دانشجویان در سالیان اخیر بارها به سیاست های جمهوری اسلامی اعتراض کرده اند. آرشیو
یک پایگاه خبری تحلیلی دانشجویی در ایران از رویکرد جدید وزارت علوم در «سرکوب دانشگاهیان» با استفاده از «بسیج اساتید» خبر داد.
«خبرنامه امیرکبیر» در گزارشی نوشت چند روز قبل از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، ابلاغیهای به دانشگاههای سراسر ایران ارسال شده که براساس آن، مسئول بسیج اساتید هر استان به ریاست دفتر تحقیق جذب اعضای هیات علمی آن استان منصوب شده است.
بنابر اعلام این پایگاه خبری دانشجویی، این دستورالعمل امنیتی از سوی رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم صادر شده است تا به گفته آنها تا از «حضور اساتید جاسوس و نفوذی» در دانشگاهها جلوگیری شود.
بنابر گزارشها، این اقدام وزارت علوم در راستای رویکرد سال های اخیر حکومت در پاک سازی و یک دست سازی فضای دانشگاهها است که منجر به اخراج اساتید نیز شد.
موج اخراج اساتید پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» و نقش آفرینی دانشجویان و همراهی اساتید، شدت گرفت.
در همین ارتباط، اعضای هفت انجمن علمی کشور در روز ۱۹ شهریور سال گذشته در بیانیهای ضمن هشدار درباره «اخراج گسترده استادان و برخوردهای امنیتی با دانشجویان» اعلام کرده بودند که «اضمحلال» تدریجی و «در حال حاضر شتابناک» نهاد علم، ناکارآمدی اسف بار کنونی نظام حکمرانی را تشدید میکند.
همزمان با اخراج اساتید از دانشگاهها، گزارشهایی نیز از جذب چهرههای وابسته به حکومت از جمله سعید حدادیان، مداح نزدیک به «بیت رهبری»، سجاد صفار هرندی، فرزند محمد حسین صفارهرندی، سردبیر سابق کیهان و وزیر ارشاد دولت محمود احمدینژاد،امیرحسین ثابتی، مجری شبکه «افق» صداوسیما و عباس موزون یکی دیگر از مجریان صداوسیما به عنوان استاد دانشگاه منتشر شد.
صدای آمریکا