سایت ملیون ایران

حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال کرد در دیوان عالی ایران «تایید» شده است

حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور تایید شد

بی بی سی فارسی

حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال کرد در دیوان عالی ایران تأیید شده است.

امیر رئیسیان وکیل خانم عزیزی در ایکس نوشت: «پخشان عزیزی نه در گروه‌های نظامی عضو بوده و نه فعالیت نظامی داشته، این حکم در تعارض با دادرسی منصفانه و بی‌توجه به ایرادات پرونده صادر شده ‌و امروز به ما ابلاغ شد.»

او گفت که «بلافاصله تقاضای اعاده دادرسی» خواهد کرد.

این زندانی سیاسی کرد به اتهام «بغی» یا قیام مسلحانه که مصداق آن «عضویت در جمعیت‌های معارض» عنوان شده، به چهار سال زندان و اعدام محکوم شده است.

خانم عزیزی به مدت ۱۰ سال به عنوان مددکار در مناطق کردنشین سوریه به آوارگانی کمک می‌کرد که از جنگ با داعش فرار کرده بودند.

پس از صدور حکم اعدام در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، مازیار طاطایی و امیر رئیسیان، وکلای پخشان عزیزی، در مرداد امسال گفته بودند به رأی صادر شده اعتراض خواهند کرد.

پخشان عزیزی ۱۳ مرداد ۱۴۰۲، به همراه پدر و برادرش در تهران بازداشت شد. پرشنگ عزیزی و حسین عباسی، خواهر و همسر خواهر پخشان عزیزی نیز در همان روز بازداشت و همه آنها به مدت دو هفته در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین تا زمان آزادی به قید وثیقه نگهداری شدند.

پخشان عزیزی سه ماه و سه هفته را در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندانی بود و ۱۹ آذر ۱۴۰۲، پس از پایان مراحل بازجویی به بند زنان اوین منتقل شد.

امیر رئیسیان، یکی از وکلای خانم عزیزی مردادماه به روزنامه شرق گفته بود: «حتی در خود حکم نیز هیچ‌گونه اشاره‌ای به هیچ عملیات و یا درگیری نظامی خانم عزیزی با هیچ شخص حقیقی یا حقوقی دولتی یا غیردولتی ایرانی نشده است.»

مازیار طاطایی، دیگر وکیل پخشان عزیزی نیز به روزنامه شرق گفته بود: «برای ما هم مشخص نیست که خانم عزیزی که در خود حکم هم به عنوان مدرس حوزه زن‌شناسی معرفی شده است در چه اقدام مسلحانه‌ای مشارکت و دخالت داشته است؟» و «فقط این جمله عینا در حکم آمده است که: ‘ایشان به صورت مسلحانه در کشورهای عراق و سوریه تردد نموده است و در جنگ‌های داخلی سوریه مشارکت کرده است’.»

نهادهای حقوق بشری گفته‌اند که پخشان عزیزی تحت شکنجه و فشارهای مقامات امنیتی قرار داشته تا مجبور به اعتراف اجباری شود.

او قبلا در سال ۱۳۸۸ در تجمع اعتراضی دانشجویان کرد دانشگاه تهران علیه اعدام‌ زندانیان سیاسی در کردستان بازداشت و پس از چهار ماه با قرار وثیقه آزاد شده بود.

فولکر تورک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل دیروز از «افزایش» اعدام زنان ابراز نگرانی کرده بود. دست‌کم ۳۱ زن در سال ۲۰۲۴ در ایران اعدام شدند.

آقای تورک گفت در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹۰۰ نفر در ایران اعدام شدند و فقط در ماه میلادی گذشته (دسامبر) حدود ۴۰ نفر اعدام شدند.

او از افزایش آمار اعدام نسبت به سال قبل اظهار نگرانی کرد و گفت: «وقت آن است که ایران موج اعدام‌ها را متوقف کند.»

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل گفت در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۹۰۱ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

خروج از نسخه موبایل