سایت ملیون ایران

صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه: شرکت در انتخابات یعنی آب به آسیاب حکومت ریختن

ایران اینترنشنال

صدیقه وسمقی، نویسنده و اسلام‌پژوه، خواستار تحریم انتخابات پیش‌رو در جمهوری اسلامی شد و اعلام کرد که شرکت در انتخابات یعنی «آب به آسیاب حکومت ریختن».

وسمقی روز جمعه اول تیر ماه در حساب اینستاگرام خود نوشت: «وقتی مشارکت مردم خیلی پایین باشد، نیروهای داخل حکومت دچار ریزش می‌شوند و اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند.»

او افزود اما زمانی که مردم پای صندوق‌های رای حاضر شوند، این نیروها احساس توانمندی و پشتوانه مردمی می‌کنند.

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری (انتخابات زودهنگام)، به دنبال کشته شدن ابراهیم رئیسی روز هشتم تیر برگزار می‌شود.

این اسلام‌شناس که در ماه‌های اخیر به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری تحت فشارهای حکومت قرار گرفته، رای مردم را یک سرمایه اجتماعی و ملی دانست که «نباید برای هر چیزی هزینه شود و نباید به جیب کسانی برود که مسبب وضعیت موجود هستند».

او تاکید کرد: «شرکت در انتخابات یعنی ریختن این سرمایه به جیب حکومت و آب به آسیاب حکومت ریختن.»

ده‌ها شهروند پس از برگزاری نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال ارسال و تاکید کردند مشارکت در انتخابات به معنای نادیده گرفتن جنایات جمهوری اسلامی و پایمال کردن خون قربانیان آن در چهار دهه اخیر است.

وسمقی پس از انتشار خبر جان‌باختن مهسا ژینا امنیتی در مطلبی با عنوان «نه به حجاب اجباری» در اینستاگرام خود نوشت: «حاکمیت دینی بیش از چهار دهه است که به نام خدا و فرامین او، در این کشور فاجعه می‌آفریند».

او در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را مسئول تمام تمام پیامدهای مالی، جانی، اجتماعی، اخلاقی، روانی و سیاسی درباره تحمیل حجاب اجباری دانست و تاکید کرد، در قرآن بر لزوم پوشاندن موی سر برای زنان تصریح نشده است.

وسمقی روز ۲۶ اسفند گذشته به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد و روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد.

او پیشتر نیز درباره انتخابات برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی نوشته بود: «امروز حکومت خود را در رویارویی با جریان قدرتمند و فراگیر تغییرخواهی، که تا عمق نیروهای حکومتی نیز نفوذ کرده، ناتوان می‌یابد.»

 

روز سه‌شنبه گذشته، ۱۰ تشکل دانشجویی، دو تشکل دانش‌آموزی و گروهی از دانشجویان و فعالان مدنی، صنفی و سیاسی در بیانیه‌ای مشترک، خواستار تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری شدند.

در هفته‌های گذشته شماری از زندانیان سیاسی با انتشار بیانیه‌هایی، بر تحریم انتخابات دوره چهاردهم ریاست‌جمهوری تاکید کردند.

گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در نامه‌ای از زندان اوین و با استفاده از هشتگ رای بی رای، اصلاح‌طلبان را برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات شماتت کرد و این رویکرد را خیانت نامید.

محبوبه رضائی، زندانی سیاسی هم در نامه‌ای از اوین گفت اگر در حکومت‌های دیکتاتوری و توتالیتر انتخابات تاثیرگذار بود، قطعا حق انتخاب به مردم داده نمی‌شد.

رضایی اضافه کرد جمهوری اسلامی هیچ مشروعیتی ندارد.

ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی پیشین و فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، نیز با انتشار تحلیلی در سایت زیتون، با اشاره به این‌که ادعای «بهبود تدریجی امور بدون تغییر نظام حاکم» ادعایی رسوا است، گفته تحریم این انتخابات نمایشی-فرمایشی، کنشی مدنی و موثر است و بسترساز کنشگری‌های آینده است.

در سال‌های اخیر میل مردم به شرکت در انتخابات شدیدا کاهش یافته است؛ به طوری که در دور پیشین انتخابات در جمهوری اسلامی، رکورد تحریم انتخابات باز هم شکسته شد و پایین‌ترین میزان خود پس از انقلاب رسید.

خروج از نسخه موبایل