سایت ملیون ایران

اظهارنظرهای یهودی‌ستیزانه در مراسم اهدای جوایز برلیناله

اظهارنظرهای “ضد یهودی” برخی از سخنرانان در مراسم اهدای جوایز جشنواره فیلم برلیناله واکنش‌های بسیاری را در آلمان برانگیخت. برخی از اعضای پارلمان آلمان می‌گویند این شرایط به اعتبار جشنواره برلیناله آسیب سیاسی وارد می‌کند.

اظهارات ضداسراییلی برخی از هنرمندان در مراسم اعطای جوایز جشنواره فیلم برلیناله جنجال‌برانگیز شده است عکس: ODD ANDERSEN/AFP

در جریان مراسم اهدای جوایز جشنواره فیلم برلیناله، برخی از سخنرانان بدون اشاره به کشتار روز ۷ اکتبر توسط  گروه تروریستی حماس ، با بیان اظهاراتی اسرائیل را به “نسل‌کشی” و “آپارتاید” متهم کردند و مورد تشویق حاضران قرار گرفتند.

اکنون برگزارکنندگان این جشنواره و همچنین برخی از مقامات سیاسی آلمانی از جمله شهردار برلین و تنی چند از نمایندگان پارلمان آلمان (بوندستاگ)، با انتقاد صریح از این موضوع، از وارد شدن آسیب سیاسی به این جشنواره ابراز نگرانی کرده‌اند.

کای وگنر، شهردار برلین در پی اظهارات جنجالی برخی از سخنرانان در مراسم جوایز برلیناله، خواستار اتخاذ تدابیری از سوی مدیریت جدید جشنواره برلیناله برای جلوگیری از خلط مبحث در مورد اسرائیل شد.

وگنر با اشاره به این که برلین در مورد دفاع از آزادی، موضع روشنی دارد افزود: «مسئولیت کامل درد و رنج عمیق در اسرائیل و نوار غزه بر عهده حماس است. این به آنها بستگی دارد که با آزاد کردن همه گروگان‌ها و کنار گذاشتن سلاح‌های خود به این رنج پایان دهند.»

در جریان اعطای جایزه به فیلم مستند “سرزمین دیگری نیست” که موضوع آن تبعید فلسطینی‌ها از کرانه باختری است، ورنا پاراول عضو هیات داوران، کاغذی را با جمله “آتش‌بس همین حالا” به پشت خود چسبانده بود.

باسل عدرا کارگردان فلسطینی فیلم “سرزمین دیگری نیست” در سخنان خود، اسرائیل را به “کشتار” فلسطینی‌ها متهم کرد و دستیار او، یووال آبراهام نیز که یک روزنامه‌نگار اسرائیلی است، اسرائیل را یک “آپارتاید” توصیف کرد.

بن راسل کارگردان فیلم “اقدام مستقیم” در مراسم اعطای جایزه، چفیه فلسطینی به گردن خود انداخته بودعکس: Nadja Wohlleben/Pool via AP/picture alliance

بن راسل، فیلمساز آمریکایی کارگردان فیلم “اقدام مستقیم” نیز در حالی که چفیه بر دوش خود انداخته بود، اسرائیل را به “نسل‌کشی” متهم کرد.

اظهارات یهودی‌ستیزانه “زیر نقاب آزادی بیان و هنر”

در ادامه واکنش‌ها به این اظهارات، رون پروسور، سفیر اسرائیل در آلمان با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق)، از وضعیت عرصه فرهنگی در آلمان انتقاد کرد و این وضعیت را “پهن کردن فرش قرمز برای هنرمندانی” توصیف کرد که “متعهد به مشروعیت‌زدایی از کشور اسرائیل هستند.”

پروسور با اشاره به “تشویق بیانیه‌های ضد یهودی و ضد اسرائیلی”، این اقدامات را “لفاظی‌های یهودی‌ستیزانه و ضد اسرائیلی در پوشش و نقاب آزادی بیان و هنر” خواند.

در همین زمینه، حساب کاربری جشنواره فیلم برلیناله در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق)، با انتشار متنی اعلام کرد که پست اینستاگرامی ضد اسرائیلی که در یکی از حساب‌های این جشنواره فیلم منتشر شده بود، از سوی این جشنواره نبوده و موضع برلیناله را منعکس نمی‌کند.

در این متن همچنین آمده است: «این واقعیت که کسی از کانال رسانه‌های اجتماعی جشنواره برای تحریک یهودی‌ستیزی سوء‌استفاده کند، غیرقابل‌تحمل است.»

به گزارش حساب کاربری جشنواره فیلم برلیناله در اکس، این پست حذف شده‌ است و برای افراد مرتبط با آن، پرونده کیفری تشکیل خواهد شد.

در یکی از عکس‌‌ها که اینک پاک شده، شعاری نوشته شده بود که سرزمین‌های فلسطینی از رود اردن تا دریای مدیترانه را تبلیغ و در نتیجه حق موجودیت اسرائیل را نفی می‌‌کرد.

دویچه وله

خروج از نسخه موبایل