سایت ملیون ایران

رهبر اپوزیسیون ونزوئلا: خیابان‌ها را ترک نمی‌کنیم

ماریا ماچادو (چپ) در کنار ادموندو گونزالس

ماریا ماچادو (چپ) در کنار ادموندو گونزالس

در ادامه بحرانی که ونزوئلا را پس از انتخابات هفته گذشته ریاست‌ جمهوری این کشور آمریکای لاتین دربرگرفته، از یک ‌سو رهبر اپوزیسیون با خروج از مخفیگاه خود در یک سخنرانی گفت مخالفان «هرگز این چنین قوی نبوده‌اند»، از سوی دیگر، هواداران رئیس ‌جمهور سوسیالیست در تجمعی که نیکلاس مادورو آن را «مادر همه راه‌پیمایی‌ها» نامیده بود، شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس، ماریا کورینا ماچادو روز شنبه، ۱۳ مرداد، با خروج از مخفیگاه خود به روی سکوی یک کامیون برای هزاران تن از مخالفان نیکلاس مادورو سخنرانی کرد.

خانم ماچادو که خود از شرکت به عنوان رهبر اپوزیسیون در انتخابات منع شده بود، در پی تهدید نیکلاس مادورو به دستگیری، از بعد از انتخابات در روز هفتم مرداد مخفی شده بود.

مخالفان می‌گویند ادموندو گونزالس اوروتیا، نامزد آن‌ها برای ریاست‌ جمهوری حائز ۶۷ درصد از آرا شده است.

اما نهادهای وابسته به نیکلاس مادورو او را با کسب ۵۲ درصد آرا برنده انتخابات معرفی کردند تا او برای سومین بار برای یک دوره شش ساله دیگر بر این مسند تکیه بزند.

آمریکا، آرژانتین و چند کشور دیگر آمریکای لاتین ادموندو گونزالس، دیپلمات ۷۴ ساله پیشین را به عنوان رئیس ‌جمهور پیروز توصیف کرده‌اند. آنتونی بلینکن روز جمعه پس از تماس با گونزالس و ماچادو نسبت به امنیت آن دو ابراز نگرانی کرد.

برخی کشورهای دیگر از ونزوئلا خواستند داده‌های دقیقی از نتایج انتخابات منتشر کند. کمیسیون انتخابات نتایج را به صورت تفکیکی منتشر نکرده اما مخالفان با انتشار «نتایج دقیق» گونزالس را برنده قطعی معرفی کرده‌اند.

فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا شنبه، ۱۳ مرداد از آمار و ارقامی که حکومت مادورو اعلام کرده، ابراز «نگرانی شدید» کردند.

در همین حال برزیل، کلمبیا و مکزیک نیز که دارای روابط خوبی با نیکلاس مادورو بوده‌اند، خواهان «تأیید بی‌طرفانه» نتایج شدند.

خانم ماچادو در سخنرانی روز شنبه خود گفت مخالفان خیابان‌ها را ترک نمی‌کنند. به گفته او حکومت مادورو «هرگز ضعیف‌تر از امروز» نبوده است. خبرگزاری فرانسه تجمع مخالفان را مسالمت‌آمیز توصیف کرد.

در مقابل، حامیان آقای مادورو به فراخوان او برای حضور در «مادر همه راه‌پیمایی‌ها» پاسخ داده و عصر شنبه در مرکز کاراکاس تجمع کردند.

آقای مادورو گفت «ادعای پیروزی» و اقدامات مخالفان را که هدف از آن «غصب دوباره ریاست ‌جمهوری» است، نخواهد پذیرفت.

اشاره آقای مادورو به «غصب دوباره»، به انتخابات شش سال پیش بود که مخالفان او را به تقلب متهم کرده و آمریکا و ده‌ها کشور دیگر خوان گوایدو، رئیس وقت مجلس، را به عنوان رئیس ‌جمهور موقت به رسمیت شناختند.

با این حال گوایدو با وجود همه کوشش‌ها و حمایت‌های داخلی و خارجی نتوانست مادورو را از قدرت براند.

مادورو روز شنبه گفت گشت‌های نظامی و پلیس در سراسر کشورش «برای حفاظت از مردم» ادامه خواهد یافت.

او از کشته شدن دو افسر پلیس، بازداشت دو هزار تن و آماده کردن دو زندان برای نگاهداری معترضان بازداشتی خبر داد.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند در رویدادهای دو روز دوشنبه و سه‌شنبه هفته گذشته بعد از اعلام نتایج انتخابات که مردم خشمگین به خیابان‌ها ریختند، نیروهای حکومت مادورو ۱۱ تن از معترضان را کشتند.

به نوشته آسوشیتدپرس، انتخابات این کشور در شرایطی برگزار شد که نیکلاس مادوروی ۶۱ ساله پس از ۱۱ سال تکیه بر قدرت، بیش از هر زمان دیگر محبوبیت خود را در میان مردم از دست داده‌ بود.

مردم سیاست‌های مادورو را عامل پایین نگاه داشتن دستمزدها، افزایش فقر، فلج شدن صنعت نفت و پدیده جدا شدن خانواده‌ها از یکدیگر می‌دانند.

بیش از هفت میلیون تن از مردم ونزوئلا در سال‌های اخیر در پی نومیدی از تغییر اوضاع معیشتی و سیاسی کشور خود را ترک کرده‌اند. این عدد معادل یک سوم از دارندگان حق رای است.

رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل