سایت ملیون ایران

مولود خانلری / زنی که درباره برپایی حکومت اسلامی هشدار داد

پوستر یوتیوب

 
مولود خانلری سال‌های بسیاری از عمرش را صرف مبارزه سیاسی بر ضد رژیم پهلوی کرد، اما با سقوط رژیم، او باز هم از رسیدن به اهدافش ناکام ماند و به خیل مخالفان حکومت اسلامی پیوست. خانلری با عضویت در حزب توده و حزب سوسیالیسم در راه  مبارزه با رژیم پهلوی بسیار تلاش کرده بود.
 
اما در روزهای پایانی حکومت محمدرضاشاه او در نامه‌ای که ‌به همراه سه تن از همفکرانش هفته‌نامه ایرانشهر به سردبیری احمد شاملو منتشر کردند، نسبت به تاسیس حکومت اسلامی هشدار دادند.
 
در آن یادداشت آمده بود: “… احتمال دارد که در طی مدت کوتاهی دین اسلام هم مانند فلسفه شاهنشاهی بهانه‌ای برای زورگویی و حق‌کشی و برقراری استبداد جدیدی گردد اما مراجع عالیقدر خود بهتر از هرکسی می‌دانند که جامعه روحانیت نباید و نمی‌تواند در سازمان‌های سیاسی و حکومتی مداخله و شرکت کند.»
 
این مستند، زندگی سیاسی مولود خانلری را روایت کرده است.
خروج از نسخه موبایل