سایت ملیون ایران

نخستین قانون در جهان برای تنظیم مقررات استفاده از هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا به تصویب رسید

صدای آمریکا

پارلمان اتحادیه اروپا روز چهارشنبه نخستین قوانین نظارتی جهان را برای تنظیم مقررات استفاده از هوش‌ مصنوعی، که در خط‌ مقدم سرمایه‌گذاری فناوری است، تصویب کرد.

پس از اجماع سیاسی کشورهای عضو این بلوک اروپایی در اوایل دسامبر گذشته، این قانون جامع در پارلمان اروپا با ۵۲۳ رای موافق، ۴۶ رای مخالف و ۴۹ رای ممتنع، تصویب شد.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی، تیری برتون، کمیسر اتحادیه اروپا با انتشار پستی در شبکه ایکس نوشت: «اروپا اکنون مبتکر استاندارد جهانی هوش مصنوعی است.»

رئیس پارلمان اروپا، تصویب این رشته قوانین را یک «حرکت پیشگامانه» توصیف کرد و گفت این اقدام نه تنها نوآوری را ممکن می‌سازد، بلکه از حقوق اساسی نیز پاسداری می‌کند.

روبرتا متسولا گفت: «هوش مصنوعی در حال حاضر بخشی از زندگی روزمره است و بخشی از قانون ما نیز خواهد بود.»

دراگوس تودوراچه، قانونگذاری که بر مذاکرات اتحادیه درباره توافق نظارت داشت، ضمن استقبال از تصویب آن، خاطرنشان کرد بزرگترین مانع، همچنان اجرای این قانون است.

این قانون که سال ۲۰۲۱ تدوین شده، استفاده از هوش‌ مصنوعی را بر پایه میزان خطر آن، از «غیرقابل قبول» که منجر به ممنوعیتش می‌شود، تا بالا، متوسط و پائین دسته‌بندی می‌کند.

مثلا این قانون خطر کاربرد هوش مصنوعی را برای تشخیص چهره غیرقابل قبول دانسته و استفاده از آن را به جز برای پلیس – آن هم در شرایط ویژه – برای کاربران ممنوع کرده است.

ایالات متحده نیز پیشتر، نخستین قطعنامه مرتبط با هوش مصنوعی را با هدف حصول اطمینان از «ایمن، مطمئن و قابل اعتماد‌بودن فناوری نوین» به سازمان ملل متحد ارائه کرد.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا به مجمع عمومی به‌دنبال پر‌کردن شکاف در دسترسی دیجیتالی بین کشورها و تضمین گنجاندن همه کشور‌ها در مباحث هوش‌ مصنوعی است.

قطعنامه همچنین با هدف تجهیز کشور‌ها به مهارت‌های لازم برای استفاده از مزایای هوش‌ مصنوعی مانند تشخیص بیماری، پیش‌بینی سیل و آموزش نیروی‌ کار، تدوین شده است.

خروج از نسخه موبایل