دولت نیوزیلند هفت فرد و پنج سازمان و شرکت ایرانی را به اتهام مشارکت در تامین موشک و پهپاد برای روسیه به منظور استفاده در جنگ اوکراین تحریم کرد.
وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند با انتشار بیانیهای ضمن اعلام این خبر نوشت: «این تحریمهای جدید پاسخی به یافتههای اخیر سازمان منع سلاحهای شیمیایی است که نشان میدهد مسکو در خطوط مقدم جنگ اوکراین از مواد ممنوعه استفاده میکند.»
وزیر امور خارجه نیوزیلند در شبکه اجتماعی اکس همچنین افزود: «بسته جدید تحریمها، افرادی از ایران را هدف قرار میدهد که در تامین موشکهای بالستیک و پهپادها برای روسیه نقش دارند و همچنین روسهایی که این تجارت را تسهیل میکنند.»
پیترز در این بیانیه ادامه داد: «نیوزیلند از زمان اجرایی شدن قانون تحریمهای روسیه در مارس ۲۰۲۲، تحریمهایی را علیه بیش از ۱۷۰۰ فرد و نهاد مرتبط با روسیه و ایران، به همراه مجموعهای از اقدامات تجاری تنبیهی اعمال کرده است.»
در میان تحریمشدگان اسامی علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، حمیدرضا شریفی تهرانی، عضو اصلی هیات مدیره شرکت صنایع هوایی قدس، محمدرضا محمدی، صادق حیدری موسی و محسن اسدی، اعضای هیئت مدیره شرکت پرآور پارس و همچنین سرتیپ دوم پاسدار حمزه قلندری، معاون امور بینالملل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیده میشود.
پیشتر وزارت خارجه نیوزیلند در روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت اعلام کرده بود که ۲۸ فرد و ۱۴ نهاد دیگر، از کره شمالی و شماری از افراد و نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی که با ارسال تسلیحات و پشتیبانی راهبردی به روسیه در تهاجم به اوکراین کمک میکنند را به فهرست تحریمها اضافه کرده است.
نیوزیلند همچنین در دو سال گذشته در دو نوبت ۱۰ فرد و شش نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی را که در ساخت و انتقال پهپادها به روسیه دست داشتند تحریم کرده است.
حمایت نیوزیلند از طرح بریتانیا در مقابله با “ناوگان در سایه” روسیه
نیوزیلند اعلام کرده است که در کنار استرالیا از طرح بریتانیا برای مقابله با “ناوگان در سایه” روسیه حمایت میکند. طرح مقابله شامل رعایت استانداردهای بینالمللی امنیت در تردد دریایی، حفاظت از محیط زیست و بیمه است.
قرار است همچنین تحریمهای جدید اتحادیه اروپا “ناوگان سایه” روسیه را نیز شامل شود. کشورهای غربی مسکو را متهم میکنند که برای حمل و نقل نفت و صادرات فراوردههای نفتی خود به کشورهای ثالث با هدف دور زدن سقف قیمتی تعیینشده توسط غرب، از کشتیهایی استفاده میکند که به هیچ شرکت کشتیرانی غربی تعلق ندارند یا توسط شرکتهای بیمه غربی بیمه نشدهاند.
به گفته کارشناسان، این کشتیها قدیمی، فرسوده و دارای نقص فنی هستند و در برخی موارد نیز برای پرهیز از ردیابی سیستم شناسایی خودکار خود را خاموش میکنند؛ مواردی که نگرانی بروز فاجعه زیستمحیطی یا ایجاد خطرات قابلتوجه برای کشتیهای دیگر را موجب شده است.
از: دویچه وله