کتاب آموزش قرآن در مدارس
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از طرحی با عنوان «مسطورا» برای دانشآموزان در ماه رمضان سخن گفته که آنها را ملزم به حفظ قرآن میکند و تاکید کرده که اجرای این طرح به ماه رمضان ختم نخواهد شد و با ادامه آن تلاش میشود که «قرآن به متن زندگی دانشآموزان» وارد شود.
محمد قمی تاکید کرده که «موضوع مورد تاکید ما آوردن قرآن در متن فعالیت و زندگی دانشآموز است.»
کارشناسان حوزه آموزش بر این باورند که صحبتهای رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در حقیقت در ادامه اقدامات وزارت آموزش و پرورش است که به درخواست علی خامنهای در حال بازنگری و ایجاد تغییرات گسترده و ایدئولوژی محور در کتابهای درسی است.
برهمین اساس رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، هفدهم آذر ماه از نهایی شدن طرح جمهوری اسلامی برای ایجاد تغییرات محتوایی در کتابهای درسی و اجرای آزمایشی آن برای کلاس اولیها از ابتدای مهر ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
کارشناسان بر این باورند با رویکردی که جمهوری اسلامی در حوزه آموزش در پیش گرفته و فضایی که در جامعه حاکم است باید منتظر گسست هرچه بیشتر در سیستم آموزشی باشیم.
برهمین اساس تحلیلگران «نسل زد» را بازیگران اصلی جامعه ایرانی میدانند و از آنجا که مطالبات و رویکردهای آنها هیچ سنخیتی با خواستها و آرزوهای سیاستگذاران ندارد، هرگونه سوگیری برخلاف خواسته آنها را محکوم به شکست میدانند.
در همین زمینه برخی از کارشناسان بر این باورند که جمهوری اسلامی سعی در سرکوب «نسل زد» کنونی دارد تا تربیت نسلهای آینده را منطبق با منویات خود پیش ببرد. رویکردی که در اظهارات مدیر کل «امور شاهد و ایثارگران» وزارت آموزش و پرورش در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ کاملا مشهود بود. زهرا پناهی روا گفته بود: «ترویج فرهنگ شهادت در مدارس آغاز شده و محتوای کتب درسی نیز با این رویکرد تغییر میکند.»
از: صدای آمریکا