سایت ملیون ایران

قوه قضائیه علیه ناشران خبر «انفجار» در آرامگاه شاهچراغ اعلام جرم کرد

آرامگاه شاهچراغ پیش از این در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دوبار مورد حمله مسلحانه قرار گرفته بود

رادیو فردا

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه افرادی که موضوع «انفجار در حرم شاهچراغ» در شیراز را در شبکه‌های اجتماعی مطرح کردند، اعلام جرم کرد.

میزان، خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، این خبر را روز سه‌شنبه ۲۶ تیر منتشر کرد.

ارگان رسمی قوه قضائیه ایران نوشته است: مطالبی که در این زمینه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، «شایعه» و «ادعا» بوده و «امنیت روانی جامعه را تحت تأثیر قرار داد».

دادستان عمومی و انقلاب شیراز دوشنبه‌شب درباره شنیده‌شدن صدای تیراندازی توسط شماری از افرادی که خود را «شاهد عینی» معرفی می‌کردند، گفته بود: «صدای تیراندازی شنیده‌شده در اطراف شاهچراغ مربوط به شلیک سهوی یکی از عوامل امنیتی بوده و بر اثر سهل‌انگاری رخ داده است».

مصطفی بحرینی موضوع شنیده‌شدن صدای تیراندازی را تکذیب نکرد ولی گفت «ابعاد دقیق موضوع در دست بررسی است و در صورت کشف موارد دیگر از طریق رسانه‌های رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد».

او با این حال توضیح بیشتری در این زمینه نداد.

اظهارات این مقام قضایی در حالی بیان شد که فرماندهٔ پلیس استان فارس، علت تیراندازی را «دستگیری یک سارق» عنوان کرده است.

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس فارس در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «به‌دنبال دستگیری یک سارق در بین عزاداران حسینی توسط مأموران انتظامی، از سوی حراست یکی از ادارات اطراف حرم تیراندازی هوایی صورت گرفته که این موضوع باعث ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و عزاداران حسینی گردید».

جمهوری اسلامی ایران به‌طور معمول درباره اخبار حوادثی از این دست، اطلاع‌رسانی به‌موقع و شفافی انجام نمی‌دهد و همین امر به شایعات دامن می‌زند.

آرامگاه شاهچراغ پیش از این در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دوبار هدف حمله مسلحانه قرار گرفته بود.

چهارم آبان سال ۱۴۰۱ در حمله‌ به این زیارتگاه و بنابر آمار رسمی منتشرشده، دست‌کم ۱۳ تن کشته و ۲۰ نفر زخمی و مجروح شدند. گروه دولت اسلامی (داعش)، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

رسانه‌های ایران ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ نیز از حملۀ دوبارۀ افراد مسلح به این محل خبر دادند که در پی آن، «چهار نفر» کشته و دست‌کم «هفت تن» مجروح شدند.

با استفاده از گزارش‌های میزان و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
خروج از نسخه موبایل