سایت ملیون ایران

سالن مجمع عمومی سازمان ملل در مراسم یادبود رئیسی خالی ماند

مراسم یادبود ابراهیم رئیسی روز پنج‌شنبه ۱۰ خرداد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد. هیات‌های نمایندگی کشورهای مختلف از شرکت در این مراسم خودداری کردند و عکس‌های منتشر شده نشان می‌دهند سالن مجمع عمومی در زمان برگزاری این مراسم تقریبا خالی است.

خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشت مجمع عمومی سازمان ملل در نخستین نشست خود پس از کشته شدن رئیسی و هیات همراهش، «به احترام آن‌ها» یک دقیقه سکوت اعلام کرد.

ایرنا در گزارش خود نوشت که «ادای احترام و ابراز همدردی کشورهای مختلف جهان» پس از کشته شدن رئیسی، «خشم مخالفان جمهوری اسلامی» را در پی داشته است.

گزارش‌هایی نیز از برپایی تجمعاتی در برابر سازمان ملل در اعتراض به برگزاری مراسم یادبود رئیسی منتشر شده است.

سالن خالی مجمع عمومی سازمان ملل در مراسم یادبود رئیسی

پیش از برگزاری این مراسم، وزارت امور خارجه استرالیا اعلام کرد این کشور در مراسم بزرگداشت رئیسی در سازمان ملل شرکت نخواهد کرد.

یک مقام آمریکایی نیز از تحریم این مراسم از سوی واشینگتن خبر داده بود.

سخنگوی سفیر فرانسه در سازمان ملل هم به خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت نماینده‌ای از این کشور در مراسم یادبود سازمان ملل برای رئیسی شرکت نمی‌کند.

پیش‌تر سناتور کلر چندلر، رییس کمیته مراجع امور خارجی، دفاع و تجارت مجلس سنای استرالیا در بیانیه‌ای تاکید کرد این کشور باید ادای احترام سازمان ملل به «قصاب تهران» را تحریم و محکوم کند.

در این بیانیه آمده است: «دولت استرالیا موظف است ادای احترام هولناک امروز مجمع عمومی سازمان ملل به مردی که بسیاری از ایرانیان او را به نام “قصاب تهران” می‌شناسند، تحریم کند.»

شامگاه چهارشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که نام و سمت او اعلام نشد، گزارش داد ایالات متحده مراسم ادای احترام سازمان ملل به رئیسی را تحریم می‌کند و در آن حاضر نخواهد شد.

این در حالی است که رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به رئیسی در شورای امنیت سازمان ملل در روز ۳۱ اردیبهشت، در کنار ۱۴ همتای خود ایستاده بود.

ابراهیم رئیسی روز ۳۰ اردیبهشت پس از سقوط بالگردش در استان آذربایجان شرقی کشته شد.

برگزاری مراسم یادبود رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل، موجی از اعتراض‌های داخلی و بین‌المللی را از سوی فعالان حقوق بشر و برخی دولت‌ها‌ برانگیخت.

پیش‌تر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز تاسف بابت کشته شدن رئیسی و همراهانش، این واقعه را به خانواده‌هایشان و مردم ایران تسلیت گفته بود.

رییس کمیته مراجع امور خارجی، دفاع و تجارت مجلس سنای استرالیا در بیانیه خود تاکید کرد این کشور و کشورهای همسو باید در کنار «قربانیان بی‌گناه رژیم جمهوری اسلامی در زمان رئیسی که بسیاری از آن‌ها زن و دختر بودند»، بایستند.

او تاکید کرد: «همان‌طور که مقام‌های آمریکایی امروز در تایید تحریم ادای احترام در سازمان ملل اعلام کردند، بسیاری از بدترین موارد نقض حقوق بشر در دوران تصدی رئیسی در مناصب مختلف قدرت از جمله کشتار غیرقانونی هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ رخ داده است.»

به گفته این سناتور استرالیایی، اقدامات سازمان ملل در سازماندهی این برنامه یادبود و نیز ادای احترام مقام‌های ارشد به رئیسی، بسیاری از جامعه ایرانی مهاجر را به وحشت انداخته است.

در آستانه برگزاری مراسم یادبود رئیسی در سازمان ملل، مارک والاس، مدیر‌عامل سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای اعلام کرد هیچ دولت یا نهاد بین‌المللی‌ای نباید برای مرگ «قصاب تهران» که تمام سابقه‌اش به خون مردم ایران آغشته است، تسلیت بگوید.

بیش از ۶۰۰ تن از کنش‌گران مدنی، فعالان سیاسی و حقوق زنان، خانواده‌های دادخواه و هنرمندان نیز در نامه‌ای خطاب به دنیس فرانسیس، رییس هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل، از او خواستند از برگزاری مراسم یادبود برای رئیسی خودداری کند.

نگاهی به عملکرد رییس دولت سیزدهم در ایران نشان می‌دهد او از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی تا لحظه مرگش در ارتفاعات شمال غرب ایران، به شیوه‌های گوناگون حقوق مردم را نقض کرده و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ناقضان حقوق بشر در ایران شناخته می‌شود.

«آیت‌الله اعدام»، «آیت‌الله قتل‌عام»، «قصاب تهران» «جلاد ۶۷»، «قاضی مرگ» و «عضو هیات مرگ»، برخی از القابی هستند که مردم به خاطر عملکرد رئیسی به او داده‌اند.

ایران اینترنشنال

خروج از نسخه موبایل