سایت ملیون ایران

احمدرضا جلالی در پی وخامت حالش به اعتصاب غذا در زندان پایان داد

رادیو فردا

ویدا مهران‌نیا،‌ همسر احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر دوتابعیتی ایرانی-سوئدی که از هشت سال پیش در ایران زندانی و به اعدام محکوم شد، در گفت‌وگو با رادیوفردا پایان اعتصاب غذای همسرش را تأیید کرد.

خانم مهران‌نیا روز جمعه، ۱۵ تیرماه، با بیان این که همسرش به درخواست‌ها برای پایان اعتصاب غذای خود پاسخ مثبت داده است، به رادیوفردا گفت آقای جلالی به دلیل «مشکل شدید معده در پی اعتصاب‌های پیشین»، «ضعف جسمانی شدید» و «ضربان قلب و فشار خون پایین» به اعتصاب خود پایان داده است.

همسر احمدرضا جلالی نهم تیرماه در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در این زمینه نوشته بود: «وضعیت جسمی احمدرضا بسیار بسیار ضعیف است و با ورود به روز چهارم اعتصاب غذا، زندگی‌اش در معرض خطر جدی قرار دارد.»

همسر آقای جلالی با انتشار عکسی که در آن وضعیت لاغری بیش از حد احمدرضا جلالی در زندان دیده می‌شود، در توضیح عکس نوشته بود که این عکس مربوط به «وضعیتی است که او اعتصاب را آغاز کرده است.»

دولت سوئد به تازگی در ازای آزاد کردن حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت که به اتهام دست‌ داشتن در اعدام هزاران زندان سیاسی در دهه ۱۳۶۰ در ایران، در سوئد به حبس ابد محکوم شده بود، توانست آزادی دو شهروند سوئدی زندانی در ایران را رقم بزند.

سازمان عفو بین‌الملل در عین حالی که از آزادی یوهان فلودروس و سعید عزیزی، شهروندان سوئدی که سرانجام به کشورشان بازگشتند، ابراز خرسندی کرده، اما کماکان از احتمال اعدام احمدرضا جلالی، شهروند سوئدی-ایرانی زندانی در ایران، ابراز نگرانی کرده است.

عفو بین‌الملل از دولت سوئد خواسته فوراً همه اقدامات را برای آزادی او و بازگشتش به خانه انجام دهند و دربارهٔ همه مقامات مظنون جمهوری اسلامی به نقض حقوق بشر علیه احمدرضا جلالی، از جمله شکنجه او تحقیق کند.

احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر دوتابعیتی ایرانی-سوئدی، اردیبهشت سال ۹۵ وقتی برای شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران سفر کرده بود به دست مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد.

او سپس در دادگاه انقلاب به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شد، اتهامی که او از همان ابتدا رد کرده است.

پس از آزادی نوری، یک فایل صوتی از احمدرضا جلالی منتشر شده که در آن به نخست‌وزیر سوئد اعتراض می‌کند.

آقای جلالی در این گفت‌وگوی تلفنی با همسرش خطاب به نخست‌وزیر سوئد، اولف کریسترسون می‌گوید: «شما تصمیم گرفتید با وجود خطر اعدام، من را رها کنید.»

خروج از نسخه موبایل