سایت ملیون ایران

نقشه‌ بزرگ تهران برای قتل یک هدف تحت حفاظت در مریلند

شاهد علوی، ایران اینترنشنال 

در بی‌خبری کامل اف‌بی‌‌‌آی، قطع راه ارتباطی تبهکاران، جان هدف را نجات داد

«خیالت راحت، حداقل نصف فشنگ‌ها را تو سرش خالی می‌کنیم، کاری می‌کنیم سرش از تنه‌اش پاک بشه جوری که به درس عبرت تبدیل بشه… تیراندازی احتمالا آسون‌ترین راه انجام این کاره… راه هم البته دوره، اما می‌تونیم سفر کنیم، یک اتومبیل، دو نفر با تجهیزات و یک راننده لازم دارم …»

این نه بخش‌هایی از یک داستان جنایی که صحبت‌های اولیه برای انجام یک قتل است. قتلی که بنا بر کیفرخواست صادرشده از سوی دادستانی مینه‌سوتا در ایالات متحده، جمهوری‌اسلامی دستورش را داده بود، وزارت اطلاعات مدیریتش می‌کرد، در ارومیه برنامه‌ریزی‌ می‌شد، قاتلانی در تورنتوی کانادا و مینه‌سوتای آمریکا برای اجرای آن استخدام شده بودند و اهدافش مردی فراری از ایران و زن همراه او ساکن خانه‌ای در ایالت مریلند در شرق آمریکا بودند.

یافته‌های ایران اینترنشنال پس از بررسی‌های چند ماهه نشان می‌‌دهد مرد فراری ایرانی که تهران می‌خواست در اواخر سال ۱۳۹۹ به قتل برساند، شخصی است که در چارچوب برنامه حفاظت از شهود و با هویت تازه در ایالات متحده زندگی می‌کند. کارشناسان به ایران اینترنشنال گفتند برنامه حفاظت از شهود برای چهره‌های فراری از ایران، معمولا برای حفاظت از جان و هویت مقامات سابق نظامی یا امنیتی یا دانشمندان فعال در برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی، گریخته از ایران استفاده می‌شود.

در مرکز برنامه‌ریزی تهران برای این قتل، ناجی شریفی زیندشتی، تبهکار و قاچاقچی بین‌المللی مواد مخدر ایرانی قرار داشت که در سال‌های اخیر به دلیل دست داشتن در قتل‌ و آدم‌ربایی‌ سفارشی برای جمهوری اسلامی شناخته شده است. زیندشتی به خاطر همین تخصص و داشتن منابع و روابط در کانادا به بازیگر کلیدی این طرح مرگبار تبدیل شد.

تحقیقات ایران اینترنشنال همچنین نشان می‌دهد که شکست برنامه این قتل، نتیجه دخالت یا اطلاع اف‌بی‌آی نبود و در بی‌خبری کامل دستگاه‌های امنیتی آمریکا، توقف ناگهانی خدمات سرویس پیام‌رسان رمزگذاری‌شده‌ی اسکای‌ ای‌سی‌سی باعث قطع کامل ارتباط عوامل ترور در ایران، کانادا و آمریکا شد و برنامه‌ریزی برای کشتن را به شکست کشاند.

ماه‌ها بعد از توقف برنامه این قتل، بازجویی اف‌بی‌آی از یکی از تبهکاران استخدام شده برای انجام این قتل که به دلیل ارتکاب جرمی دیگر بازداشت شده بود، موجب افشای اتفاقی برنامه ترور، صدور حکم جلب بین‌المللی و اعمال تحریم‌های واشنگتن علیه گروهی شد که وزارت دادگستری آمریکا از آن به عنوان شبکه بین‌المللی ترور ناجی زیندشتی نام می‌برد.

اما چگونه زیندشتی که به نمایندگی از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی عمل می‌کرد، طرح‌های ترور را به خارج از کشور برد و فردی را هدف قرار داد که جمهوری اسلامی او را به حدی مهم می‌دانست که حتی با پرداخت نزدیک به ۴۰۰ هزار دلار، باید حذف می‌شد؟

این گزارش که بر اساس گفتگو با چند منبع اطلاعاتی و کارشناسان در آمریکا و کانادا و اطلاعات رسمی منتشر شده دستگاه قضایی امریکا، کانادا، دادستانی بلژیک و پلیس اروپایی تهیه شده است، تصویری تازه‌ از شیوه استفاده‌ی دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری‌اسلامی از گروه‌های تبهکاری برای پیش‌بردن برنامه‌های ترور دولتی این حکومت در خارج از ایران به دست می‌دهد.

مدتی است پشت هر خبری درباره قتل‌ خارج از کشور برای جمهوری‌اسلامی دستان ناجی شریفی زیندشتی دیده می‌شود. زیندشتی ۴۹ ساله در ۲۹ سال اخیر زندگی‌اش، با دست‌کم ده فقره اتهام قتل در کشورهای مختلف روبه‌رو شده است.

زیندشتی در همین مدت با اتهام‌های سنگین قاچاق مواد مخدر و قتل‌های انتقام‌جویانه، دست‌کم سه بار بازداشت، محاکمه و زندانی شد، اما هر سه بار پس از مدت کوتاهی از زندان گریخته یا رهایی یافته است.

زیندشتی نخستین بار زمستان ۱۳۷۴ در جریان معامله یک محموله بزرگ مواد مخدر در ارومیه بازداشت و در تهران به حبس ابد محکوم شد اما دو سال بعد از زندان گریخت. بار دوم، مهر ۱۳۸۶ با بیش از ۷۷ کیلوگرم هروئین در ترکیه بازداشت شد و یک سال بعد در نتیجه همکاری با پلیس این کشور، از زندان آزاد شد. بار سوم هم در فروردین ۱۳۹۷، پس از دقایقی درگیری مسلحانه با پلیس در استانبول بازداشت شد، اما  ۶ ماه بعد با دخالت سیاسی  مشاور اردوغان از زندان آزاد شد و بلافاصله به ایران گریخت.

شبکه ترور زیندشتی که به دستور وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی عمل می‌کند، کارگزار قتل‌ و آدم‌ربایی تهران در خارج از کشور است. از حبیب اسیود، فعال عرب اهوازی که از ترکیه ربود و در تهران اعدام شد تا کشتن مسعود مولوی، موسس کانال جعبه سیاه و سعید کریمیان، موسس و مدیر وقت مجموعه تلویزیونی جم، در ترکیه.

زیندشتی و شمار دیگری از اعضای این شبکه، در نتیجه ترور و آدم‌ربایی‌ مخالفان جمهوری اسلامی، فعالان اپوزیسیون و پناهندگان ایرانی تحت تحریم‌های ایالات متحده و بریتانیا قرار گرفته‌اند.

آذرماه ۱۳۹۹، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران دوباره زیندشتی را برای انجام یک ماموریت مرگبار فرخواند و دستور قتل دو ایرانی (یک چهره فراری و زن همراهش) ساکن در ایالات متحده را به او داد.

زیندشتی با استفاده از شبکه گسترده‌ای از تماس‌های زیرزمینی، طرح قتل را به جریان انداخت اما نتوانست برای انجام این قتل مستقیما در آمریکا کسی را پیدا کند و برای همین به یاد دیمیون پاتریک جان رایان، آشنای قدیمی‌‌اش در کانادا افتاد. زیندشتی پیشتر از طریق برادران فراری عسکری، سیاوش و سهند، که از کانادا گریخته و اکنون در ایران هستند با او آشنا شده بود.

یک منبع مرتبط با دستگاه امنیتی کانادا به ایران اینترنشنال گفت «آن‌ها پیشتر هم با هم کار کرده بودند، گمان می‌رود رایان پیشتر در بهار سال ۱۳۹۵ به سفارش ناجی زیندشتی، ترتیب کشتن دو تبهکار تحت تعقیب بین‌المللی را در کانادا داده بود.»

رایان، که عضو گروه موتورسواری فرشتگان جهنم است، اکنون در استان منیتوبا کانادا با اتهامات مرتبط با قاچاق مواد مخدر و داشتن سلاح غیرمجاز در بازداشت است و در انتظار محاکمه است.

زیندشتی تقریبا یک ماه بعد از سفارش وزارت اطلاعات، در اواسط دی‌ماه ۹۹ در حالی‌که احتمالا در پایگاه اختصاصی‌اش در کوهستان آغوند، پشت روستای زینه‌دشت در منطقه‌ صومای برادوست ارومیه در هوای سرد پائیزی نشسته بود، از طریق سرویس پیام‌رسان رمزگذاری شده اسکای‌ ای‌سی‌سی، پیامی به رایان در تورنتو فرستاد و به او پیشنهاد انجام «کاری خاص در آمریکا» را داد.

رایان پاسخ داد کار در ایالات‌متحده برای او چالش‌برانگیز است: «ساحل شرقی برای من خیلی سخته … در غرب می‌تونم بیشتر کار کنم و گزینه‌های بیشتری دارم.»

اما در هر صورت سفارش کار برای ساحل شرقی بود. رایان در ادامه پیام‌هایش نوشت: «ممکنه کسی رو برای انجامش داشته باشم … راهش البته خیلی دوره، اما سفر می‌کنه … ماشین و تجهیزات می‌خواهیم.»

رایان، همان روز از طریق پیام‌رسان اسکای‌ ای‌سی‌سی به کسی که گفته بود ممکن است داشته باشد، درباره «یک کار در مریلند» پیام داد. آدام ریچارد پیرسون، یک قاتل جوان کانادایی که به خاطر قتل مردی در اواخر سال ۲۰۱۹ (مهر ۱۳۹۸) در آلبرتای کانادا تحت تعقیب و فراری بود، فرد مورد نظر رایان بود.

آدام پیرسون مدت‌ها بود از کانادا گریخته بود و با هویت مستعار و به شکل غیرقانونی در ایالت مینه‌سوتا زندگی می‌کرد. پیرسون سفارش قتل را پذیرفت و درباره مبلغ، شیوه قتل و افراد مورد نیاز با رایان توافق کرد. پیرسون پذیرفت در قبال دریافت صد هزار دلار از رایان، این دو نفر را به قتل برساند.

چند هفته بعد، حدود ۳۰ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۱ بهمن ۹۹)، زیندشتی پیام دیگری به رایان فرستاد و از او درباره پیشرفت کار پرسید. رایان پاسخ داد در حال سازماندهی و هماهنگی است و پول لازم دارد.

چند روز بعد زیندشتی پاسخ داد سازمان او، همان‌که وزارت خزانه‌داری آمریکا اکنون از آن به عنوان شبکه تروریستی ناجی زیندشتی نام می‌برد، آماده پیش بردن برنامه قتل است. طرفین در نهایت روی پرداخت ۳۵۰ هزار دلار هزینه عملیات و ۲۰ هزار دلار پرداخت اضافه برای پوشش هزینه رفت‌وآمد توافق کردند.

منبع اطلاعاتی آمریکایی که با ایران اینترنشنال صحبت کرد گفت نظر به این‌که اعلام‌شده تهران در واکنش به کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، برای کشتن جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا حداکثر ۳۰۰ هزار دلار در نظر گرفته بود، پرداخت این مبلغ زیاد برای این قتل، قابل تامل است:‌ «به نظر می‌رسد رایان متوجه اهمیت زیاد این عملیات برای زیندشتی [جمهوری‌اسلامی] شده و برای همین مبلغ زیادی طلب کرده بود، جدای از مبلغ بالا برای قتل، برای مسیری نه چندان طولانی، ۲۰ هزار دلار هزینه رفت‌وآمد، خیلی زیاد است.»

سه روز بعد از آخرین تماس زیندشتی با رایان، او یکی از دستیارانش به نام نیهات عبدالقدیر آسان را به رایان معرفی کرد و دقایقی بعد ارتباط آن‌ها برقرار شد. رایان به عبدالقدیر پیام داد یک تیم چهار نفره آماده انجام عملیات است. در روزهای بعد، عبدالقدیر تصاویر و آدرس مرد و زنی که هدف توطئه قتل بودند را برای رایان فرستاد.

رایان با دیدن عکس‌ها و این‌که گفته شد زن همراه مرد هم باید کشته شود، وسوسه شد مبلغ بیشتری از ۳۷۰ هزار دلار توافق شده درخواست کند و سود بیشتری از این واسطه‌گری به دست بیاورد. رایان به عبدالقدیر پیام داد: «می‌دانی که دو نفر خرج بیشتری از یک نفر دارد.» عبدالقدیر به رایان اطمینان داد: «مشکلی نیست.»

ماه پایانی سال ۱۳۹۹ بود و آن‌چنان که منبع آشنا با شبکه ناجی زیندشتی به ایران اینترنشنال گفت سیر این پیام‌ها نشان می‌دهد جمهوری‌اسلامی خیلی عجله داشت این کار هرچه سریع‌تر انجام شود: «شاید وزارت اطلاعات که سفارش‌دهنده این قتل بود می‌خواست به رهبر جمهوری‌اسلامی هدیه نوروزی بدهد، هدیه‌ سر سال و آغاز قرن تازه خورشیدی.»

حوالی ۸ مارس ۲۰۲۱ (۱۸ اسفند ۱۳۹۹)، عبدالقدیر دوباره به رایان پیام داد و شماره تلفنی به او داد: «به این شماره زنگ بزن و بگو من باید از شما ۲۰ هزار دلار بگیرم.» بر اساس کیفرخواست دادستانی فدرال مینه‌سوتا، این ۲۰ هزار دلار با هماهنگی عبدالقدیر همان زمان به رایان پرداخت شده است.

یک قاتل اجاره‌ای مقیم کانادا به جای دریافت دستمزد از طریق رمزارز، روشی که در سال‌های اخیر معمول شده است و بدون نیاز به تماس تلفنی، دستور می‌گیرد به «شماره‌ای» زنگ بزند و مبلغ مورد نظر را دریافت کند.

منبع آشنا با شبکه ناجی‌ شریفی‌زیندشتی به ایران اینترنشنال گفت: «کسی که این مبلغ را به رایان داده است باید بخشی از شبکه مالی زیندشتی باشد که در اروپا و کانادا فعال هستند و تمرکز آن‌ها در سال‌های اخیر از بازار مواد مخدر به پولشویی و دور زدن تحریم‌ها برای جمهوری‌اسلامی تغییر کرده است.»

از: ایران اینترنشال 

خروج از نسخه موبایل