سایت ملیون ایران

هیچ نهادی مسئولیت محرومیت از پرواز ترانه علیدوستی را بر عهده نمی‌گیرد

جلوگیری از سفر هوایی ترانه علیدوستی به دلیل مخالفت با حجاب اجباری

ایران اینترنشنال

زهرا مینویی، وکیل ترانه علیدوستی، بازیگر سینمای ایران، در خصوص مسدود شدن کد ملی موکلش برای تمامی پروازهای داخلی و خارجی گفت هیچ نهادی مسئولیت محرومیت از پرواز او را بر عهده نمی‌گیرد.

مینویی یک‌شنبه ۹ دی‌ماه در گفت‌وگو با سایت آفتاب‌نیوز خبر داد نام ترانه علیدوستی از سال ۱۴۰۱ در تمامی دفترخانه‌های اسناد رسمی در فهرست افراد ممنوع از معامله ثبت شده است.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه اخیرا متوجه محرومیت از پرواز موکلش شده، گفت علیدوستی با توجه به بیماری خود و هوای آلوده تهران قصد انجام سفر داخلی داشت اما آژانس‌های هواپیمایی اعلام کردند نمی‌توانند برای کد ملی او بلیط صادر کند.

مینویی یادآور شد: «مسدود کردن کد ملی از جمله مواردی بود که برای برخی محکومین مالی که دسترسی به آن‌ها وجود نداشت، اعمال می‌شد» اما این موضوع در مورد علیدوستی صدق نمی‌کند.

به گفته این وکیل، دادسرای فرهنگ و رسانه تلاش کرده تا نهاد صادرکننده این دستور را شناسایی کند؛ با این حال، هیچ نهادی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفته و هنوز مشخص نشده چه نهادی این محدودیت را برای علیدوستی اعمال کرده است.

مینا اکبری، فیلم‌ساز، هفتم دی‌ماه در شبکه ایکس نوشت علیدوستی قصد داشته با دخترش به قشم سفر کند اما متوجه شده کد ملی‌اش برای تمامی پروازهای داخلی و خارجی مسدود است.

اکبری اضافه کرد: «به قول ترانه، “تا حالا چنین چیزی دیدید؟” بله؛ این‌جا ایران است.»

رضا کیانیان، بازیگر سینما، نیز با اشاره به خبر ممنوعیت پرواز برای علیدوستی، در اینستاگرام نوشت: «ممنوع‌الکار، ممنوع‌الملاقات، ممنوع‌الخروج، ممنوع‌التصویر، ممنوع‌المعامله و حالا ممنوع‌الپرواز. با این همه ممنوعیت چه چیزی برای مردم به دست آمد؟»

 

وکیل علیدوستی در ادامه مصاحبه خود، با بیان اینکه به نظر می‌رسد این اقدام ‌به‌صورت «فراقانونی» و بر اساس «استنباط و سلیقه شخصی» اجرا شده است، گفت علیدوستی هیچ پرونده بازی که در مرحله اجرای احکام باشد، ندارد و تنها یک پرونده در مرحله تجدیدنظر دارد که آن هم به حکم قطعی نرسیده است.

مینویی با تاکید بر اینکه علیدوستی اخیرا هیچ تماسی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی نداشته، افزود: «اگر مبنای چنین ممنوعیت‌هایی را قوانین حقوق و جزا در نظر بگیریم، باید گفت چنین مجازات‌ها و محرومیت‌های اجتماعی فاقد مبنای حقوقی و قضایی است.»

ترانه علیدوستی، بازیگر مطرح سینمای ایران، آبان ۱۴۰۱ در پی حمایت از جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و دی‌ همان سال با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.

این بازیگر مخالف حجاب اجباری، پس از آزادی در مقابل زندان اوین بار دیگر به حجاب تحمیل شده از سوی جمهوری اسلامی تن نداد و روسری سر نکرد.

هفته گذشته نیز تصاویر جدید علیدوستی بدون حجاب اجباری در پشت صحنه یک تئاتر در تهران، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی داشت.

علیدوستی حدود شش ماه پس از آزادی از زندان، به یک بیماری مبتلا شد که در آن سیستم ایمنی به برخی داروها به‌طور غیرعادی واکنش نشان می‌دهد و باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاری‌های خونی و التهاب اعضا در سراسر بدن می‌شود.

از سال ۱۴۰۱ و به دنبال آغاز خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، شماری از هنرمندانِ همراه با اعتراضات، تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت، احضار یا زندانی شدند.

رسول صدرعاملی، سخنگوی خانه سینما، ۱۹ شهریور از باز بودن پرونده قضایی برای ۳۰۰ سینماگر به‌دلیل حمایت از اعتراضات سراسری خبر داد.

آذر ۱۴۰۱ نیز یک کمیته خانه سینما اعلام کرد بیش از ۱۰۰ هنرمند ایرانی بازداشت یا ممنوع از کار شده‌اند.

خروج از نسخه موبایل