سایت ملیون ایران

آمریکا: حضور کم‌رنگ نمایندگان در مراسم یادبود ابراهیم رئیسی در سازمان ملل، «بازتابی از جایگاه جمهوری اسلامی در جهان» است

گیتا آرین

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، عدم حضور بسیاری از نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل در مراسم برگزار شده توسط رئیس مجمع عمومی به دلیل مرگ ابراهیم رئیسی را «بازتابی از جایگاه جمهوری اسلامی در جهان» دانست.

در این نشست، از میان ۱۹۳ کشور عضو، در پرجمعیت‌ترین زمان، تنها نمایندگان ۹۰ کشور حضور داشتند.

پاتل در کنفرانس خبری ۱۰ خرداد، در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا، افزود که جمهوری اسلامی به عنوان «بزرگترین صادر‌کننده تروریسم با سابقه‌ای طولانی» شناخته می‌شود و همچنان در فعالیت‌های تحریک‌آمیز و مخرب که باعث بی‌ثباتی در منطقه و جهان می‌شود، دخالت دارد.

سازمان ملل اعلام کرده که این مراسم به طور سنتی برای ادای احترام به رئیس‌جمهور‌هایی برگزار می‌شود که در زمان مرگشان در این مقام بوده‌اند.

صحن علنی سازمان ملل روز پنج‌شنبه در حالی شاهد برگزاری مراسم یادبود برای ابراهیم رییسی بود که پیشتر کشورهای آمریکا، استرالیا، و فرانسه اعلام کرده بودند این مراسم را «بایکوت» می‌کنند و علاوه بر این، نمایندگان ۱۰۰ کشور دیگر نیز سالن را حین برگزاری مراسم ترک کردند.

هم‌زمان با برگزاری مراسم یادبود ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران که در سانحه سقوط هلیکوپتر کشته شد، در اطراف مقر سازمان ملل در نیویورک سه گروه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، شورای ملی مقاومت وابسته به سازمان مجاهدین خلق، اتحاد علیه ایران هسته‌ای، و گروه همبستگی با جنبش زن زندگی آزادی در نیویورک، در خیابان‌های اطراف مقر سازمان ملل در اعتراض به برگزاری مراسم یادبود رئیسی، تجمع کرده بودند.

هم‌زمان، در وین نیز گروهی از کنشگران حقوق بشر در مقابل ساختمان سازمان ملل در اعتراض به این مراسم جمع شدند.


معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین درباره تهدید به مرگ یکی از مخالفان جمهوری اسلامی توسط یکی از حامیان آن در هفته گذشته گفت چنین اقداماتی در آمریکا غیرقابل قبول است.

این بخشی از پاسخ پاتل به صدای آمریکا درباره تهدید سیامک آرام، مدیر گروه «همبستگی ملی برای ایران»، با نشان «بریدن گلو» توسط یکی از حامیان جمهوری اسلامی بود.

پاتل اظهار داشت که در ایالات متحده «نمایندگان رژیم‌های مستبد نمی‌توانند به‌طور علنی شهروندان را تهدید کنند و از عواقب آن مصون بمانند». او تأکید کرد که آزادی بیان شهروندان و گروه‌های مدنی در این کشور از حقوق انکارناپذیر آن‌ها است.

تهدید به مرگ سیامک آرام در ۴ خرداد زمانی رخ داد که او با گروهی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در برابر مسجدی در حومه واشنگتن برای برگزاری مراسمی به یاد رئیسی تجمع کرده بودند.

پاتل تأکید کرد که دولت بایدن تهدید افراد در خاک آمریکا را «غیرقابل تحمل» توصیف کرده و به‌طور جدی به آن واکنش نشان خواهد داد.

با افشای بیشتر نقش سپاه پاسداران در فعالیت‌های شرورانه در خارج از کشور و قتل مخالفان در داخل، پاتل در این کنفرانس خبری گفت: «بگذارید خیلی واضح بگویم، سپاه پاسداران خطری برای جهان است.»

این پاسخ پاتل به این پرسش بود که آیا آمریکا موافق است آلمان و دیگر کشورها سپاه را گروه تروریستی طبقه‌بندی کنند یا خیر.

پاتل گفت سپاه عامل تروریسم است و «ما صد در صد از طبقه‌بندی سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی در همه جای دنیا حمایت می‌کنیم».

پاتل همچنین از پاسخ به این پرسش که آیا هفته آینده آمریکا با فرانسه، آلمان و بریتانیا برای تصویب قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری خواهد کرد، طفره رفت.

به گفته او، دولت بایدن هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته و همچنان با این سه متحد هماهنگی می‌کند و فهرستی از انواع ابزار فشار آمریکا را مطرح کرد.

از: صدای آمریکا

خروج از نسخه موبایل