ایالات متحده بارها اعلام کرده است که عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل باید پس از توافق صلح با اسرائیل انجام شود
حامیان درخواست فلسطینیها برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد روز سهشنبه از شورای امنیت خواستند این تقاضا را که در سال ۲۰۱۱ مطرح شده بود، احیا کند؛ این در حالی است که آنها تقریبا اطمینان دارند که ایالات متحده دوباره مانع چنین اقدامی خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، پای نامه ارائهشده به رئیس شورای امنیت نام ۱۴۰ کشوری که فلسطین را به رسمیت شناختهاند، دیده میشود؛ از جمله اعضای گروه ۲۲ کشور عربی در سازمان ملل، ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی و ۱۲۰ کشور عضو جنبش غیرمتعهدها.
درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل در حالی بار دیگر مطرح میشود که جنگ بین اسرائیل و حماس به ششمین ماه نزدیک میشود و مناقشه حلنشده فلسطین و اسرائیل پس از سالها بار دیگر در کانون توجه جهان قرار گرفته است.
پیش از این، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز ۲۳ سپتامبر سال ۲۰۱۱، درخواستی با محوریت پذیرفتن فلسطین به عنوان یکصدونودوچهارمین عضو سازمان ملل را به بان کی مون، دبیرکل وقت سازمان ملل، تحویل داده بود اما این پیشنهاد در آن زمان تصویب نشد و فلسطینیها نتوانستند حمایت لازم ۹ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت را به دست آورند.
اکنون فضا کمی برای مطرح شدن این درخواست تغییر کرده است اما ناظران میگویند حتی اگر فلسطین موفق شود حمایت ۹ عضو را به دست بیاورد، ایالات متحده، نزدیکترین متحد اسرائیل، این پیشنهاد را وتو خواهد کرد زیرا آمریکا بارها اعلام کرده است که عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به دنبال توافق صلح با اسرائیل محقق خواهد شد و در غیر این صورت، هر پیشنهادی در این زمینه را رد میکند.
رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز سهشنبه نیز با تاکید بر مواضع پیشین کشورش به خبرنگاران گفت: «موضع ما تغییر نکرده است و همچنان بر عضویت پس از توافق تاکید داریم.»
پس از رد درخواست اولیه فلسطینیها برای عضویت کامل در سازمان ملل، آنها تقاضایشان را به مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی بردند؛ جایی که هیچ حق وتویی وجود نداشت و با کسب اکثریت دوسوم موفق شدند در نوامبر ۲۰۱۲ جایگاهشان را از یک «ناظر غیرعضو» در سازمان ملل به یک «عضو ناظر» ارتقا دهند. این تغییر راه را برای پیوستن سرزمینهای فلسطینی به سازمان ملل و سایر سازمانهای بینالمللی از جمله دادگاه کیفری بینالمللی هموار کرد.
ونسا فریزر، نماینده مالت در سازمان ملل و رئیس کنونی شورای امنیت، درباره درخواست جدید حامیان فلسطین به خبرنگاران گفت که انتظار میرود کمیته دائمی این شورا پشت درهای بسته تشکیل جلسه دهد. این کمیته تصمیم خواهد گرفت که آیا عضویت را به مجمع عمومی توصیه کند یا خیر.
مالت نمایندگان کشورها در سازمان ملل را برای نشست ماهانه شورای امنیت در ۱۸ آوریل دعوت کرده است و پیشبینی میشود جنگ جاری اسرائیل و حماس، درخواست برای توافق آتشبس پایدار و همچنین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل بار دیگر در کانون توجه قرار گیرد.
از: ایندیپندنت