سایت ملیون ایران

بیش از ۹۵۰ کنشگر مدنی خواهان آزادی فوری محمد نوری‌زاد شدند

صدها تن از فعالان مدنی و حقوق بشری در داخل و خارج از ایران در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری محمد نوری‌زاد از زندان شدند. آنها می‌گویند، ادامه زندان “خطرات جانی” دربردارد و نوری‌زاد باید سریعا تحت رسیدگی پزشکی قرار گیرد.

گروه بزرگی از فعالان سیاسی و مدنی خواستار آزادی فوری محمد نوری‌زاد شده‌اند عکس: Aghasi
بیش از ۹۵۰ تن از فعالان مدنی و حقوق بشری ایران در بیانیه‌ای که روز جمعه هفتم دی منتشر کردند، خواهان آزادی فوری محمد نوری‌زاد به منظور دریافت درمان‌های پزشکی شدند.

آنها نوشته‌اند که “جرم” این مدافع حقوق بشر آزادی‌خواهی است. محمد نوری‌زاد در حال سپری کردن دهمین سال اسارت خود در زندان اوین در شرایطی است که به دلیل “اعتراض به مافیای مواد مخدر در زندان، با دست و پای در زنجیر” به سلول انفرادی منتقل شده است. او در هوای سرد نگهداری می‌شود و دست به اعتصاب غذا و دارو زده است.

امضا‌کنندگان بیانیه هشدار داده‌اند که “هر لحظه خطرات جانی” در کمین محمد نوری‌زاد است. نوری‌زاد در یک فایل صوتی گفته است که در پی اعتراض به تیمی از مسوولان قوه‌ قضاییه که برای بازدید به زندان اوین رفته بودند، با دست و پای بسته به سلول انفرادی منتقل شده و سه روز است که اعتصاب غذای خشک کرده است.

امضاکنندگان در این بیانیه خواستار آزادی این فعال حقوق بشری و پایان دادن به برخوردهای غیرقانونی با او و دیگر زندانیان سیاسی و عقیدتی شده و رفتارهای غیرقانونی با زندانیان سیاسی را محکوم کرده‌اند. آنها گفته‌اند که عواقب هرگونه خطری که جان محمد نوری‌زاد را تهدید کند، متوجه مسئولین زندان است. 

نرگس محمدی، نسرین ستوده، عبدالفتاح سلطانی، هاشم خواستار، ابوالفضل قدیانی و کورش زعیم از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌زاد نیز نسبت به وضع وخیم سلامتی او به شدت ابراز نگرانی کرده است. نوری‌زاد  ۷۳ سال سن دارد و به بیماری‌های قلبی و دیابت مبتلا است.

“پیشانی او زخم خورده بود و توان راه رفتن نداشت”

فاطمه ملکی با انتشار ویدیویی در اینستاگرام گفته است که پنجم دی‌ماه به زندان رفته و وقتی وضع همسرش را دیده شوکه شده‌ است: «پیشانی او زخم خورده بود و توان راه ‌رفتن نداشت.»

با وجود این که محمد نوری‌زاد به دارو و امکانات پزشکی نیاز دارد، اما گفته است مادام که حق کارگران داده نشود به اعتصاب خود ادامه خواهد داد. فاطمه ملکی می‌گوید، انتقال نوری‌زاد به انفرادی آن هم با دست و پای بسته کاری غیرقانونی است.

این کارگردان، هنرمند و کنشگر سیاسی برای اولین بار در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ موسوم به “جنبش سبز” بازداشت شد.

او سپس در مرداد سال ۹۸ همراه با ۱۳ تن دیگر از فعالان سیاسی، از جمله فاطمه سپهری، عباس واحدیان، هاشم خواستار، جواد لعل احمدی “” بیانیه‌ای را امضا کرد که در آن از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی خواسته شده بود استعفا دهد.

دویچه وله
 

خروج از نسخه موبایل