رادیو فردا
یک عضو شورای شهر تهران از منتفی شدن ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران به دلیل «انصراف پشتیبان مالی» خبر داده و گفته است که بر همین اساس حصارهای بوستان جمعآوری شده است.
ناصر امانی سهشنبه چهارم دیماه، ساخت سرویس بهداشتی و مخزن آب در بوستانها را الزامی اعلام کرده اما با اشاره به مسجد گفته است که احداث «برخی موارد» در بوستانها ضروری نیست.
شهرداری تهران در حالی از احداث مسجد در پارک قیطریه عقبنشینی کرده که پیش از این مقابل اعتراضات گسترده به احداث پروژه مقاومت میکرد. پارک قیطریه بوستانی تاریخی با قدمت دوره قاجار در شمال تهران است که در کنار محوطهای دارای آثار باستانی پیش از تاریخ نیز واقع شده است.
اواخر سال گذشته تصاویری از حصارکشی در پارک قیطریه به منظور ساخت مسجد در فضای مجازی منتشر که اعتراضات گستردهای را برانگیخت. همزمان با اصرار شهرداری تهران برای ادامه پروژه جمعی از اهالی محل در اعتراض به این اقدام، در روز سیزدهم فروردین در این پارک تجمع کردند. نزدیک به ۱۶۵ هزار نفر نیز با امضای کارزار «درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه» علیه این اقدام شهرداری اعتراض کردند.
احتمال استعفای چند عضو شورای شهر تهران در اعتراض به زاکانی
امضاکنندگان در نامه سرگشاده خود خطاب به روسای دو قوه مجریه و قضائیه و رئیس دیوان عدالت اداری با تأکید بر «آلودگی شدید هوای تهران و نیاز این شهر به وجود درختان» هشدار میدهند که تخریب پارکها «عواقب جبرانناپذیری دارد».
فعالان فضای مجازی نیز انتقادات شدیدی علیه علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در شبکههای اجتماعی مطرح کردند.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در واکنش به این مخالفتها بر اراده شهرداری نسبت به تکمیل ساخت مسجد در پارک قیطریه تأکید میکرد و انتقاداتی که به این پروژه مطرح شده بود را «جوسازی و هیاهو برای هیچ» توصیف کرده بود.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز از جمله کسانی بود که بر ساخت مسجد در پارک قیطریه اصرار میکرد. او گفته بود: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود.»
پس از چندماه اعتراض حالا گفته میشود که ساخت این مسجد به دلیل «انصراف خیّر» منتفی شده است. رسانههای داخلی ایران و کاربران فضای مجازی با استقبال از این خبر، آن را به عنوان «نجات پارک قیطریه از ساختوساز» توصیف کردهاند.
محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران روز سیزدهم فروردینماه امسال پارک قیطریه را یک «محوطه باستانی مهم» توصیف کرده و گفته بود: «مرحوم کامبخشفرد وقتی آنجا را کاوش کرد گفت که توانسته ۳۵۰ گور کشف کند و هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود.»
شهرداری تهران با وجود آلودگی هوا و نیاز تهران به فضای سبز، در سالهای اخیر تصمیماتی گرفته که باعث خشم اهالی تهران شده است.
در اردیبهشتماه امسال پس از استقرار کانکسی در اطراف حریم پارک لاله تهران، شماری از شاهدان و ساکنان اطراف پارک لاله خبر دادند که احتمالاً قرار است در این قسمت ساختوسازی صورت بگیرد و درختان آن قطع شود. پس از آن اعتراضهایی علیه اقدام شهرداری مبنی بر قطع درختان پارک برای ساخت نمازخانه و فرهنگسرا شکل گرفت و در نهایت این پروژه هم منتفی شد.