنوان مشاور در «اتحادیه پوشاک» مشغول به فعالیت بود و در همکاری با سپاه، موظف به تاسیس دو موسسه به نامهای «پرشین آیدیا» و «روایت حیات معقول آینده» شد تا هدفمندتر به ترویج و تبلیغ «فرهنگ عفاف و حجاب» بپردازد.
بنا بر اطلاعاتی که به «ایرانوایر» رسیدهاند، محمدجواد صدقآمیز هماکنون به عنوان مشاور هنری در «باغ کتاب تهران» فعالیت دارد.
باغ کتاب تهران از زیرمجموعههای شهرداری تهران است. صدقآمیز در حال حاضر به صورت پروژهای با این مجموعه همکاری میکند و با خودروی بنز به این مکان رفتوآمد دارد.
خودروی بنز از جمله مواردی است که در اسناد قوه قضاییه مبنی بر شکایت سپاه از این فرد عنوان شده است. در این اسناد، سازمان حفاظت اطلاعات سپاه از دادستان تهران خواسته است تا صدقآمیز ممنوعالخروج و اموالش، از جمله بنز مدل ۲۰۱۵ او توقیف شوند.
نام محمدجواد صدقآمیز در تارنمای «موسسه حقوق فرهنگی جمهوری اسلامی ایران»، وابسته به وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی، در ایتالیا نیز منتشر شده است. بنا به ادعای این موسسه، در سال ۱۳۹۷ صدقآمیز مد «ایرانی-اسلامی» را به شهر فلورانس در ایتالیا وارد کرده است.
نگاهی به صفحه شخصی صدقآمیز در اینستاگرام نشان میدهد که او علاوه بر سفر به ایتالیا، به کشور فرانسه نیز مسافرت داشته است. احتمالا این سفرها بخشی از قرارداد او با قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیهاللهالاعظم در راستای ترویج همان مد ایرانی-اسلامی بودهاند.
ماجرای قرارداد ۱۸ میلیارد تومانی تبلیغ عفاف و حجاب چیست؟
در میان اسناد منتشرشده توسط گروه هکری عدالت علی، از سه میلیون پرونده قضایی در قوه قضاییه، نام صدقآمیز به سپاه پاسداران گره خورده است؛ کسی که سالها با این نهاد نظامی امنیتی همکاری داشت، اما بعدتر سپاه شاکی او به دستگاه قضایی شد.
یکی از این اسناد، نامهای است که سازمان حفاظت اطلاعات سپاه در ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ خطاب به دادستان عمومی و انقلاب تهران نوشته است. براساس این نامه، محمدجواد صدقآمیز مبلغ ۱۸ میلیارد تومان را در پاییز ۱۳۹۶ از قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیهاللهالاعظم با هدف ارایه الگو و تبلیغ سبک ایرانی اسلامی دریافت کرده است.
طبق این برنامه، او موظف بوده است با راهاندازی دو موسسه با نامهای پرشین آیدیا و روایت حیات معقول آینده طبق تقاضای قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیهالاعظم، روی تبلیغ حجاب و عفاف هزینه کند.
این نامه که خطاب به «علی القاصیمهر»، دادستان عمومی و انقلاب تهران نوشته شده است، تاکید دارد که صدقآمیز نه تنها در راستای تبلیغ حجاب و عفاف فعالیتی نکرده است بلکه با همکاری برادرش، «حامد صدقآمیز» و یکی از کارمندان این موسسه به نام «مونا عظیمی»، با فاکتورسازی و جعل، اقدام به برداشت این وجوه کرده و برای مصرف شخصی، خودرو، ارز و ملک خریداری کردهاند.
طبق این نامه، دادستان تهران پرونده را به بازپرس شعبه یک دادسرای ناحیه ۲۸ رسیدگی به کارکنان دولت ارجاع داده است.
همین نکته این فرض را مطرح میکند که محمدجواد صدقآمیز نه تنها همکار سپاه بلکه کارمند دولت نیز بوده است.
دو موسسهای که به سفارش سپاه وارد مد و لباس شدند
حضور صدقآمیز در نمایشگاه میلان در ایتالیا در خرداد ۱۳۹۸ تحت پوشش موسسه پرشینآیدیا انجام شده است. در بررسی تارنمای موسسه حقوق فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، هیچ اثری از آنچه او در این نمایشگاه عرضه کرده است، وجود ندارد. با این حال، براساس همین اسناد، بخشی از ۱۸ میلیارد تومان دریافتی او برای تاسیس همین موسسه تعیین شده بود.
همچنین در مورد «موسسه روایت حیات معقول آینده» که او به سفارش قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیهاللهالاعظم تاسیس کرده، دادهها حاکی از آن هستند که سهم محمدجواد صدقآمیز ۴۵۰ میلیون تومان اعلام شده است.
محمدجواد صدقآمیز به همراه دو نفر دیگر به نامهای «علیرضا حسینزاده دیلمی» و «سعید مکرمی»، با سهم مساوی به مدت سه سال اعضای هیات مدیره این موسسه بودهاند. دفتر این موسسه در خیابان «میرداماد» و مرکز تجاری «رز» تهران قرار دارد.
درباره محمدجواد صدقآمیز حقیقی چه میدانیم؟
نام کامل او، «محمدجواد صدقآمیز حقیقی» است. بررسی اخبار منتشرشده دربارهاش نشان میدهد که این شخص به عنوان «کارشناس مد و لباس» در رسانههای حکومتی مشارکت داشته است. حضور محمدجواد صدقآمیز در برنامههای صداوسیما، پررنگ به نظر میرسد و روزنامه «کیهان»، وابسته به «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی و خبرگزاریهای «تسنیم» و «نسیم»، از زیرمجموعههای سپاه نیز در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ به طور مستمر اظهارنظرهای او را منتشر کردهاند؛ برای نمونه، صداوسیما در برنامهای در سال ۱۳۹۳، با حضور محمدجواد صدقآمیز به عنوان کارشناس مد و لباس، درباره چگونگی تعریف مد برنامه ساخته بود. همان سال، صدقآمیز در برنامه دیگری با عنوان «امروز هنوز تمام نشده» در شبکه یک تلویزیون جمهوری اسلامی، درباره «برندینگ»، «ذائقهسازی»، «طراحی لباس» و «چگونگی ورود مد و لباس ایرانی در عرصه بینالمللی» سخن گفته بود.
«رادیو گفتوگو» نمونه دیگری از حضور رسانهای صدقآمیز است که در برنامهای در سال ۱۳۹۴ با همان عنوان کارشناس مد و لباس، از «نبود تعریف مشخص مد و لباس ایرانی اسلامی انتقاد کرده بود.
در همان سال، محمدجواد صدقآمیز در گفتوگو با خبرگزاری «میزان» با عنوان «مشاور اتحادیه صنف پوشاک»، از آغاز طرح ویژه مشترک اتحادیه صنف پوشاک و اماکن نیروی انتظامی برای برخورد با تولید، عرضه و فروش مانتوهای شیشهای خبر داده بود.
در عین حال، در سال ۱۳۹۴ صدقآمیز از منتقدان دولت «حسن روحانی» به حساب میآمد و در گفتوگو با خبرگزاری نسیم، وابسته به سپاهپاسداران، مدعی حمایت دولت «حسن روحانی» از توزیع پوشاک تُرک در ایران شده بود.
در برخی دیگر از رسانههای حکومتی، صدقآمیز اینبار با عنوان «رییس مرکز پژوهشهای اتحادیه پوشاک» معرفی شده است. او با همین عنوان، نسبت به ورود لباس از ترکیه به ایران موضع میگرفت و حتی خبرگزاری میزان، ارگان قوه قضاییه نیز سخنان صدقآمیز را منتشر میکرد؛ مثل اظهاراتش با تیتر «ساعتی ۶ کانتینر لباس از ترکیه وارد ایران میشود» در نیمه اسفند۱۳۹۵.
صدقآمیز در یکی از انتقادهایش از ورود لباس از ترکیه به ایران ادعا کرده بود دهها هزار کارگر به دلیل ورود لباسهای تُرک، خانهنشین شدهاند: «هفت هزار تولیدکننده این صنعت مجبور شدند ۴۰درصد ظرفیت تولید خود را کاهش دهند؛ اجناسمان از سال گذشته در مغازهها مانده است و کسی نمیخرد.»
اما صدقآمیز برخلاف حساسیتی که نسبت به ورود پوشاک از ترکیه از خود نشان میداد، درباره همکاری صنعت پوشاک ایران و ایتالیا نگاه مثبتی داشت و معتقد بود که حضور تولیدکنندگان پوشاک ایتالیایی در ایران با توجه به تفاوت نوع تولیدات آنها، تهدیدی برای تولیدکننده ایرانی نیست.
سه سال بعد از این اظهارات، یعنی در سال ۱۳۹۸، محمدجواد صدقآمیز در میلان همایشی را برای ترویج مد و حجاب ایرانی-اسلامی با بودجه سپاه برگزار کرد. از همان سال به بعد دیگر خبری از اظهارات محمدجواد صدقآمیز در رسانههای حکومتی نیست؛ یعنی همان سالی که سپاه تصمیم گرفت از همکار خود به قوه قضاییه شکایت کند.
از: ایران وایر