سایت ملیون ایران

یک نهاد صنفی: در دولت رئیسی تعداد بسیجیان قبولی در آزمون فرهنگیان بالا رفت

کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان خبر داد که در دولت ابراهیم رئیسی به دلیل تاثیرات گزینشی جدید، به‌ویژه عضویت در بسیج، تعداد افرادی که با نمرات علمی پایین‌ در آزمون‌های معلمی و دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدند افزایش یافته است.

این تشکل صنفی در گزارش خود اعلام کرد که سجاد صدیقی، رییس بسیج دانشگاه فرهنگیان و مشاور نیروی انسانی رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش دولت رئیسی، در رد افراد در گزینش نقش کلیدی ایفا کرده است.

طبق این گزارش، صدیقی با فشار به فرآیند گزینش، به بررسی دقیق‌تری از فعالیت‌های آنلاین افراد در شبکه‌های مختلف از جمله اینستاگرام و تلگرام و تحلیل حضور آن‌ها در گروه‌های مختلف مجازی پرداخته است.

به نوشته این تشکل صنفی، صدیقی این شیوه‌های سخت‌گیرانه را به سایر دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، از جمله وزارت‌خانه‌ها و بانک‌ها نیز تسری داده و بررسی پروفایل دانشجویان فرهنگیان و معلمان در شبکه‌های اجتماعی، یکی از دستور کارهای او برای پرونده‌سازی در این سال‌ها بود.

این اولین بار نیست که گزارش‌هایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای استخدام افراد وفادار به خود از نظر سیاسی و مذهبی در آموزش و پرورش منتشر می‌شود.

در دی‌ماه سال گذشته نیز شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش داد که در آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۲ حدود سه تا شش هزار داوطلب به دلایل سیاسی و مذهبی در گزینش رد شدند.

در این گزارش آمده بود که آن‌ها با درج کد ۱۹ در پرونده که شامل «نخواندن نماز، حضور کمرنگ در نمازهای جماعت و جمعه و راهپیمایی‌های حکومتی، حضور کمرنگ یا عدم حضور در انتخابات، اظهارنظر سیاسی در فضای مجازی، تن ندادن به حجاب اجباری مورد نظر حکومت و عمل نکردن به احکام مذهبی» می‌شد، رد گزینش

شدند.

این شورا در گزارش تازه خود از حسین داودالموسوی، مدیرکل دبیرخانه هیات عالی گزینش وزارت آموزش و پرورش، به عنوان فرد دیگری که در این سال‌ها نقش مستقیمی در اخراج دانشجویان دانشگاه‌های تربیت‌دبیر و فرهنگیان و نو معلمان داشته، نام برد.

محمدرضا خرازانی، دبیر هیات مرکزی گزینش آموزش و پرورش، روز ۱۲ شهریور امسال اخراج دانشجو معلمان به دلیل داشتن عکس نمایه بدون حجاب در شبکه‌های اجتماعی را به صورت تلویحی تایید کرد و گفت: «ابتدا به فرد تذکر می‌دهیم، اگر دانشجو معلمی بعد از چهار سال ضوابط گزینش را نداشت، طبق قانون اجازه داریم درباره او تصمیم‌گیری کنیم اما شیوه رفتار بدین صورت است که به افراد فرصت می‌دهیم.»

خرازانی در بهمن ۱۴۰۱ هم در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران از مواردی همچون «موضع‌گیری درباره ولایت فقیه، فعالیت داوطلبانه در نهادهای انقلابی، فعالیت داوطلبانه در نهادهای مذهبی، شرکت در نماز جمعه و جماعت، شرکت در راهپیمایی، انتخاب پوشش چادر، تقید به رعایت پوشش اسلامی و انتخاب دوستان مناسب، کسب رتبه‌های علمی، مذهبی و فرهنگی مناطق محروم» به عنوان «ضوابط انتخاب اصلح» در هیات مرکزی گزینش آموزش و پرورش نام برد.

اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه داشته اما در سال‌های گذشته شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس یا اخراج مواجه شدند.

از پاییز ۱۴۰۱ تا کنون ده‌ها معلم به دلیل فعالیت‌های صنفی و همراهی با خیزش انقلابی، با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از کار تعلیق یا به صورت دائمی اخراج شدند.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، روز اول تیرماه امسال با انتشار مطلبی در حساب ایکس خود خبر داد که بسیاری از معلمان تازه استخدام‌شده پس از قتل مهسا ژینا امینی، به دلیل انتشار پست‌‌های اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی از کار اخراج شدند. 

از: ایران اینترنشنال

 

 

خروج از نسخه موبایل