آثار سفالی سالمی را پیدا کردیم که زیر یک متر رسوب قرار داشتند. به نظر میرسد این اشیا تنبوشه باشند که در خارج از ترانشه نیز در هر دو سو ادامه دارند.
دکتر علی شجاعی اصفهانی، عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان و سرپرست پروژه کاوش گذر کمرزرین، درباره عملیات کاوش گذر کمرزرین گفت: «در زیر یک لایه از رسوبات آثار مهمی از شواهد زیستی را پیدا کردیم؛ به طور خاص در ترانشه اول آثار سفالی سالمی را پیدا کردیم که زیر یک متر رسوب قرار داشتند. به نظر میرسد این اشیا تنبوشه باشند که در خارج از ترانشه نیز در هر دو سو ادامه دارند اما برای تعیین کاربری و قدمت آثار، ابتدا باید خواناسازی و پژوهشها به طور کامل انجام شود و به زمان بیشتری نیاز داریم.»
او ادامه داد: «یافتههای امروز نشان میدهد در عمقهای پایین هم میتوان شواهد آثار فرهنگی را یافت. امیدوارم در دیگر ترانشهها هم بتوانیم شواهدی همدوره با مسجد جامع عتیق اصفهان و حتی کهنتر پیدا کنیم.»
شجاعی ادامه داد: «ما کار را با سه ترانشه شروع کردیم و بعد به تعداد ترانشهها افزودیم و جالب اینکه در همه ترانشهها شواهد خوبی از معماری داشتهایم. همچنین آثار منقول و غیرمنقول قابل توجهی داشتیم. یکی از آثار هم کورهای است که به نظر میرسد مخصوص پخت کاشی و سفال بوده است. اما برای تحلیل شواهد نیازمند زمان بیشتری هستیم.»
شجاعی با تاکید بر این که لایه رسوبات را نباید در پروژههای شهری اصفهان نادیده گرفت، گفت: «امیدوارم کاوش اخیر آغازی باشد برای حفظ این زون تاریخی به طور خاص و دیگر بخش های کل شهر اصفهان که میدانیم در زیر آن لایههای فرهنگی متعدد و شواهد فرهنگی مختلفی وجود دارد.»
پس از توقف عملیات «ساخت گذر کمرزرین»، شهرداری اصفهان پروژه جدیدی به نام «کاوش باستانشناسی گذر کمرزرین» را تعریف کرد که متولی این پروژه باستانشناسی شهری، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان است و دانشگاه هنر اصفهان نیز مجری این پروژه باستانشناسی است که عملیات کاوش را زیر نظر اداره کل میراث استان اصفهان انجام میدهد. پروژه کاوش گذر کمرزرین را از ۲۰ اسفندماه آغاز کردند و این تنها پروژه باستانشناسی است که در استان اصفهان در حال حاضر فعال است.
ایزدخواستی همچنین تصریح کرد: «پروژه کاوش کمرزرین که در انتهای خیابان کمال، خیابان آیتالله صافی قرار دارد، در اسفندماه سال گذشته توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با همکاری دانشگاه هنر اصفهان و زیر نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان به اجرا درآمد.»