صدای امریکا
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای حکم هشت سال حبس، شلاق و جریمهی نقدی برای محمد رسولاف را محکوم کرد و خواستار «لغو فوری و بیقیدوشرط» آن شد.
در بیانیه این تشکل مدافع آزادی بیان که روز جمعه ۲۱ اردیبهشت منتشر شد، محکومیت محمد رسولاف، فیلمساز شناختهشده و عضو افتخاری کانون نویسندگان ایران، «در ادامه موج تازه هراسافکنی و سرکوب آزادی بیان و دیگر آزادیهای فردی» به وسیله جمهوری اسلامی توصیف شده است.
دادگاه تجدیدنظر به تازگی حکم ۸ سال حبس، شلاق، جزای نقدی، و ضبط مال آقای رسولاف را تأیید و به اجرای احکام ارسال کرد. این سینماگر که پیشتر هم به اتهام «تبلیغ علیه حکومت» زندانی شده بود، حدود ۱۵ ماه قبل آزاد شد.
در بخشی از بیانیه کانون نویسندگان ایران آمده است: «رسولاف هیچ جرمی انجام نداده است که کیفر آن زندان وشلاق و مصادره اموال باشد. محاکمه و مجازات، لایق بند قبای کسانی است که بیش از چهل سال در پناه حاکمیت به غارت اموال و امنیت و آزادی مردم مشغول بوده و هستند.»
کانون نویسندگان ایران در ادامه، محمد رسولاف را فیلمساز و کارگردانی خواند که «برای بیان اعتراض و آفرینش هنری از حق انسانی، اولیه و اساسی خود، آزادی بیان، استفاده کرده است.»
این نهاد منتقد حکومت از حق «اختیار پوشش» زنان و «حق حیات و معیشت» کارگران نیز دفاع کرد و خطاب به آنان که «قانون» را «ابزار و بهانه سرکوب» قرار دادهاند، نوشت: «بدانند که هیچ چیز ستم بر مردم را موجه نمیکند؛ حتی قانون!»
کانون نویسندگان ایران در ادامه تاکید کرد: «آن قانونی که کرامت انسان، یعنی بالاترین قانون و حق، را نادیده میگیرد و زیر پا میگذارد، رعایت کردنی نیست. بخش مهمی از کرامت انسان در آزادی و با آزادی است که به دست میآید و این درست همان نقطهای است که حاکمیت در سالیان دراز مورد حمله قرار داده است.»
این نهاد مدنی، آزادی اندیشه و بیان «بیهیچ حصر و استثنا» را «حق همگان» خواند و خواستار «لغو فوری و بیقیدوشرط» همه احکامی شد که «برای هنرمندان منتقد و مخالف، شهروندان معترض و کنشگران عرصههای گوناگون صادر شده است.»
محکومیت حبس، شلاق، جریمه نقدی و ضبط اموال محمد رسولاف با انتقاد نهادهای هنری نیز مواجه شده است.
به تازگی کانون فیلمسازان مستقل ایران دربیانیهای به این حکم اعتراض کرد و آن را نشانگر استفاده «ابزاری» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از قانون برای «لجبازی و انتقامگیری از مخالفان» دانست.