شکایت سه نهاد حقوق بشری به سازمان ملل در پی ادامه بازداشت توماج صالحی

ایران اینترنشنال

سه سازمان حقوق بشری به دلیل ادامه بازداشت و شکنجه توماج صالحی، خواننده معترض رپ، شکایتی را به نمایندگی از خانواده او به سازمان ملل ارسال کردند. آنها خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط این هنرمند شدند.

سازمان‌های حقوق بشری «داوتی استریت چمبرز»، «شاخص سانسور» و «بنیاد حقوق بشر» روز چهارشنبه سوم مرداد با تاکید بر اینکه دلیل بازداشت صالحی، هنر و اعتراض‌ او به حکومت ایران است، برای نشان دادن عدم پایبندی دولت ایران به تعهدات قانونی بین‌المللی به سازمان ملل شکایت کردند.

این‌سازمان‌ها رفتار حکومت با صالحی را مصداق آزار و اذیت قضایی توصیف کردند و گفتند اتهامات او مربوط به ترانه‌های صالحی و درخواست‌های او برای آزادی‌ برای مردم ایران است.

این سه سازمان‌ حقوق‌ بشری با اشاره به اینکه هر روز زندان، بی‌عدالتی بزرگی در حق صالحی است‌، نوشتند که او به مراقبت‌های پزشکی بعد از زندان نیاز دارد و باید آزاد شود تا بتواند از هنر خود استفاده کند.

طبق این شکایت‌نامه آرزو اقبالی بابادی، از اقوام صالحی گفته است علی‌رغم لغو حکم اعدام توماج، مقامات قصد دارند او را برای مدت طولانی در زندان نگه دارند.

به گفته او این بخشی از یک استراتژی مستمر برای هدف قرار دادن زندگی همه ایرانیانی است.

نگین نیک‌نام، دوست و مدیر حساب‌های اجتماعی صالحی هم گفته است جمهوری اسلامی توانایی اعدام او را ندارد و تلاش می‌کند صالحی را در زندان وادار به سکوت کند.

سازمان عفو بین‌الملل هم روز شنبه ۳۰ تیر، در نامه‌ای با اشاره به نقض حکم اعدام توماج صالحی از سوی دیوان عالی ایران، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط و لغو اتهام‌های مطرح‌شده علیه این رپر معترض زندانی شد.

این نهاد حقوق بشری تاکید کرد که باید درباره شکنجه صالحی تحقیقات مستقل و موثری انجام شود.

به نوشته این نهاد حقوق بشری بین‌المللی، صالحی در ایام بازداشت پیشین خود به شیوه‌های مختلف از جمله ناپدیدسازی قهری یک ماهه، نگهداری طولانی‌مدت در سلول انفرادی، ضرب‌وشتم‌های پی‌درپی که منجر به شکستگی در دست و پای او و از دست دادن هوشیاری به مدت دو روز شد و محرومیت از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، شکنجه شده است.

صفحه ایکس صالحی نیز روز ۲۹ تیر با تایید خبر تشکیل پرونده تازه برای او نوشت که با وجود نقض احکام صادره در پرونده نخست صالحی و صدور قرار وثیقه، مقام‌های قضایی با پرونده‌سازی تازه، قرار بازداشت جدید برای او صادر و از آزادی‌اش جلوگیری کردند.

صالحی در این پرونده با اتهام‌های «توهین به مقدسات، دعوت به خشونت و کشتار، تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» مواجه است.

صفحه ایکس صالحی روز ۱۷ تیر نیز از کارشکنی نهادهای امنیتی و عوامل قضایی دادگاه انقلاب استان اصفهان در روال اداری پرونده این خواننده رپ خبر داده و نوشته بود: «درحالی‌که دو هفته از نقض حکم اعدام صادرشده علیه توماج صالحی از سوی دیوان‌عالی می‌گذرد، مسئولان قضایی دادگاه انقلاب استان اصفهان از اعلام وصول پرونده سر باز می‌زنند تا توماج را بیشتر در حبس نگه‌دارند.»

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، روز پنجم اردیبهشت از محکوم شدن این خواننده زندانی به اعدام خبر داد و در گفت‌وگو با روزنامه شرق اقدام شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان در اجرایی نکردن حکم دیوان عالی کشور را درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی، «بی‌سابقه» خواند.

صالحی علاوه بر اعدام به مجازات‌هایی چون دو سال ممنوعیت از فعالیت‌های هنری، دو سال ممنوع‌الخروجی و شرکت در کلاس‌های مدیریت رفتار نیز محکوم شده است.

این وکیل دادگستری روز دوم تیر از نقض حکم اعدام موکلش در شعبه ٣٩ دیوان عالی کشور خبر داد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت چنان که انتظار می‌رفت دیوان عالی کشور از یک خطای غیرقابل جبران قضایی جلوگیری کرد.

توماج صالحی روز ۲۷ آبان پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در انفرادی بود، با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

ماموران امنیتی نهم آذر ماه در خیابانی در شهر بابل، دوباره او را بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل کردند.

صالحی در حالی آبان‌ ۱۴۰۱ و در میانه خیزش انقلابی بازداشت شد که با پیام‌هایش در رسانه‌های اجتماعی از اعتراضات مردمی حمایت قاطع کرد.

این خواننده معترض پیش‌تر و در شهریور ۱۴۰۰ بعد از خواندن آهنگ «‌سوراخ موش بخر» در اصفهان بازداشت و پس از مدتی آزاد شد.

او در آثار خود به موضوعاتی چون فساد در جمهوری اسلامی، اعتصابات کارگری، اعدام‌ و زندانی کردن مخالفان پرداخته است.

 

 

 

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل