سایت ملیون ایران

ایران‌ایر، ماهان و ساها در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا؛ بریتانیا هم چند فرمانده ارتش و سپاه را تحریم کرد

شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و ساها در میان نهادهای تحریم‌شده اتحادیه اروپا هستند

شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و ساها از جمله نهادهایی هستند که توسط اتحادیه اروپا تحریم شده‌اند

اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه ۲۳ مهر) تحریم‌های تازه‌ای را برای ۷ فرد و ۷ نهاد ایرانی، از جمله سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و ساها (سرویس اطلاعات و ارتباط هوایی ارتش) اعلام کرد. در همین حال، بریتانیا نیز ۷ فرد و دو نهاد ایرانی را به دلیل به خطر انداختن «امنیت اسرائیل» به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا به دلیل ارسال پهپاد و موشک بالستیک ساخت ایران به روسیه در نظر گرفته شده‌اند.

ایران بارها ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه را رد کرده است.

در بیانیه اتحادیه اروپا دراین باره آمده است: «تحریم‌های امروز شامل افراد و نهادهایی می‌شوند که مسئول ساخت و انتقال پهپاد، موشک و فناوری‌های مرتبط به روسیه در حمایت از جنگ تجاوزکارانه با اوکراین و گروه‌ها و نهادهای مسلحی هستند که صلح و امنیت در خاورمیانه و دریای سرخ را تضعیف می‌کنند.»

بر این اساس، حمزه قلندری معاون وزیر دفاع ایران، بهنام شهریاری، علی شادمانی، علی جعفرآبادی، مهدی گوگردچیان، رضا خسروی مقدم و میراحمد نوشین به‌همراه هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر، ساها، شرکت‌های بسامد الکترونیک پویا، آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا و مرکز تحقیقات شهید حاج علی موحد تحریم شده‌اند.

اتحادیه اروپا می‌گوید: «دارایی‌های افرادی که مشمول تحریم‌های جدید هستند مسدود و سفر آنها به اتحادیه اروپا ممنوع می‌شود. علاوه بر این، تأمین وجوه یا منابع اقتصادی مستقیم یا غیرمستقیم به نفع یا برای اشخاص حقیقی یا حقوقی، نهادها یا ارگان‌های فهرست شده ممنوع است.»

وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه ۱۴ اکتبر، ۲۳ مهر) برای بررسی درگیری‌های خاورمیانه و همچنین حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه در لوکزامبورگ تشکیل جلسه دادند. دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، هم در این نشست حاضر بود.

پیش از این در ۲۰ شهریور سال جاری، پس از آن که آمریکا اعلام کرد شرکت هواپیمایی ایران‌ایر را به دلیل ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه تحریم می‌کند، سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه هم ایران‌ایر را تحریم کردند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در واکنش به تحریم هواپیمایی ایران‌ایر در شهریورماه گفته بود: «کشورهای غربی هنوز نمی‌دانند که تحریم یک ابزار شکست خورده است و در عمل هم نتوانسته است کارایی خود را ثابت کند.»

شرکت ایران‌ایر در حال حاضر به برخی شهرهای اروپا از جمله فرانکفورت و هامبورگ در آلمان، پاریس در فرانسه، و لندن در بریتانیا پروازهای مستقیم دارد.

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،در بیانیه اتحادیه اروپا درباره تحریم‌های جدید آمده است: «از ماهان ایر بارها برای انتقال پهپاد ساخت ایران و فناوری‌های مرتبط به روسیه استفاده شده است.»

بریتانیا چه کسانی را تحریم کرده است؟

هفت فرد و دو نهاد ایرانی، از جمله سازمان فضایی ایران، به دلیل به خطر انداختن «امنیت اسرائیل» در فهرست تحریم‌های جدید بریتانیا قرار گرفته‌اند.

در این فهرست نام عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش، محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، محمدحسین دادرس جانشین فرمانده ارتش، حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، علی‌محمد نائینی معاون روابط عمومی سپاه، و حبیب‌الله سیاری فرمانده پیشین نیروی دریایی ارتش دیده می‌شود.

در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا آمده است که این افراد «در تسهیل، تأمین، یا پشتیبانی فعالیت‌های خصمانه دولت ایران شرکت داشته‌اند».

دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان و حسین پورفرزانه سرمهندس آن هم در میان تحریم‌شدگان هستند.

اتحادیه اروپا درباره افراد تحریم‌شده چه می‌گوید؟

• بهنام شهریاری، مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران، در جنبه‌های لجستیکی انتقال تسلیحات، از جمله راکت‌ها و موشک‌ها، به گروه‌های مسلح همسو با ایران در سوریه، لبنان، عراق و سرزمین‌های اشغالی فلسطین نقش دارد.

• علی شادمانی، مرتبط با قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه، به ارتقای توانایی‌های دفاعی ایران، از جمله پهپادها و موشک‌ها، پرداخته و در انتقال پهپادها به روسیه نیز برای حمایت از جنگ علیه اوکراین مشارکت داشته است.

• علی جعفرآبادی، فرمانده بخش فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، که بر چندین سامانه موشکی ایرانی کنترل عملیاتی دارد و در توسعه سامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد ایران دخیل است.

• مهدی گوگردچیان، مدیرعامل صنایع هواپیماسازی ایران (هسا)، که در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. این شرکت در زمینه توسعه و ساخت پهپادها، به ویژه پهپادهای شاهد، تخصص دارد که توسط روسیه در جنگ علیه اوکراین استفاده می‌شود.

• حمزه قلندری، معاون وزارت دفاع ایران با تمرکز بر امور بین‌الملل، که با توجه به نقش بلندپایه خود به عنوان معاون وزیر دفاع، در توسعه برنامه‌های پهپاد و موشکی ایران مشارکت دارد.

• رضا خسروی مقدم، وابسته نظامی سفارت ایران در روسیه، به‌عنوان نماینده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران که در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا است، به ترویج صنعت دفاعی ایران و تجارت تسلیحات بین ایران و روسیه می‌پردازد.

• میراحمد نوشین، مدیر سازمان صنایع هوافضا (AIO)، که زیر نظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران فعالیت می‌کند و در برنامه‌های پهپادی و موشکی ایران نقش کلیدی دارد.

از: بی بی سی

خروج از نسخه موبایل