سایت ملیون ایران

غزه؛ دیده بان حقوق بشر اسرائیل را به «جنایت جنگی» و «انتقال اجباری» غیرنظامیان متهم کرد

ار.اف.ای

سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر در گزارشی که پنجشنبه ۱۴ نوامبر منتشر شد، برآورد کرد که دستورات مکرر ارتش اسرائیل برای تخلیه ساکنان نوار غزه منجر به جابجایی اجباری جمعیت می‌شود، موضوعی که می‌تواند «جنایت جنگی» تلقی شود. این سازمان غیردولتی همچنین تصریح کرد که مجموعه‌ای از شهادت‌های اهالی غزه، تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های عمومی «پاکسازی قومی» در این منطقه را تداعی می‌کند.

در این گزارش آمده است: «دیده بان حقوق بشر شواهدی را جمع‌آوری کرده است که نشان می‌دهد مقامات اسرائیلی (…) در حال ارتکاب جنایت جنگی انتقال اجباری» غیرنظامیان هستند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، در مناطقی که ارتش اسرائیل به فلسطینیان دستور خروج از آنجا را داده و این افراد امکان بازگشت به آنجا را ندارند «به نظر می‌رسد که اقدامات اسرائیل با تعریف پاکسازی قومی مطابقت دارد».

مقامات اسرائیلی می‌گویند که آن‌ها از ساکنان بخش‌هایی از خاک نوار غزه می‌خواهند که به دلیل ضرورت‌های نظامی خارج شوند و بنابراین مدعی حفاظت از غیرنظامیان هستند.

نادیا هاردمن، پژوهشگر دیده بان حقوق بشر خاطرنشان می‌کند: برای پیروی از قوانین بشردوستانه بین المللی «اسرائیل باید در هر مورد نشان دهد که جابجایی غیرنظامیان تنها گزینه ممکن است». او افزود: «اسرائیل نمی‌تواند به سادگی به حضور گروه‌های مسلح برای توجیه آوارگی غیرنظامیان تکیه کند».

احمد بنچمسی، سخنگوی دیده‌بان حقوق بشر برای منطقه خاورمیانه می‌افزاید که «غیرقابل سکونت کردن بخش‌های وسیعی از غزه به‌طور سیستماتیک» به منزله «پاکسازی قومی» است.

در ماه اکتبر، سازمان ملل تعداد آواره‌های غزه بر اثر جنگ را ۱.۹ میلیون نفر اعلام کرد. کل جمعیت در آغاز جنگ حدود ۲.۴ میلیون نفر تخمین زده می‌شد.

گزارش ۱۷۰ صفحه‌ای دیده‌بان حقوق بشر مبتنی بر مصاحبه با ساکنان غزه، تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های عمومی است که همگی پیش از ماه اوت ۲۰۲۴ جمع‌آوری شده‌اند. این گزارش تهاجم جاری ارتش اسرائیل در شمال نوار غزه را در بر نمی‌گیرد. تهاجمی که از حدود یک ماه پیش دست‌کم یکصد هزار نفر را مجبور به ترک این منطقه کرده است.

خروج از نسخه موبایل