سایت ملیون ایران

رئیس اتحادیه مرغداران: با ادامهٔ قطعی برق، تبدیل به واردکننده تخم‌مرغ می‌شویم

رئیس اتحادیه مرغداران می‌گوید که اگر قطعی برق ادامه داشته باشد به جای صادرکنندهٔ مازاد تولید تخم‌مرغ، به «واردکننده» تبدیل می‌شویم.

حمیدرضا کوچک کاشانی روز دوشنبه ۲۶ آذرماه گفته است که «قطع ناگهانی و نامنظم» برق مرغداری‌ها که از دو هفته پیش آغاز شده باعث تلف شدن جوجه‌های یک‌روزه و نیمچه‌ها (بین مرحله جوجه و مرغ بالغ) شده است.

به گفته این مقام صنفی واحدهای مرغداری برای جبران قطعی برق از ژنراتور استفاده می‌کنند و هزینه تأمین گازوئیل نیز به هزینه‌های تولید آن‌ها اضافه شده است. او گفته است که تهیه گازوئیل هم به آسانی انجام نمی‌شود و مرغداران برای روشن نگه داشتن ژنراتورها مجبور به خرید گازوئیل از بازار آزاد با حدود قیمت ۱۵۰۰۰ تومان در هر لیتر شده‌اند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ در مورد اثر قطعی برق بر تولید مرغ گفته است: «قطعی‌های ناگهانی باعث اختلال در تهویه هوای واحدها و تلف شدن گله‌ها شده است.

قطعی گسترده برق در ایران بر خلاف سال‌های گذشته که فقط در تابستان رخ می‌داد امسال در زمستان هم رواج پیدا کرده است. این وضعیت به دلیل افزایش تقاضای گاز و ناتوانی در تأمین سوخت نیروگاه‌ها رخ داده و باعث لطمه به تولید بخش قابل توجهی از صنایع ایران شده است.

در روزهای اخیر به دلیل برودت هوا، قطعی برق نیز افزایش یافته است به طوری که مهران امیری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان روز دوشنبه اعلام کرد که بخشی از نیروگاه‌های گازی تولید برق این استان با ظرفیت ۱۳۰ مگاوات به دلیل افزایش مصرف گاز، از مدار خارج شدند. نیروگاه‌های تولید برق سایر استان‌ها نیز در روزهای اخیر زیر فشار کمبود سوخت به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

در ماه‌های اخیر قطعی برق برای واحدهای تولیدی ایران دردسرساز شده است به طوری که بسیاری از آن‌ها برای پرداخت دستمزد و هزینه‌های جاری خود دچار مشکل شده‌اند. علاوه بر مشکل برق، کاهش حمایت‌های دولت و حذف ارز ترجیحی نیز بر کاهش تولید بنگاه‌ها و افزایش قیمت محصولات اثرگذار بوده است.

احتمال افزایش قیمت گوشت به دلیل کاهش ارز ترجیحی

یک مقام صنفی دیگر در انجمن تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران نیز امروز به خبرگزاری ایلنا نسبت به افزایش قیمت محصولات گوشتی به دلیل کاهش ارز ترجیحی هشدار داده است.

رضا سواری در این مورد گفت که «مواد اولیه تولید مانند ذرت و سویا با ارز نیمایی وارد می‌شود بنابراین اگر براساس اعلام بانک مرکزی اختصاص ارز نیمایی به واردات این اقلام متوقف شود، قیمت تمام‌شده تولید مرغ گوشتی بالا می‌رود و نرخ گوشت مرغ در بازار افزایش پیدا می‌کند.»

آقای سواری با انتقاد از وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها نیز گفته است که بانک‌ها هیچ تسهیلاتی در اختیار تولیدکننده قرار نمی‌دهند نتیجه این امر کاهش تولید و خروج سرمایه‌داران از صنعت پرورش طیور است.

دولت قرار است در بودجه سال ۱۴۰۴ ارز کالاهای اساسی را از ۱۵ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد دلار کاهش دهد. نمایندگان مجلس پیش‌بینی می‌کنند که این تغییر قیمت کالاها و تورم عمومی را افزایش دهد.

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دراین‌باره برآورد کرده است که با شروع سال ۱۴۰۴، قیمت اجناسی که از شمول دریافت ارز دولتی خارج می‌شوند، «دو برابر» خواهد شد. به گفته حسین صمصامی بخشی از اقلام ضروری مردم دیگر ارز دولتی نمی‌گیرند بنابراین حتماً نگرانی جدی دربارهٔ افزایش قیمت کالاهای اساسی از شروع سال آینده وجود دارد.

تاکنون بخش عمده‌ای از قیمت تمام‌شدهٔ کالاهای اساسی بر اساس نرخ ارز ترجیحی و ارز نیمایی محاسبه می‌شود اما روند تأمین ارز کالاها در ایران قرار است تغییر کند.

بانک مرکزی هفته گذشته با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ارز نیمایی از روز شنبه ۲۴ آذر حذف شده است و صادرکنندگان و واردکنندگان از این به بعد باید در سامانه «معاملات ارز تجاری» که زیر نظر مرکز مبادله ارز و طلای ایران فعالیت می‌کند، ارز مورد نیاز خود را خرید و فروش کنند.

بر این اساس نرخ دلار در سامانه جدید بین ۵۹ تا ۶۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد و این در حالی است که نرخ دلار نیما تا هفته گذشته ۵۴ هزار تومان بود.

رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل