ایران وایر
همزمان شدن تعطیلات سال نو با ماه رمضان٬ بهانه جدیدی به دست مقامات جمهوری اسلامی برای تهدید شهروندان داد.
حتی پیش از آغاز تعطیلات نوروز معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور وعده برخورد با «روزه خواران» را در تعطیلات نوروزی داد؛ اگرچه بر اساس شریعت اسلام مسافران ملزم به رعایت مقررات این ماه نیستند.
«سید مجید میر احمدی» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور درباره وضعیت شهرهای مسافرپذیر در ماه رمضان، تاکید کرد: «با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز و انجام مسافرتها، لازم است اضافه کنم که حتی در شهرهای مسافرپذیر، عزیزان مسافر نباید با دلیل اینکه در سفر هستند، در ملاءعام اقدام به روزهخواری علنی کنند.»
در همین حال فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در اطلاعیهای از شهروندان خواست تا «از هرگونه تظاهر به روزهخواری در ملاء عام، پوشش نامتعارف، کشف حجاب و اختلاط نامتعارف زن و مرد در واحدهای صنفی و اماکن عمومی خودداری کنند».
همچنین محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور گفت در بخشنامهای به دادستانها در سراسر کشور، خواستار تشدید نظارت و برخورد در زمینه تحمیل حجاب اجباری به زنان در اماکن تفریحی و جلوگیری از خوردن و نوشیدن شهروندان در اماکن عمومی شد. در پی صدور این بخشنامه دادستانهای استانهای مختلف کشور شهروندان را تهدید کردند.
در قانون مجازات اسلامی به طور دقیق به مجازات روزهخواری در ملأ عام اشاره نشده، اما در این قانون آمده است که «تظاهر به هر عمل حرامی در انظار عمومی، جرم است».
بر اساس این قانون هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی کند، به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
وزارت کشور در سال ۱۴۰۳ با بخشنامهای جدید نه تنها فعالیت رستورانها، کافهها، قهوهخانهها و اغذیهفروشیها که در داخل شهر هستند را مطلقا ممنوع کرد که اعلام کرده است « ارائه غذای سرد و بیرونبر، با مجوز محدودی که اتحادیهها صادر میکنند مجاز میباشد.
بر اساس این بخشنامه تمامی اماکنی در رابطه با سرو غذا فعالیت دارند باید در طول ماه رمضان تعطیل باشند.