محمد تقی مصباح یزدی بار دیگر بدون نام بردن از حسن روحانی او را متهم کرد که دین خود را با الهام از فرهنگ غربی تفسیر میکند. او تاکید کرد که اگر مشکل اصلی اقتصاد باشد “انقلاب نمیکردیم بهتر بود”.
عضو مجلس خبرگان و رهبر فکری “جبهه پایداری”، مسئولان دولت و رئیس جمهور را متهم کرد که “در عمق دل، اصلا ولایت فقیه را قبول ندارند.”
پایگاه اطلاعرسانی رئیس “مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی” چهارشنبه، ۲۸ خرداد به نقل از محمد تقی مصباح یزدی نوشت، حسن روحانی و همفکرانش “عمیقا باور دارند تنها راه نجات بشریت، ایدئولوژی لیبرال و دموکراسی لیبرال است، هر چند در این قالب، دین هم محدود به نماز، روزه، سینه زنی و روضهخوانی میتواند وجود داشته باشد”.
بنابر این گزارش، استاد اخلاق حوزه علمیه این سخنان را روز دوشنبه در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان کرده است.
«تفسیر اسلام با الهام از فرهنگ غرب»
مصباح یزدی در ادامه گفت: «اگر دین منحصر در نماز و روزه و سینه زنی بود، پس چرا انقلاب شد؟ مگر روضه خوانی از درون کاخ به صورت مستقیم پخش نمیشد؟ مگر در زمان شاه، قرآن منتشر نمیشد؟ مگر حتی در ماههای رمضان از سحر تا صبح صدای مناجاتها بلند نبود؟»
او در ادامه بدون نام بردن از حسن روحانی به اظهارات چندی پیش او اشاره کرد و افزود: «اینکه شخصی بگوید عدهای دین را نمیشناسند و متوهم هستند، در همین مسأله ریشه دارد. چون این عده، دین خود را با الهام از فرهنگ غربی تفسیر میکنند.»
روحانی دهم خرداد با انتقاد از دخالت در زندگی خصوصی شهروندان گفته بود: «بعضی بیکار هستند و دچار توهمات میشوند. عدهای مدام غصه دین و آخرت مردم را میخورند در حالی که نه میدانند دین چیست و نه آخرت.»
مصباح یزدی کمتر از دو هفته پیش در واکنش به سخنان روحانی مبنی بر این که مردم را با زور و شلاق نمیتوان به بهشت برد گفت، از چنین مسئولی باید پرسید، “مگر خود تو دینت را از کجا یاد گرفتهای؟ از فیضیه یا از انگلستان؟”
«نشخوار حرف اصلاحطلبان»
رئیس “موسسه امام خمینی” در دیدار با اعضای ارشد حزب موتلفه نیز با اشاره غیر مستقیم به دوران تحصیل روحانی در انگلستان گفت: «وقتی افرادی مبانی دینی خود را سالها در حوزههای علمیه شناختهاند و با چند سال حضور در آمریکا یا انگلیس، اینچنین تغییر کردهاند، چگونه میتوان انتظار داشت که با چند سخنرانی تفکرشان عوض شود؟»
به گفتهی مصباح یزدی اگر “دینشناسان واقعی” اسلام را همانگونه که مد نظر نخستین رهبر جمهوری اسلامی، روحالله خمینی بوده به مردم معرفی نکنند، “دین شناسان قلابی به میدان آمده و دین را هرگونه میخواهند به مردم میفهمانند.”
عضو مجلس خبرگان یکی از نمونههای بیاعتنایی به اسلام مد نظر خمینی را تاکید بر آزادی، توسعه و رفع مشکلات اقتصادی عنوان میکند و آن را نشأت گرفته از تفکر سکولاریزم میخواند.
مصباح یزدی میگوید: «سکولاریسم، همان مسألهای است که در زمان اصلاحات در سخنرانیهایشان بیان کرده، ترویج کردند و کتابها درباره آن نوشتند و البته هنوز هم میگویند و برخی سخنان دولتمردان فعلی نیز نشخوار سخنان اصلاح طلبان است.»
«انقلاب نمیکردیم پیشرفتهتر بودیم»
معلم اخلاق حوزه علمیه با تاکید بر اینکه ماهیت انقلاب اسلامی فرهنگی و نه اقتصادی بوده، خاطر نشان کرد: «اگر قرار بود مشکل اصلی ما، اقتصاد و مادیات باشد، که در این صورت اگر انقلاب نمیکردیم بهتر بود، چرا که در آن زمان نه تحریمی دامنگیر ملت ایران بود و نه مشکل انرژی هستهای داشتیم و الآن در وضعیت پیشرفتهتری بودیم، چرا که از همان زمان قراردادهایی برای صنعت هستهای منعقد شده و در حال اجرا بود.»
روحانی هفته گذشته در مراسم سالروز انتخابات سال ۹۲ گفت کسانی که معتقدند “فرهنگ را میتوان مثل نسخه دارو برای مردم پیچید گویا در عصر حجر زندگی میکنند”.
مصباح یزدی معتقد است بسیاری از کسانی که “در طول نهضت، منبرها رفته و سخنرانیها کردند، قلم زده و مقالهها نوشتند، زندان رفته و شکنجهها شدند، عقب گرد کردهاند” و تفکر آنها را با “چند منبر رفتن و سخنرانی” نمیتوان تغییر داد.
به باور رئیس موسسه “امام خمینی” برای رفع این مشکل “باید راهی پیدا کرد تا تفکر صحیح اسلام در مسئولین حاصل شود”.
مصباح یزدی در ادامه سخنانش از مسئولان کنونی قطع امید کرده و راه دیگری پیشنهاد میکند: «باید دنبال برنامهریزی برای آینده بوده و کادرسازی کرد. حد اقل برنامهریزی شود تا در آینده این سیر نزولی و دور شدن از ارزشهای اسلام، استمرار پیدا نکند.»
محمد تقی مصباح یزدی اسفند ماه گذشته در دیدار با عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه اعتراف کرد که به دولت حسن روحانی “انتقادات مبنایی” دارد و نگرانی اصلی او سیاستهای فرهنگی دولت یازدهم است.
از: دویچه وله