بر اساس تجزیه و تحلیل ناسا از شرایط اقلیمی که روز گذشته (سه شنبه) منتشر شد، میانگین دمای جهانی برای هر یک از ۱۲ ماه متوالیِ اخیر (از ژوئن ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۴) به بالاترین حد خود رسید.
به گزارش ایسنا، «بیل نلسون»، مدیر ناسا در یک بیانیه خبری گفت: واضح است که ما با یک بحران آب و هوایی روبرو هستیم و جوامع در سراسر جهان گرمای شدید را به میزان بی سابقه ای احساس می کنند.
این تجزیه و تحلیل نشان می دهد که میانگین دمای جهانی در ۱۲ ماه گذشته ۱.۳۰ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پایه قرن بیستم (۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰) بوده است.
بر اساس خوانش دما از شبکه عظیمی از ایستگاه های هواشناسی در خشکی و ابزارهای موجود در اقیانوس ها، دانشمندان دریافتند که این رکوردها بخشی از روند گرمایش طولانی مدت است که توسط فعالیت های انسانی به ویژه انتشار گازهای گلخانه ای هدایت می شود.
در همین حال «کیت کالوین»، دانشمند ارشد ناسا در این باره گفت: ما روزهای گرم، ماههای گرمتر و سالهای گرمتر را تجربه میکنیم. ما می دانیم که این افزایش دما ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای است و بر مردم و اکوسیستم ها در سراسر جهان تأثیر می گذارد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، بر اساس این تحلیل، این روند در چهار دهه گذشته مشهود بوده است، به طوری که ۱۰ سال متوالی گذشته گرم ترین ۱۰ سال از زمان شروع ثبت رکوردها در اواخر قرن ۱۹ بوده است.
بنابر گزارش «مجمع بینالمللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
میزان گرم شدن زمین در طولانیمدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوختهای فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتیگراد است.
هرچند جهان با وجود همه تلاشها برای مهار گازهای گلخانهای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.