سایت ملیون ایران

آمار جان‌باختگان مشروبات تقلبی در مازندران به ۲۵ نفر رسید

روابط عمومی پزشکی قانونی استان مازندران روز سه‌شنبه ۲۴ مهر از افزایش شمار کشته‌شدگان مصرف مشروبات الکلی تقلبی به ۲۵ نفر در این استان خبر داد و اعلام کرد از این تعداد ۲۱ نفر مرد و چهار نفر زن هستند.

علی عباسی، مدیر‌کل پزشکی قانونی استان مازندران، ۱۷ مهر ماه آمار فوتی‌ها در این استان در ارتباط با الکل تقلبی در حدود دو هفته پیش از این تاریخ را ۲۱ نفر اعلام کرد و گفت ۱۸ تن از این افراد مرد و سه نفر زن بوده‌اند.

آمار جان‌باختگان در گیلان

دانشگاه علوم پزشکی گیلان روز دوشنیه از فوت ۱۸ نفر و مراجعه ۶۶ بیمار با علائم ضعف، بی‌حالی، درد شکم و تاری دید به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی به مراکز درمانی این استان خبر داد.

به گفته محمدتقی آشوبی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ۳۷ بیمار تحت دیالیز قرار گرفتند و سه نفر از آن‌ها با مشکلات بینایی روبه‌رو شدند.

اسماعیل نیارکی، رییس کل دادگستری گیلان، هفته گذشته از دستگیری عوامل فروش مشروبات تقلبی در این استان خبر داد و گفت تاکنون یک نفر تولید کننده مشروبات الکلی به اتهام قتل عمد و دو نفر که یکی از آنان توزیع کننده و یک نفر دیگر صاحب رستوران بوده، به اتهام توزیع این مشروبات با قرار بازداشت موقت روانه زندان شده‌اند.

به گفته نیارکی، دستور جلب یک متهم فراری دیگر و تعطیلی و پلمب رستوران نیز از سوی بازپرس پرونده صادر شده است.

مسمومیت‌ها در زنجان

داریوش تقلی‌لو، رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان زنجان روز شنبه از شش مورد مسمومیت با الکل در این استان خبر داد.

تقلی‌لو گفت که از این تعداد، «چهار مورد دچار مسمومیت با اتانول و دو مورد دچار مسمومیت با متانول» شده بودند.

در همدان ۱۰ نفر در بازداشت هستند

عباس نجفی، دادستان عمومی و انقلاب همدان، روز یک‌شنبه از افزایش شمار فوتی‌ها به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی در این استان به ۱۱ نفر خبر داد.

نجفی گفت افراد فوت شده در بیمارستان بستری بوده و بازه زمانی مرگ آن‌ها مربوط به هفته قبل تاکنون است.

او پیش از این، از دستگیری ۱۰ متهم در رابطه با موضوع جان‌باختگان مسمومیت‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی دست‌ساز خبر داده بود.

فرضیه بیوتروریسم

روزنامه اعتماد روز ۱۹ مهر از جان‌ باختن ۴۱ نفر و مسمومیت ۳۴۳ نفر دیگر بر اثر مصرف مشروبات الکلی آلوده به متانول در چهار استان طی ۱۰ روز خبر داد و به نقل از یک درمانگر اعتیاد در گیلان نوشت: «امکان ندارد تولید‌کنندگان در چهار استان به صورت هم‌زمان محصول مسموم تولید کرده باشند. فاجعه اخیر فرضیه بیوتروریسم را ایجاد می‌کند.»

این اولین بار نیست که فروش مشروبات الکلی تقلبی در ایران قربانی می‌گیرد.

سال گذشته ده‌ها شهروند به دلیل مصرف مشروبات تقلبی یا الکل صنعتی، مسموم شده و جان خود را از دست دادند.

مقامات انتظامی بارها از دستگیری افرادی به اتهام «تهیه و توزیع مشروبات الکلی تقلبی» خبر داده‌اند و گاهی نیز مکان تولید چنین مشروباتی را پلمب کرده‌اند اما فعالان مدنی در این زمینه خود حکومت را متهم می‌کنند که با ممنوع کردن فروش و مصرف مشروبات الکلی، راه را برای فروش مشروبات تقلبی فراهم می‌سازد.

در ایران، نه تنها فروش که مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز غیرقانونی است و دستگاه قضایی مصرف‌کننده را در بار نخستِ بازداشت، به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره، به «حد» محکوم می‌کند که می‌تواند به اعدام فرد منجر شود.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی و اعلام کرد هر فرد مصرف‌کننده الکل در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل می‌نوشد.

ایران اینترنشنال 

خروج از نسخه موبایل